3 Yufkayla Hazırlanan Çıtır Börek Hamayili Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 5-6 dal maydanoz
- 100 gram beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için
- Çörek otu ve 1 adet yumurta sarısı
3 Yufkayla Hazırlanan Çıtır Börek Hamayili Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ, 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıyoruz.
- Her yufkanın üzerine sürerek üç adet yufkayı üst üste koyuyoruz.
- Yufkaları önden ve arkadan uçları ortada birleşecek şekilde katlıyoruz.
- Sağ ve soldan da uçları ortada birleşecek şekilde katlıyoruz.
- Kare şekli elde ediyoruz.
- Üzerine maydanoz ve peynir karışımını dağıtıyoruz.
- Siz istediğiniz börek harcını kullanabilirsiniz.
- Karenin köşelerini çaprazlamasına başa baş gelecek şekilde katlıyoruz.
- Önde kat yerlerinden keserek 4 adet üçgen elde ediyoruz.
- Üçgenlerin ortalarından keserek 8 adet üçgen elde ediyoruz.
- 8 adet üçgenin ortalarından tekrar keserek 16 adet üçgen şeklinde börek elde ediyoruz.
- Tepsinin üzerini streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
- Uzun süre saklamak isterseniz birbirine yapışmayacak şekilde buzdolabı poşetine koyup buzdolabının derin dondurucu kısmında çok uzun süre saklayabilirsiniz.
- Buzdolabından çıkarttıktan sonra önce sosumuzun kalan kısmını daha sonra da yumurta sarısını sürüp isteğe bağlı olarak çörek otu ya da susam serperek önceden ısıtılmış 180 ° c fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.