16 Mart 2022 Çarşamba

Çıtır Brüksel Lahana Tarifi

 

Çıtır Brüksel Lahana Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram brüksel lahana
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 2 tatlı kaşığı şeker

Yoğurt sosu için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1-2 damla limon suyu

    Çıtır Brüksel Lahana Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brüksel lahanalarını yıkayıp ikiye bölüyoruz.
  • Baharatlar ve zeytinyağı ile karıştırıp fırın tepsisine diziyoruz.
  • 180 derecede yaklaşık 20 dakika karamelize olana kadar pişiriyoruz.

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 700-800 gram orta yağlı dana kıyma (arzu eden yarı kuzu yarı dana kullanabilir)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Tepsiye sürmek için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzerini süslemek için:

  • Domates
  • Yeşil biber

    Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan ince olacak şekilde geçiriyoruz.
  • Bir kapta kıymayı ve ince çekilmiş sebzeleri tuz ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
  • Tepsimize 1 tatlı kaşığı salçayı hertarafına sürüyoruz.
  • Kıymalı harcımızı hertarafına bastırarak yayıyoruz.
  • Bir cisimle pasta gibi şekil verelim.
  • Üzerine biber ve domates dilimleri ile süsleyelim.
  • Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştıralım ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış tavuk budu
  • 1 adet havuç
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) adet limon
  • 8-9 su bardağı sıcak su haşlamış olduğumuz tavuğun suyuyla birlikte kullanıyoruz bu su oranını.

    Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğu haşlıyoruz soğuyunca parçalıyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ ilave ediyoruz.
  • Önce sarımsakları sonra havucu ilave ederek soteliyoruz.
  • Unu ilave ediyoruz kavuruyoruz bir su bardağı su ilave ederek unu karıştırarak inceltiyoruz.
  • Şehriyeyi tavuğu ilave ediyoruz hepsini kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
  • Tuzunu limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz.
  • Servis aşamasında üzerine maydanoz ve pulbiberle servise sunabilirsiniz. Afiyetle.

Yapımı Oldukça Kolay Lezzetli Arap Tava Tarifi

 

Yapımı Oldukça Kolay Lezzetli Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 5 adet orta boy patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ/zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmuzı toz biber
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

    Yapımı Oldukça Kolay Lezzetli Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisine kıyma alınır ve sebzeler küçük doğranır tepsisine yerleştirelim.
  • Domateslerin kabuğunu soyalım ve küçük doğrayıp tepsiye yerleştirelim.
  • Sarımsağı rendeleyelim yada küçük doğrayarak ekleyelim.
  • Zeytinyağ,biber salçası,domates salçası, tuz,baharatlar ve su ilave edilir güzelce karıştıralım.
  • Tepsinin üzerini bastırarak düzleştirelim.
  • Kolay şekil alması için fırın kağıtını ıslatalım .Tepsinin üzerine sererek kapatalım.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dakikasını üzeri kapalı olarak pişirelim.
  • Sonra fırın kağıtını tepsinin üzerinden alıp yemeğimizi tekrar fırına verelim, üzeri kızarana kadar pişirelim.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun

Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tarifi

 

Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tarifi İçin Malzemeler

Sos için:

  • 150 ml süt
  • 150 ml yoğurt
  • 150 ml sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Maydanoz
  • Dondurucuda satılan kare çin hamuru veya yufka
  • Beyaz peynir
  • Pastırma (doğranmış)

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu/susam

    Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede iç sosu için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırın.
  • Peynir/maydanoz ve peynir/pastırmayı 2 ayrı tabağa alın ve karıştırın.
  • Bir çin hamurunu veya yufkayı tezgaha serin ve iç sosu fırçayla sürün.
  • Çin hamurunun veya yufkanın bir uçtan diğer uça iç harçtan koyun.
  • Çin hamurunu veya yufkayı rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında dolayıp pişirme kağıdı serili/yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • Bütün çin hamuru veya yufkalar için bu işlemi gerçekleştirin.
  • Üzeri için yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp, susam/çörek otu ile süsleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Afiyet olsun!.

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 soğan rendesi
  • 200 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı + 1 çay bardağı kaynar su (bulgur ve irmiği şişirmek için)

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 4 tane büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı karabiber,kimyon,pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ

    İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulgur ve irmik kaynar su ile ıslatılıp üstü kapatılarak şişirilir.
  • Diğer malzemeler eklenir.
  • Hamur yoğurur gibi özleşen kadar yoğrulur.
  • İç harcı için tavaya sıvı yağ ekleyin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
  • Kıymayıda ekleyip kavurun.
  • Salça ve baharatlarla buruşturup altını kapatın. Soğumaya bırakın.
  • Hamurdan yumurta kadar parçalar kopararak elinizi hafif ıslatın iç kıymasını koyun ve yine ellerinizi hafif ıslatarak kapatın.
  • İster sadece haşlayarak ister kızartarak servis edebilirsiniz.

Nefis Midye Tatlısı Tarifi

 

Nefis Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar)

Üzerine dökmek için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı yağı sıvı yağı

Açmak için:

  • Nişasta

İçlerine koymak için:

  • Fındık

    Nefis Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbet için şeker ve suyu kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynasın .Altını kapatın.
  • Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur yapın 15 parçaya bölün.
  • Hepsini tabak büyüklüğünde açın .
  • Üst üste dizin.
  • En üstüne nişasta atmayın.
  • Önce merdaneyle sonra oklavayla büyütün ince olsun .
  • Bir tarafından ince şekilde sararak kesin resimlerde gösterdim.
  • Tekrar merdaneyle biraz açın, içlerine fındık koyun kapatın.
  • Tepsiye dizin ,eritilmiş ve soğumuş yağı üzerlerine gezdirin.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin .
  • Fırından alın 10 dk sonra şerbeti dökün afiyet olsun

Kivili Bisküvi Pastası Tarifi

 

Kivili Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Üzerinin malzemesi;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tane hazır kivili jel
  • 2 tane halka doğranmış kivi
  • 1 tane ince doğranmış kivi
  • Ceviz veya antep fıstığı

Üzerinin malzemesi;

  • 1 paket bisküvi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından bir parmak eksik mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un

    Kivili Bisküvi Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cam fırın tepsisinin tabanına bisküvileri iki kat olacak şekilde dizelim.
  • Üzerine yarım su bardağı ılık sütü her yerine eşit dağılacak şekilde gezdirelim.
  • Toz şeker, süt, un, mısır nişastasını tencereye alalım ve pişirmeye başlayalım.
  • Hiç topak kalmayana dek karıştıra karıştıra pişirelim ve koyulaşınca ocaktan alalım.
  • Toz krem şantiyi muhallebi üzerine dökelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • İlk sıcağı gidince muhallebiyi bisküvilerin üzerine alalım ve düzeltelim.
  • Bu muhallebi sert olduğu için düzeltirken birkaç damla süt ilavesi ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
  • Kivi dilimlerini pasta üzerine dizelim.
  • Suyu ocağa koyalım ve kaynadıktan sonra ocaktan alıp hazır jöle ile karıştıralım.
  • Kivi dilimlerinin yanına cevizleri ekleyelim ve jöleli karışımı pasta üzerine dökelim.
  • İlk sıcağı gidince pastayı buzdolabında dinlendirelim ve servis edelim.

Coco Kurabiye Tarifi

 

Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 adet yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • Bir fiske tuz
  • 200 gram çikolata

    Coco Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 adet yumurta beyazı ve bir fiske tuzu kar haline gelene kadar mikser ile çırpalım.
  • Pudra şekeri ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  • Homojen kıvam alınca mikseri çıkarıp spatulayla devam edelim.
  • Hindistan cevizini azar azar ekleyerek dairesel hareketlerle yumurta aklarını söndürmeden karıştıralım.
  • İki kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsimize cevizden büyük parçalar olarak porsiyonlayalım.
  • 150 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Benmari şeklinde eritilmiş çikolataya yaptığımız atıştırmalıkların altını çikolataya batırıp yağlı kağıdın üzerine dizelim.
  • Kalan çikolatayı bir sıkma torbasıyla üzerine sıkalım.
  • Çikolata donunca yemeye hazır afiyet olsun

Brownie Oreolu Milka Çikolatalı Tarifi

 

Brownie Oreolu Milka Çikolatalı Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeler;
  • 125 gr tereyağı
  • 250 gr bitter çikolata
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Oreolu milka çikolata

    Brownie Oreolu Milka Çikolatalı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencereye alın eritin. Ocaktan alın.
  • Üzerine çikolataları koyup eriyene kadar karıştırın.
  • Soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve şekeri ayrı bir kasede iyice çırpın.
  • Üzerine soğuyan çikolatayı döküp çırpın.
  • Son olarak un,tuz ve vanilyayı ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili büyük kare borcama döküp yayın.
  • Son olarak üzerine çikolataları koyup 160 derece fırında 25 dakika pişirin.Kürdan testi yapın.
  • Ben nemli olmasını istediğim için öyle yaptım siz dilerseniz daha fazla pişirebilirsiniz.
  • Fırından çıkarıp biraz dinlendikten sonra dilimleyip servis yapın.

Etsiz Çiğköfte Tarifi

 

Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı esmer çiğ köftelik bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domatesin rendesi
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, kimyon, karabiber

    Etsiz Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulgur(kesinlikle esmer bulgur olmalı), isot, pulbiber, kimyon, karabiber, toz sumak, tuzu bir kaba alın ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su dökün kaşık yardımıyla karıştırın .
  • Üzerini kapatıp yaklaşık 15-20 dakika beklemeye alın.
  • Bulguru beklerken soğanı rendeleyin fazla suyunu sıkın.
  • Rendelenmiş soğanı, rendelenmiş sarımsağı, salçaları ve domates rendesini ekleyip iyice yoğurun.
  • Zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip tekrar yoğurun.
  • En son maydanozu ekleyip karıştırın ve elinizle şekil verin.
  • Şekil verirken eldiven kullanırsanız daha güzel şekil alacaktır.