21 Mart 2022 Pazartesi

3 Yufkayla Hazırlanan Çıtır Börek Hamayili Börek Tarifi

 

3 Yufkayla Hazırlanan Çıtır Börek Hamayili Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 5-6 dal maydanoz
  • 100 gram beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Çörek otu ve 1 adet yumurta sarısı

    3 Yufkayla Hazırlanan Çıtır Börek Hamayili Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ, 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıyoruz.
  • Her yufkanın üzerine sürerek üç adet yufkayı üst üste koyuyoruz.
  • Yufkaları önden ve arkadan uçları ortada birleşecek şekilde katlıyoruz.
  • Sağ ve soldan da uçları ortada birleşecek şekilde katlıyoruz.
  • Kare şekli elde ediyoruz.
  • Üzerine maydanoz ve peynir karışımını dağıtıyoruz.
  • Siz istediğiniz börek harcını kullanabilirsiniz.
  • Karenin köşelerini çaprazlamasına başa baş gelecek şekilde katlıyoruz.
  • Önde kat yerlerinden keserek 4 adet üçgen elde ediyoruz.
  • Üçgenlerin ortalarından keserek 8 adet üçgen elde ediyoruz.
  • 8 adet üçgenin ortalarından tekrar keserek 16 adet üçgen şeklinde börek elde ediyoruz.
  • Tepsinin üzerini streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
  • Uzun süre saklamak isterseniz birbirine yapışmayacak şekilde buzdolabı poşetine koyup buzdolabının derin dondurucu kısmında çok uzun süre saklayabilirsiniz.
  • Buzdolabından çıkarttıktan sonra önce sosumuzun kalan kısmını daha sonra da yumurta sarısını sürüp isteğe bağlı olarak çörek otu ya da susam serperek önceden ısıtılmış 180 ° c fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

20 Mart 2022 Pazar

Dilim Börek Tarifi

 

Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 2 su bardağı beyaz peynir
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

    Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğin sosu için; peynirler ve maydanoz harici malzemeleri çırpalım. Üzerine peynirleri ve kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra karıştıralım. Bir adet yufkayı tezgaha serip her yerine gelecek şekilde sostan döküp yayalım.
  • Daha sonra diğer yufkayı da serip aynı işlemi uygulayalım. Bütün yufkaları bu şekilde tamamlayalım. Daha sonra rulo şeklinde saralım.
  • Ruloyu üç parçaya bölelim. Her parçayı streç filmle sarıp buzlukta 1 saat bekletelim. Pişireceğimiz zaman çıkarıp dilimleyelim ve fırın tepsisine alalım.
  • En son dilimlerin üzerine yumurta ile yoğurdu karıştırıp sürelim. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kase çiçeklerine ayrılmış brokoli
  • 2 adet havuç
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 -3yemek kaşığı konserve mısır
  • 1 tutam dereotu

    Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoli buharda yumuşayana kadar pişirilir.
  • Zeytinyağı ile birlikte rendelenmiş havuç sotelenir.
  • Yoğurt, mayonez, sarımsak ve diğer malzemeler karıştırma kabına alınır.
  • Tuz ilavesi ile lezzetlendirilir ve servis tabağına alınır .
  • Mayonez eklemeden oldukça sağlıklı hafif bir öğün olarak da tüketebilirsiniz😉 Afiyet olsun

Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Bildiklerinizi Unutun) Tarifi

 

Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Bildiklerinizi Unutun) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kaynar su

    Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Bildiklerinizi Unutun) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle unu tencerede kahverengi olana kadar yoğurup üzerine zeytinyağı ekleyelim.
  • Daha sonra da patates, soğan, havuç ve sarımsak ekleyelim.
  • 1 dk kavurup üzerine kaynar su ekliyoruz.
  • Tuz, karabiber ve zerdeçal ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra blender dan geçirip 1 taşım daha kaynatın.
  • Üzeri için zeytinyağı ve toz biberle sos yapıp üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Orjinal Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi

 

Orjinal Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet kuru tatlı biber
  • 7 adet kuru acı biber
  • 7 adet kuru patlıcan
  • 10-15 adet asma yaprak
  • 10-15 adet lahana yaprağı

