19 Mart 2022 Cumartesi

Sivas Yöresine Ait Orijinal Lezzet Şahane Kalburabastı Tatlısı Tarifi

 

Sivas Yöresine Ait Orijinal Lezzet Şahane Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağından, bir parmak eksik sıvı yağ (100 ml)
  • 1 çay bardağı katı kıvam yoğurt
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta (m boy)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu (Tepeli olmasın)
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat (Tepelice olmasın)

Karbonat üzerine sıkmak için;

  • 5-6 damla limon suyu
  • 3 su bardağı un (Miktar değişebilir)

İçi için;

  • 1 büyük su bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon (Orta kalınlıkta)

Çay bardağı ölçüm: 130 ml Su bardağı ölçüm: 220 ml

Sivas Yöresine Ait Orijinal Lezzet Şahane Kalburabastı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce şerbetini kaynatalım. Şeker ve suyu tencereye alalım limonu içine sıkıp kabuğunuda içine bırakalım. Soğuduğunda koyu kıvamda bir şerbet elde etmiş olmalıyız. 15 dk şerbeti kaynatıp ocaktan alıp buz gibi soğutalım.
  2. İçi için, cevizi dişe gelir şekilde, bıçakla orta irilikte parçalara doğrayalım.
  3. Daha sonra hamuru için; yoğurma kabı içerisine; yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve irmiği alıp, silikon spatula ile güzelce karıştıralım.
  4. Oda ısısında yumuşamış tereyağını ekleyelim iyice tekrardan spatula ile malzemeleri karıştıralım.
  5. Vanilya ve kabartma tozunuda ilave edelim. Tekrar karıştıralım. Karbonatı büyük bir kaşık üzerine döküp, üstüne limon sıkıp onuda hamura dökelim tekrar iyice karıştıralım.
  6. 2 bardak unu ilave edelim. El vurmadan, spatula ile karıştırmaya devam edelim.
  7. Son bir bardak unuda katıp, hamuru fazla hırpalamadan pratik ve hızlı şekilde elle unu yedirip hamuru toparlayıp bitirelim.
  8. Yumuşacık, kolay şekil alan bir hamur yoğurmalıyız. 24 eşit top koparıp elde yuvarlayalım. İster kevgir arkasında, ister silikon bir şekilleyici ile istersenizde rende üzerinde,, hamur toplarını koyup elle üzerlerine basalım (Çok ince yada kalın olmamalı)
  9. Hamurun ortasına uzunlamasına ceviz kırıklarından bolca koyup iki uç kenarları kaldırıp ortada büzdürüp kapatalım.
  10. Margarinle yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine dizelim.
  11. 180 derece fansız alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında, ben 43-45 dakikada pişirdim. Süre her fırına göre değişiklik gösterir. Uzayıp kısalabilir.
  12. Altları kırmızı, üstleri iyice pembe olmuş olmalı.
  13. Fırından çıkarınca 5 dk tezgahta bekletip ardına soğuk şerbetimizi her yerine eşitçe gezdirelim.
  14. Hemen ardına yemek kaşığı ile tepsi içindeki şerbetten 5-6 dk boyunca kaşık kaşık alıp tatlıların üzerine şerbetten dökelim yarım saat sonra alt üst evir çevirde yapalım. 1-2 saat şerbette dinlenen tatlımız artık servise hazırdır.

Not: Pişirdiğiniz tepsiniz çok geniş ise, fırının kendi tepsisi içinde pişirdiniz ise, tatlı piştikten sonra dikdörtgen büyük borcam içine tatlıları dip dibe aktarıp, tepsi değiştikten sonra orada şerbetini dökünüz ki, dar tepsi içerisinde şerbete doysun daha rahat çekebilsin. Tatlının yumuşamaması için üzerini kapamadan muhafaza ediniz. Servis tabağı üzerine bir adet yağlı kağıt örtmeniz yeterli olacaktır. Afiyet bal şeker olsun.

