Çıtır Brüksel Lahana Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram brüksel lahana
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 2 tatlı kaşığı şeker
Yoğurt sosu için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1-2 damla limon suyu
Çıtır Brüksel Lahana Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanalarını yıkayıp ikiye bölüyoruz.
- Baharatlar ve zeytinyağı ile karıştırıp fırın tepsisine diziyoruz.
- 180 derecede yaklaşık 20 dakika karamelize olana kadar pişiriyoruz.
Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 700-800 gram orta yağlı dana kıyma (arzu eden yarı kuzu yarı dana kullanabilir)
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Tepsiye sürmek için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için:
- Domates
- Yeşil biber
Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan ince olacak şekilde geçiriyoruz.
- Bir kapta kıymayı ve ince çekilmiş sebzeleri tuz ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
- Tepsimize 1 tatlı kaşığı salçayı hertarafına sürüyoruz.
- Kıymalı harcımızı hertarafına bastırarak yayıyoruz.
- Bir cisimle pasta gibi şekil verelim.
- Üzerine biber ve domates dilimleri ile süsleyelim.
- Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştıralım ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet haşlanmış tavuk budu
- 1 adet havuç
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay bardağı şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) adet limon
- 8-9 su bardağı sıcak su haşlamış olduğumuz tavuğun suyuyla birlikte kullanıyoruz bu su oranını.
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu haşlıyoruz soğuyunca parçalıyoruz.
- Tencereye sıvı yağ ilave ediyoruz.
- Önce sarımsakları sonra havucu ilave ederek soteliyoruz.
- Unu ilave ediyoruz kavuruyoruz bir su bardağı su ilave ederek unu karıştırarak inceltiyoruz.
- Şehriyeyi tavuğu ilave ediyoruz hepsini kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
- Tuzunu limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz.
- Servis aşamasında üzerine maydanoz ve pulbiberle servise sunabilirsiniz. Afiyetle.
Yapımı Oldukça Kolay Lezzetli Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 5 adet orta boy patates
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ/zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmuzı toz biber
- 2 su bardağı su
- Tuz
Yapımı Oldukça Kolay Lezzetli Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırın tepsisine kıyma alınır ve sebzeler küçük doğranır tepsisine yerleştirelim.
- Domateslerin kabuğunu soyalım ve küçük doğrayıp tepsiye yerleştirelim.
- Sarımsağı rendeleyelim yada küçük doğrayarak ekleyelim.
- Zeytinyağ,biber salçası,domates salçası, tuz,baharatlar ve su ilave edilir güzelce karıştıralım.
- Tepsinin üzerini bastırarak düzleştirelim.
- Kolay şekil alması için fırın kağıtını ıslatalım .Tepsinin üzerine sererek kapatalım.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dakikasını üzeri kapalı olarak pişirelim.
- Sonra fırın kağıtını tepsinin üzerinden alıp yemeğimizi tekrar fırına verelim, üzeri kızarana kadar pişirelim.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tarifi İçin Malzemeler
Sos için:
- 150 ml süt
- 150 ml yoğurt
- 150 ml sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- Maydanoz
- Dondurucuda satılan kare çin hamuru veya yufka
- Beyaz peynir
- Pastırma (doğranmış)
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu/susam
Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede iç sosu için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırın.
- Peynir/maydanoz ve peynir/pastırmayı 2 ayrı tabağa alın ve karıştırın.
- Bir çin hamurunu veya yufkayı tezgaha serin ve iç sosu fırçayla sürün.
- Çin hamurunun veya yufkanın bir uçtan diğer uça iç harçtan koyun.
- Çin hamurunu veya yufkayı rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında dolayıp pişirme kağıdı serili/yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Bütün çin hamuru veya yufkalar için bu işlemi gerçekleştirin.
- Üzeri için yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp, susam/çörek otu ile süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!.
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 soğan rendesi
- 200 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı + 1 çay bardağı kaynar su (bulgur ve irmiği şişirmek için)
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 4 tane büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1’er çay kaşığı karabiber,kimyon,pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulgur ve irmik kaynar su ile ıslatılıp üstü kapatılarak şişirilir.
- Diğer malzemeler eklenir.
- Hamur yoğurur gibi özleşen kadar yoğrulur.
- İç harcı için tavaya sıvı yağ ekleyin.
- Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
- Kıymayıda ekleyip kavurun.
- Salça ve baharatlarla buruşturup altını kapatın. Soğumaya bırakın.
- Hamurdan yumurta kadar parçalar kopararak elinizi hafif ıslatın iç kıymasını koyun ve yine ellerinizi hafif ıslatarak kapatın.
- İster sadece haşlayarak ister kızartarak servis edebilirsiniz.
Nefis Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Hamuru için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar)
Üzerine dökmek için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı yağı sıvı yağı
Açmak için:
İçlerine koymak için:
- Fındık
Nefis Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbet için şeker ve suyu kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynasın .Altını kapatın.
- Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur yapın 15 parçaya bölün.
- Hepsini tabak büyüklüğünde açın .
- Üst üste dizin.
- En üstüne nişasta atmayın.
- Önce merdaneyle sonra oklavayla büyütün ince olsun .
- Bir tarafından ince şekilde sararak kesin resimlerde gösterdim.
- Tekrar merdaneyle biraz açın, içlerine fındık koyun kapatın.
- Tepsiye dizin ,eritilmiş ve soğumuş yağı üzerlerine gezdirin.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin .
- Fırından alın 10 dk sonra şerbeti dökün afiyet olsun
Kivili Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Üzerinin malzemesi;
- 2,5 su bardağı su
- 1 tane hazır kivili jel
- 2 tane halka doğranmış kivi
- 1 tane ince doğranmış kivi
- Ceviz veya antep fıstığı
Üzerinin malzemesi;
- 1 paket bisküvi
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik mısır nişastası
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
Kivili Bisküvi Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Cam fırın tepsisinin tabanına bisküvileri iki kat olacak şekilde dizelim.
- Üzerine yarım su bardağı ılık sütü her yerine eşit dağılacak şekilde gezdirelim.
- Toz şeker, süt, un, mısır nişastasını tencereye alalım ve pişirmeye başlayalım.
- Hiç topak kalmayana dek karıştıra karıştıra pişirelim ve koyulaşınca ocaktan alalım.
- Toz krem şantiyi muhallebi üzerine dökelim ve karıştırmaya devam edelim.
- İlk sıcağı gidince muhallebiyi bisküvilerin üzerine alalım ve düzeltelim.
- Bu muhallebi sert olduğu için düzeltirken birkaç damla süt ilavesi ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
- Kivi dilimlerini pasta üzerine dizelim.
- Suyu ocağa koyalım ve kaynadıktan sonra ocaktan alıp hazır jöle ile karıştıralım.
- Kivi dilimlerinin yanına cevizleri ekleyelim ve jöleli karışımı pasta üzerine dökelim.
- İlk sıcağı gidince pastayı buzdolabında dinlendirelim ve servis edelim.
Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı hindistan cevizi
- 3 adet yumurta beyazı
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Bir fiske tuz
- 200 gram çikolata
Coco Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 adet yumurta beyazı ve bir fiske tuzu kar haline gelene kadar mikser ile çırpalım.
- Pudra şekeri ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Homojen kıvam alınca mikseri çıkarıp spatulayla devam edelim.
- Hindistan cevizini azar azar ekleyerek dairesel hareketlerle yumurta aklarını söndürmeden karıştıralım.
- İki kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsimize cevizden büyük parçalar olarak porsiyonlayalım.
- 150 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Benmari şeklinde eritilmiş çikolataya yaptığımız atıştırmalıkların altını çikolataya batırıp yağlı kağıdın üzerine dizelim.
- Kalan çikolatayı bir sıkma torbasıyla üzerine sıkalım.
- Çikolata donunca yemeye hazır afiyet olsun
Brownie Oreolu Milka Çikolatalı Tarifi İçin Malzemeler
- Malzemeler;
- 125 gr tereyağı
- 250 gr bitter çikolata
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Oreolu milka çikolata
Brownie Oreolu Milka Çikolatalı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tencereye alın eritin. Ocaktan alın.
- Üzerine çikolataları koyup eriyene kadar karıştırın.
- Soğumaya bırakın.
- Yumurta ve şekeri ayrı bir kasede iyice çırpın.
- Üzerine soğuyan çikolatayı döküp çırpın.
- Son olarak un,tuz ve vanilyayı ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt serili büyük kare borcama döküp yayın.
- Son olarak üzerine çikolataları koyup 160 derece fırında 25 dakika pişirin.Kürdan testi yapın.
- Ben nemli olmasını istediğim için öyle yaptım siz dilerseniz daha fazla pişirebilirsiniz.
- Fırından çıkarıp biraz dinlendikten sonra dilimleyip servis yapın.
Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı esmer çiğ köftelik bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domatesin rendesi
- Bir tutam maydanoz
- Tuz, kimyon, karabiber
Etsiz Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulgur(kesinlikle esmer bulgur olmalı), isot, pulbiber, kimyon, karabiber, toz sumak, tuzu bir kaba alın ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su dökün kaşık yardımıyla karıştırın .
- Üzerini kapatıp yaklaşık 15-20 dakika beklemeye alın.
- Bulguru beklerken soğanı rendeleyin fazla suyunu sıkın.
- Rendelenmiş soğanı, rendelenmiş sarımsağı, salçaları ve domates rendesini ekleyip iyice yoğurun.
- Zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip tekrar yoğurun.
- En son maydanozu ekleyip karıştırın ve elinizle şekil verin.
- Şekil verirken eldiven kullanırsanız daha güzel şekil alacaktır.