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kuru sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı ceviz (İri şekilde bıçakla doğrayın)
  • Yeterince tuz
  • 1 adet limonun suyu yada 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı su

    Orjinal Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün kurutmalıkları çukur bir tencerede üzerine sıcak su ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar kaynatılır 10 dakika kapağı kapalı dinlendirilir. Süzülür lahana ve asma yaprağı haşlanır.
  • Kuru soğan ve sarımsak ince ince kıyılır. Su, yağ, salçalar, toz biber doğranmış soğan ve sarımsaklar tuz ve karabiber pirince ilave edilerek cevizde ilave edilir. 5 dakika kadar karıştırılır.
  • Patlıcan ve biberler hazırlana karışımla yarıya geçecek şekilde ve fazla bastırılmadan doldurulur. Tencereye dairesel şeklinde alta patlıcanlar üstede biberler gelecek şekilde dizilir.
  • Dolmanın üzerine ters çevrilmiş tabak ya da dolma taşı konur tencerenin kapağı kapatılır. Dolmanın üzerini geçecek şekilde suyu, tuzu ve ekşiyi ekliyoruz kaynamaya başlayınca altını hafif kısarak 45 -50 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Altını kapatarak yufka ev ekmeğiyle servis yapıyoruz. Gaziantep yöresel lezzet afiyet olsun ☺
  • Not: Ceviz isteğe bağlı yöremizde koyan sayısı azdır ama koyarsanız lezzet ikiye katlanır

Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 dolu yemek kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3- 3,5 su bardağı un ( kontrollü)
  • İçine koymak için 1 kase iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için;

  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şekeri suyu tencereye alıp karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın 10 dakika sonra limon suyu damlatın ve ocağı kapatın.
  • Hamuru için tereyağını tavaya alıp 1-2 dakika kaynatın. Yoğurma kabına alın ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve rendenin küçük tarafına hafif bastırarak açın.
  • İçine ceviz koyup kapatın. Şekil almış tarafı üste gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Hamur bitene kadar aynı şekilde yapın.
  • 180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca 2 dakika bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
  • Şerbetin üst kısımlarına da gelmesi için tatlıları arada ters çevirebilirsiniz. 2 saat kadar şerbette durması yeterli olacaktır. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin

Minik Pizza Tarifi

 

Minik Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • Ev yoğurdu 1 yemek kaşık
  • 1 su bardağı su
  • 2 şeker kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 buçuk 4 su bardağı tepeleme un

Bal suyu için;

  • 4 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı su

Üst malzemeleri için;

  • Sosis veya sucuk kırmızı biber domates
  • İsteğe bağlı susam

    Minik Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık suya yoğurdu ekleyip, karıştırın.
  • Sonra maya, tuz, şeker, yumurta, yağı, unu ekleyerek güzelce yoğurun ele yapışmayan bir hamur olacak üstüne streç le kapatıp, yarım saat 🕰 bekletelim mayalanması için.
  • Daha sonra 7 eşit parçalara ayıralım beze halinde 10 dk dinlenmeye bırakalım.
  • Daha sonra her parçayı ballı suya daldırın ve susama basın ve bardak ile bastırıp, üst malzemelerini ekleyin.
  • Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz piştikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun

Damak Çatlatan Efsane Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi

 

Damak Çatlatan Efsane Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • 4.5 su bardağı su
  • Nane
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Toz kırmızı biber
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 2 tane tavuk incik
  • Yarım çay bardağı tel şehriye

    Damak Çatlatan Efsane Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan yemeklik doğranır ve kavrulur.
  • Un eklenir un kokusu çıkıncaya kadar rengi değişmeden kavrulur.
  • Salça eklenir çiğ kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Mercimek eklenir kavrulur ve üzerine su ve tavuk suyu eklenir.
  • Mercimek pişince blenderdan geçirilir üzerine baharatlar eklenir iyi karıştırılır.
  • Haşlanmış tavuk ve şehriye eklenir, pişmeye bırakılır.
  • Pişen çorba maydanoz ile servis edilir. Deneyen herkese afiyet olsun.