Köz Lezzetinde Enfes Fırın Patates Tarifi

 

Köz Lezzetinde Enfes Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet küçük boy patates
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 dolu çay kaşığı sebzeli çeşni tuzot vegeta
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı dağ kekiği

    Köz Lezzetinde Enfes Fırın Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri kabuklu şekilde iyice yıkayalım. Ortadan dörde bölerek keselim (Çok küçük patatesse ikiyede kesebilirsiniz)
  • Tüm malzemeyi üzerine ekleyip, elle iyice karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derecede 45 dakika pişirdim. Dileyen daha uzun sürede pişirebilir.
  • Kızarınca fırından alıp, servis edelim tüm et yemekleri yanına, yada kahvaltılarınıza tek başına yapabileceğiniz nefis patatesimiz hazırdır. Afiyet şifa olsun.

Original Pastane Usulü Sekerpare Tarifi

 

Original Pastane Usulü Sekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin oda ısısında yumuşak olacak (125 gr)
  • 1 su bardağı pudra şekeri (200 gr)
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 su bardağı kadar ceviz

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 3 -4 damla limon suyu veya 1 dilim limon

    Original Pastane Usulü Sekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti kaynatalım. Soğutulur.
  • Derin bir kaba margarin, pudra şekeri, irmik,, sıvı yağ ve yumurtaları (1 tanesinin sarısını koymuyoruz) ekleyip, iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra kabartma tozunu ekleyin, azar azar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz. En son cevizi ilave edin ve yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, şekil veriyoruz. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin.
  • Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kızaran tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetle buluşturuyoruz. Dinlenen şekerpareler yenmeye hazır. Afiyet olsun.
  • Not 1: Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı şeker ve yağ ekleyerek karıştırmanız pişen şeker pareye berraklık ve parlaklık verecektir.

    Not 2: Beni instagram hesabımdan takip edebilirsiniz « sekerpare « tarifini (tam ölçülü) yapılışını sayfamda videolu izleyebilirsiniz. Teşekkür ederim.

Pastanedekilerden Daha Güzeli Dudak Poğaça Tarifi

 

Pastanedekilerden Daha Güzeli Dudak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • ️250 gram yumuşamış tereyağ yada margarin
  • ️1 su bardağı ılıtılmış su (220 ml)
  • ️1 paket instant maya (7 gram)
  • ️2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • ️2 dolu yemek kaşığı şeker
  • ️1 tepeleme tatlı kaşığı doluca tuz
  • ️2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayırılacak)
  • ️6 su bardağından, 2 parmak eksik un
  • ️su bardağı ölçüm 220 ml.

️İçi için;

  • Beyaz peynir

️Üzeri için;

  • 1 silme çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 2 yumurta sarısı

    Pastanedekilerden Daha Güzeli Dudak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, su ve şekeri karıştıralım. Eriyince üzerine tuz, yoğurt, yumurta ekleyip, tekrar karıştıralım.
  • 1 bardak un ilave edelim yumuşamış tereyağını katıp yoğurmaya başlayalım.
  • Bardak bardak kontrollüce un ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurun olması gereken son kıvamı, biraz ele yapışır tarzda yumuşacık, pamuk gibi bir hamur olmalı, asla katı yapmayınız, 6-7 dk hamur iyice yoğurulmalı.
  • Sonra üzerini kapayıp ılık yerde 1,5 saat mutlaka mayaya bırakalım (Ortam çok sıcaksa 1 saat yeterlidir)
  • Hamur hazır olunca, 18 adet eşit bezeye keselim.
  • Mandalina büyüklüğünde sonra baş parmağımızın kenarı ile yada oklava ile bezelerin tam ortalarına sıkıca basıp çukur yapalım peynirini koyalım kapatalım ve yine tam ortaya baş parmak kenarıyla basarak üzerlerini çukur forma getirelim.
  • Kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  • Üzerlerini örtüp mutlaka 40 dk kabarmaları için tepsi mayası verdirelim.
  • Süre sonunda yumurta sarısı karışımı sürüp, fansız, önceden ısınmış 200 derece fırının orta rafında 10 dk sonra bir alta indirip kızarana dek 10 -15 dakika daha pişirip, fırından alalım.
  • Üzerine bir örtü kapatıp 6-7 dakika bekletelim. Ardına hazırdır soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Şahane Lezzetiyle Acı Badem Kurabiyesi Tarifi

 

Şahane Lezzetiyle Acı Badem Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından yarım parmak eksik toz şeker (180 gram)
  • 3 yumurta beyazı (104 gram)
  • 2 su bardağından 3 parmak eksik toz badem (157 gram)
  • Çay kaşığı ucu ile azıcık tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı limon suyu

Su bardağı ölçüm 220 ml

Şahane Lezzetiyle Acı Badem Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırınımızı alt üst ayarda, fansız 160 derecede önceden ısıtalım.
  2. Fırın tepsimiz tabanını margarinle azıcık yağlayıp, üzerine yağlı kağıt serip yapıştıralım, kağıda su bardağı ağzı ile kalemle, aralıklı boşluklar çizelim. Üzerine az daha yağ sürüp temiz kağıt yapıştıralım. Alttan yuvarlaklar şekil görünecektir.
  3. Daha sonra; bir tencere içine kaynar su ekleyip ocağı orta ateşten düşük açalım. Üzerine tas koyalım ( tası suya değmeyecek şekilde ayarlayın) benmari usulde devam edicez.
  4. Tası buhar üzerine koyar koymaz içine, şekerini, limon suyunu, tuzunu, ve yumurta aklarını ekleyip tel çırpıcı ile yavaş nazik dikkatle malzemeyi karıştıracağız.
  5. Daha sonra spatula ile karıştırmaya devam edeceğiz (Taki, şeker iyice eriyip ele pütür hissi vermeyene dek) bunu anlamak içinse ısınmış sıcağa yakın şekerli yumurta akı içine, parmak batırıp elde pütür şeker olup olmadığını gözden geçiricez.
  6. Çok uzun süre buharda tutmamayada özen göstermeliyiz. Pratik olmalıyız. Sürekli hiç durmadan silikon spatula ile karıştırıp şekerini erittiğimiz yumurta aklarını tezgaha alacağız.
  7. 2-3 turda tezgahta karıştırıp içine toz bademi ekleyip karıştırmaya devam edeceğiz (8-10 dk gibi) gerekirse toz badem 1 kaşık daha ilave edilebilir.
  8. Hamurun son kıvamı ne çok katı, nede çok cıvık olmamalı orta yumuşaklıkta kolay sıkılabilecek katılıkta olmalıdır.
  9. Hamur soğuğa yakın olduğu vakit karıştırılmayı bırakıp sıkma torbası içine doldurup tepsiye aralıkla sıkmalıyız (İnce yada fazla kalın sıkmayınız, orta kararda sıkılmalıdır)
  10. Fırının orta rafında ben, tam 21 dakikada pişirdim (Üzerine basılınca yumuşacık içe giren şekilde olmalı) 5-10 dk tezgahta bekletip kağıttan dikkatle çıkarıp birbirini üzerine kapatalım. Ilınınca servise hazırdır. Afiyet bal şeker olsun.

Pratik Bisküvili Pasta Tarifi

 

Pratik Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kakaolu petibör bisküvi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta (Buğday ya da mısır)
  • 1 paket vanilya

Çikolata ganajı için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 200 gram çikolata

    Pratik Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kreması için tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak karışım homojen hale gelinceye kadar karıştıralım. Sonra ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayınca ocaktan alarak içine vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Kare borcamda pastamı hazırladım. Borcamın dibine petibör bisküvileri sıraladım. Dilerseniz bisküvileri sütle ıslatarak da hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde de yumuşak oluyor.
  • Sıcak kremayı bisküvilerin üzerine dökerek dağıtalım. Toplam 4 kat bisküvi döşeyerek aynı işlemi krema bitinceye kadar tekrarlayalım.
  • En üste son olarak kremayı dağıtarak pastayı oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Diğer tarafta çikolata ganajı için 1 paket kremayı uygun bir kaba alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım, tam olarak kaynamasın.
  • Sonra içerisine çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Ganaj da tamamen soğuyunca pastanın üzerine ekleyelim.
  • Ardından buzdolabına kaldırarak 2-3 saat dinlendirelim. Sonrasında dilimleyip üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Sunumu da lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor🤌 pratik ve lezzetli tarif arayışında olanlar muhakkak denesin💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

 

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Tavuk suyu (Ortalama 2 litre)
  • 1 adet yumurta (Terbiyesi için)
  • 2-3 sap maydanoz
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • Tiftiklenmiş haşlanmış tavuk (İstenen miktarda)

    Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu haşlayıp tavuğu suyundan ayırıyoruz.
  • Tavuk suyunun içine yarım çay bardağı yıkanmış pirinci ekliyoruz.
  • Ardından baharatları ekliyoruz.
  • Yarım saat kaynatıp, altını kısıyoruz.
  • Ayrı bir kasede, 1 yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıyoruz.
  • Çırptığımız karışıma yarım kepçe tavuk suyu ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Elde ettiğimiz karışımı altını kıstığımız tavuk sulu tencereye yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Ardından tiftiklenmiş tavuğu ekleyip 10 dk pişiriyoruz.
  • 10 dakika sonra ince ince doğradığımız maydanozları ekleyerek bir iki defa karıştırıyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra ocaktan alıp servise sunuyoruz.

Karnabahar Yemeği (Fırında) Tarifi

 

Karnabahar Yemeği (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Karnabahar Yemeği (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp, yıkıyoruz.
  • Derin bir kaba diğer malzemeleri ilave edip, karıştırın.
  • Doğramış olduğumuz karnabaharı sosun üzerine dökelim ve karıştıralım. Ben 20 dakika beklettim ara ara karıştırdım altını üstüne getirdim.
  • Uygun bir fırın tepsiye yağlı kağıt serelim ve karnabaharı üzerine koyalım.
  • 250 derecede pişirin. Naneli / sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

18 Mart 2022 Cuma

Kış Sebzeleri İle Besleyici Enfes Salata Tarifi

 

Kış Sebzeleri İle Besleyici Enfes Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet küçük brokoli
  • 4-5 adet havuç
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1küçük kase haşlanmış mısır
  • 2-3 adet taze soğan
  • 3-4  yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

    Kış Sebzeleri İle Besleyici Enfes Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri bolca yıkayalım, dallarından ayıralım. Havuçları kabuğunu soyup, istediğimiz şekilde keselim.
  • Hazırladığımız sebzeleri buharda veya suda haşlayalım (Ben düdüklü tencerede 4 dakika buharda haşladım, bu şekilde hem rengini hem de besin değerini koruyor) suda haşlarken çabuk pişeceği için brokoliyi ayrı haşlayalım.
  • Haşlanan sebzeleri biraz küçük parçalara ayırıp karıştırma kabına alalım.
  • Mısır, küçük küçük doğradığımız kornişon turşu, kırmızı biber ve taze soğanı ilave edelim.
  • Zeytin yağı, limon suyu, nar ekşisini ve tuzu kasede karıştırıp koyalım. Hepsini birlikte karıştıralım. Servis tabağına alalım. Vitamin deposu sağlıklı salatamız hazır. Sevgiyle kalın.

Etli Şehriye Pilavı Tarifi

 

Etli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram dana eti
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şehriye
  • 1, 5 su bardağı et suyu (et ile haşlanmış su kullanılıyor)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  •  Karabiber

    Etli Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerenin içine sıvı yağı koyup, kuşbaşı doğranmış etler eklenir.
  • Etin rengi renk değiştirene kadar kavrulur 5 dakika.
  • Üzerine su dökülüp kapağı kapatılır ve 15 dakika orta ısıda pişirilir.
  • Pişen etlerin suyu süzgeç yardımı ile süzülür.Bir kabın içine ve etleri süzgeçte kalır. (Aynı tencereyi kullanabilirsiniz pişirmek için pilavı)
  • . Tencerenin içine tereyağ eklenip eritilir. Şehriye ilave edilir ve sürekli karıştırılır renk alana kadar kavrulur.
  • Kavrulmuş olan şehriyenin üzerine etler ilave edilir.Et suyu dökülür ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Çok kısık ısıda ağzı kapalı pişirilir.Yaklaşık 20 dakika. Pişen pilav karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.
  • Afiyet olsun!

Zeytinyağlı Taze Bakla (Tam Zamanı Harika Lezzet) Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bakla (Tam Zamanı Harika Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bakla
  • 1 tane soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir fiske şeker
  • 1 tane limon
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Dereotu
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tuz

    Zeytinyağlı Taze Bakla (Tam Zamanı Harika Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklayı ayıklayalım ve 1 limon sıktığımız suda 15 dk bekletelim.
  • Soğanı rendeleyelim zeytinyağı ile kavuralım.
  • Baklayı sudan alıp yıkamadan kavurmak için tencereye alalım.
  • Şekeri, tuzu ilave edelim.
  • 2 çay bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  • Kısık ateşte kapağı kapalı pişirelim.
  • Ilıdığında dereotunu ilave edip karıştıralım.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.

Nefis Mercimek Çorbası (Bu Lezzeti Kaçırmayın) Tarifi

 

Nefis Mercimek Çorbası (Bu Lezzeti Kaçırmayın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6-7 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Nane

    Nefis Mercimek Çorbası (Bu Lezzeti Kaçırmayın) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağı orta boy tencereye koyup soğanı gelişi güzel doğrayıp ekleyin.
  • Biraz karıştırıp biberleri de doğrayıp ilave edin kavurmaya devam edin.
  • Domatesleri doğrayıp ilave edin biraz daha kavurup salçaları ekleyin karıştırın.
  • Mercimeği iyice yıkayıp süzün.
  • Tencereye ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın kapağını kapatın kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
  • Mercimek pişince blenderdan geçirin.
  • Kıvamı koyu olursa su ekleyebilirsiniz. Nasıl seviyorsanız öyle yapın. Afiyet olsun.

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 1 paket margarin veya tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Sade dondurma (çikolatalı, vanilyalı, kaymaklı istediğinizi koyabilirsiniz

    Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetin den başlayalım süt, su ve şekeri kaynatmadan şeker eriyene kadar karıştırın ve altını kapatın.
  • Tencereye margarini koyun ve yakmadan eritin.
  • Eriyen margarine irmiği döküp kavurun.
  • 15 dakikada benim istediğim renge geldi.
  • Siz isterseniz daha beyaz yada daha koyu renk tercih ederseniz istediğiniz kadar kavurun.
  • Kavrulan irmiğe dikkatli bir şekilde şerbeti döküp 2-3 dakika daha kavurun ve altını kapatın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp biraz dinlendirelim ılımasını bekleyelim.
  • İstediğiniz kaba yada kaseye streç filim serelim.
  • İrmiğimizi koyup yanlarına altına güzel bir taban yaparak ortasına istediğiniz dondurmayı koyup üstünü irmikle kapatıp ters çevirerek kaseden çıkarın. Süsleme işini kendi hayal dünyanıza bağlı 😉😂Afiyet olsun.