Alman Pastası (Berliner) Tarifi

 

Alman Pastası (Berliner) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı kadar un (Değişebilir)

Kreması için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Vanilya
  • Toz kremşanti

Üzeri için;

  • Eritilmiş çikolata
  • Pudra şekeri
  • İsteğe göre çilek

    Alman Pastası (Berliner) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli malzemeler bir kaba alınır. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için bir saat kadar bekletelim.
  • Mayalanan hamuru çok büyük olmayacak şekilde bezelere ayıralım.
  • Üzerini kapatıp 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim, 180 derecelik ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirelim,.
  • Kreması için; vanilya ve kremşanti hariç tüm gerekli malzemeleri tencereye alalım, karıştırarak pişirelim, vanilyayı ekleyip soğumasını bekleyelim, soğuyan kremaya toz krem şanti ekleyip beş dakika çırpalım.
  • Pastalarımızı ortadan ikiye keselim, arasına krema sıkalım, erittiğimiz çikolataya pastanın üst kısmını batırıp pastaya kapatalım.
  • İsteğe göre bazılarına pudra şekeri serpebiliriz. Arzu edilen şekilde veya meyve ile süslenip, servise hazır hale getirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Mayasız 10 Dakika Poğaçası Tarifi

 

Mayasız 10 Dakika Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayıralım)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 4-5 su bardağı un

Arası için;

  • 200 gram beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzerine;

  • Susam

Su bardağı 200ml, çay bardağı 100ml

Mayasız 10 Dakika Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm sıvı malzemeleri tuz ve şekeri karıştıralım.
  2. Ardından kabartma tozu ve unu kontrollü ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.
  3. Yuvarlak parçalar koparıp daire şeklinde açalım. Arasına peynirli harcı koyup poğaça şeklinde (Yarım ay) kapatıp, birleşim yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun

Doğum Günün Pastası (Gıda Boyası İle) Tarifi

 

Doğum Günün Pastası (Gıda Boyası İle) Tarifi İçin Malzemeler

Padispanyası için ;

  • 4 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Ara kreması için;

  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Üzeri için;

  • 1 kase kek kırıntıları
  • Oreo bisküvi ve rulokat 

    Doğum Günün Pastası (Gıda Boyası İle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara ayıralım.
  • Ayrı bir kaba koyduğumuz yumurta aklarına bir fiske tuz atıp mikserle köpürene kadar çırpalım ve kenara koyalım.
  • Yumurta sarılarına da toz şekeri ekleyip mikserle beyazlayana kadar çırpalım.
  • Üzerine ılık suyu ekleyip 2 -3 dakika daha çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyasını ekleyelim (Miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Daha koyu kırmızı renk elde etmek için kakaoyu da ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
  • Son olarak köpürttüğümüz yumurta aklarınıda ekleyip spatula ile aynı yöne doğru söndürmeden karıştıralım.
  • Yuvarlak kelepçeli kek kalıbımızın her tarafını tereyağ ya da margarinle yağlayalım.
  • Hazırlamış olduğumuz pandispanyamızı dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kontrollü şekilde pişirelim.
  • Üzerine ve arasına sürmek için 2 paket kremşantiyi 1 bardak sütle köpürene kadar çırpalım ve buz dolabına kaldıralım.
  • Pişen kekimiz soğuktan sonra kalıptan çıkaralım ve ortadan ikiye keselim.
  • Kekin orta kısımlarından çok oymadan 1 kase kadar elimizle kırıntı çıkaralım.
  • Hazırlamış olduğumuz kremşantiyi kekimizin ortasına ,üstüne ve yan taraflarına dikkatlice sürelim.
  • Pastamızı bu şekilde buz dolabında bir kaç saat dinlendirelim. Vaktiniz varsa bir gece önceden yapalım ve dinlendirelim.
  • Ayırmış olduğumuz kek kırıntılarını güzelce rondodan geçirelim.
  • Dinlenen pastamızın üzerini ve alt kenarlarını kek kırıntılarıyla kaplayalım (Kenarlarını meyve bıçağının üzerine koyarak yapıştırdım aynı hizada olsun diye)
  • Üzerini oreo bisküvi ve rulokat ile süsleyelim (İstediğiniz süs malzemesini kullanabilirsiniz) Kadifemsi muhteşem renkli doğum günü pastamız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun