24 Mart 2022 Perşembe

Yufkasız Unsuz Tavada Patates Böreği Tarifi

 

Yufkasız Unsuz Tavada Patates Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 orta boy patates
  • 2 yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

İçi için

  • Bir tutam maydanoz
  • Rendelenmiş kaşar

    Yufkasız Unsuz Tavada Patates Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri rendeleyerek suyunu sıkıp bir kaba alalım.
  • Diğer yandan yumurtaya baharatlarını ekleyerek çırpıcıyla köpük köpük olana dek çırpalım.
  • Patateslerin üzerine dökerek güzelce karıştıralım.
  • Yanmaz geniş tavamıza 3 yemek kaşığı yağımızı alarak ısıttıktan sonra patates yarısını güzelce bastırarak yayalım.
  • Kapağını kapatarak hafifce kızarana pişirelim.
  • Bu sırada maydanozları ince şekilde kıyarak rendelemiş olduğumuz kaşarı ekleyerek karıştıralım.
  • Hafif pişen patatesimiz üzerine peynirimizi serperek kalan patatesi de güzelce yayarak bastıralım. Yine kapağını kapatarak kısık ateşte altının iyice kızarmasını sağlayalım.
  • Bir servis tabağa ters çevirerek tavamıza kalan 3 yemek kaşığı yağıda ekleyerek böreğimizi tavaya aktaralım.
  • Tavamızın kapağını kapatarak kısık ateşte kızarmasını sağlayalım.
  • Pişen patates böreğimizi bir tabağa alarak dilelim ve sıcak servis yapalım. Ketçap mayonezle çok iyi gidiyor afiyet olsun 

Tahinli Antalya Piyazı Tarifi

 

Tahinli Antalya Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet haşlanmış yumurta

Tarator Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi (60 ml)
  • Yarım adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tahinli Antalya Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtalarımızı haşlayalım. Eğer yumurtalarınız orta büyüklükteyse 10 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır.
  • Bizde bu sırada tarator sosu için rondoya, 3 yemek kaşığı haşlanmış fasulye, sarımsak, zeytinyağı, tahin, elma sirkesi, limo suyu, tuz ve kimyonu alarak malzemeler krema kıvamını alana kadar çalıştıralım.
  • Ardından kalan haşlanmış fasulyeyi uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine hazırladığımız taratoru ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Soğanımızı piyazlık doğrayarak elimizle ovalım.
  • Domatesimizi küp küp olacak şekilde, maydanozumuzu da ince ince doğrayalım.
  • Haşlanan yumurtalarımızın kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
  • Sosa buladığımız fasulyeyi servis tabağına alalım ve eşit bir şekilde yayalım.
  • Üzerine soğanları ekleyelim. Soğanların üzerine de domatesleri yerleştirelim.
  • Yumurta dilimlerini de güzel bir şekilde yerleştirip, maydanoz serpelim ve tahinli Antalya piyazımızı servis edelim. Afiyet olsun!

Tavuklu Semizotu Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı domates konservesi veya 1 adet domates
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 büyük bağ semizotu (Ben buzluktakini kullandım)

    Tavuklu Semizotu Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  • Tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Soğanı ekleyelim zeytinyağı da ekleyip kavuralım.
  • Salçasını ekleyelim salçanın kokusu çıkınca baharatlarını ekleyelim.
  • Domates konservesi buğday nohut ve en son semizotunu ekleyelim karıştıralım.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak şu ekleyelim kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca altını kısalım semizotları pişene kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra sıcak olarak servis edelim üzerine bolca sumak eksisi çok yakışıyor ✌️ mutlu kalın 

23 Mart 2022 Çarşamba

İbiza Tatlısı Tarifi

 

İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 5-6 adet muz

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket sütlü çikolata veya yarım çay bardağı damla çikolata ( ekmeğe sürülebilir çikolata da olur )

    İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bisküvileri robotta çekip, tereyağını eritiyoruz ve bisküviler ile iyice karıştırıyoruz.
  • Fırın tepsisine tereyağlı bisküvileri alıp spatula yardımı ile veya elimizle bastırarak sıkılaştırıyoruz.
  • Bu işlem tatlımızın görünümü için mutlaka gerekli.
  • Daha sonra muhallebi için süt, un, kakao ve şekeri tencereye alıp muhallebi yapıyoruz.
  • Muhallebimiz piştikten sonra çikolata, vanilya, tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvam olmalı. Gerekirse bir kaç dk mikser kullanabilirsiniz.
  • Bisküvilerin üzerine muhallebimizi dikkatlice gezdirip her tarafı eşit olacak şekilde yayılır.
  • En az 3 saat dolapta dinlendirilir.
  • Bir çay bardağı süt ile krem şanti hazırlanır.
  • Dinlenen tatlımızın üzerine sürülür.
  • Tatlımız tepsinin uzunlamasına ortadan bir kere kesilir.
  • Enine de 4 parmak enliliğinde olacak şekilde kesilir.
  • Muzlar da tatlıların boyutu kadar kesilir ve uçlarına eklenir.
  • Bir dilim tatlımız spatula yardımı ile sarılır.
  • Yağlı kağıt üzerine alarak da sarabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1-2 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber benim yoktu kapya kullandım.
  • 3 su bardağı sıcak su ( iri bulgur kullandım ince bulgur için 2, 5 su bardağı yeterli olacaktır)
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanı kabuğunu alacalı soyulur, orta büyüklükte küpler halinde doğranır.
  • Daha sonra kızgın yağ içinde kızartıp, mutfak havlusu serili bir tabağın üzerine alınır.
  • Diğer taraftan uygun bir tencere içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur.
  • Üzerine ince ince doğranmış soğan, sarımsak ve yeşil biber eklenir. 2 dakika kadar sotelenir.
  • Ardından ince ince doğranmış domates ve salça koyulur, 1 dk kadar daha sotelenir.
  • Daha sonra yıkanmış suyu süzülmüş bulgur eklenir iki tur karıştırılır, tereyağ, tuz, karabiber ve 2, 5-3 su bardağı sıcak su eklenir.
  • Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altı kısılıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pişen pilavın üzerine 1 tatlı kaşığı nane serpiştirilir. Son olarak kızarmış patlıcanları bir kısmı üzerine eklenip karıştırılır ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
  • Demlenen bulgur pilavı servis tabağına alınır ve geri kalan kızarmış patlıcanlar üzerine koyulur.Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun. Ben yanına kavrulmuş et ve sarımsaklı yoğurt servis ettim.Afiyet Olsun.

Fasulye Salatası Tarifi

 

Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5-2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 küçük domates
  • 3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 orta boy kırmızı kuru soğan
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Nar ekşisi

    Fasulye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış olan fasulye, yıkanıp, salata kasesine alınır.
  • Yeşillikler ince ince doğranır. Kırmızı doğan piyaz şeklinde doğranır. Fasulyenin üzerine koyulur.
  • Baharatlar eklenip, limon sıkılır. Nar ekşisi, zeytinyağ eklenir.
  • İyice karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun :)

Börekçilere Rakip Börek Tarifi/ Puf Puf Kabaran Dilim Börek Nasıl Yapılır?

 

Börekçilere Rakip Börek Tarifi/ Puf Puf Kabaran Dilim Börek İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • Yarım kilo peynir karışık
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram yağ
  • 1 şişe madem suyu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt

Üzerine;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

    Börekçilere Rakip Börek Tarifi/ Puf Puf Kabaran Dilim Börek Nasıl Yapılır?

  • Börek için peynirleri rendeleyin bir kaba alın.
  • Üzerine süt ,sıvı yağ ,yumurta ,kabartma tozu ,yoğurt ,eritilmiş margarin ve 1 şişe maden suyunu ekleyip karıştırın . Peynirli soslu harcınız hazır .
  • Yufkaları tek tek açıp üzerine sosu gezdirin .
  • Tüm yufkaları üst üste açarak sosu gezdirin.
  • Yufkalar bitince kalan sosu son kata sürün ve sarmaya başlayın iyice sıkıca sarın.
  • Ortadan ikiye bölün, buzdolabı poşetine alın ve dondurucuda 3 saat bekletin.
  • Sonra çıkartıp dilimlere ayırın kestiğiniz dilimleri fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine yumurta ve yoğurt karışımını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra fırından çıkartın, harika bir börek oluyor üstelik çok pratik kesinlikle deneyin afiyet olsun.

Erişteli Köfteli Çorba Tarifi

 

Erişteli Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 litre sıcak su
  • Yarım su bardağı erişte
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Köftesi için:

  • 200 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Erişteli Köfteli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfteleri hazırladıktan sonra bulamak için unu geniş bir tabağa alarak yanımıza alalım.
  • Ardından köfte harcı için karıştırma kabına kıyma, köftelik bulgur, karabiber ve pul biberi alarak güzelce yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz köfte harcından elimizle küçük parçalar kopartalım ve yuvarlayarak un koyduğumuz tabağa alalım. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra tabağımızı ileri geri sallayalım ve köftelerin tamamının una bulanmasını sağlayalım.
  • Diğer taraftan; tencereye yağı koyarak rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Salçayı ekleyelim ve kaynar suyu ilave edelim. Karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Daha sonra köfteleri yavaş yavaş suyun içerisine ilave edelim.
  • Köfteler 3-4 dakika kadar piştikten sonra içine erişte ekleyelim. Erişteler pişene kadar kaynatalım.
  • Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlayalım.
  • Bunun için un, yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpalım. Ardından çorbanın suyundan bir kepçe kadarını yavaş yavaş terbiyeye ekleyerek karıştıralım.
  • Terbiye ılıdıktan sonra yavaş yavaş tencereye ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
  • 4-5 dakika kadar kaynattıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırarak altını kapatalım.
  • Servis etmeden önce sosu için eriyen tereyağına nane ve kırmızı toz biberi ekleyip kızdıralım, ocaktan alalım.
  • Sosu çorbamızın üzerine gezdirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!
  • Not: Çorbanın kesmemesi için tuzunu sonradan ilave edin.

Tavuklu Mantar Güveç Tarifi

 

Tavuklu Mantar Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 300 gram mantar
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta boy domates rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Kaşar peyniri rendesi

    Tavuklu Mantar Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa tencereyi alalım. Yağları ekleyip önce soğan daha sonra biberi ekleyip kavuralım.
  • Küp doğranmış tavuğu da ekleyip 7dk kadar pişirelim.
  • Mantarı da orta boy doğrayıp ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
  • En son domates rendesi ve baharatları ekleyip 5 dk daha pişirip altını kapatalım.
  • Güveç kaplarına harcı eşit pay edelim.
  • Üzerine peyniri ekleyip 175 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun yapacaklara kolay gelsin

Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tarifi

 

Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3.5 su bardağı un

Dışı için;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Veya

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Çörek otu

    Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için olan tüm malzemeyi yavaş yavaş.
  • Un ekleyip yoğuralım. Yumuşak şekil alan bir.
  • Hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım simit şekli verip.
  • Pekmezli suya batırıp susama bulayalım. Toplamda 2 tepsi çıkıyor.
  • 160 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt (1 litre süt)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 küçük çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2,5 silme yemek kaşığı mısır nişastası (silme olacak mutlaka)
  • 1 türk kahvesi fincanı su (nişastayı inceltmek için)
  • 1 paket vanilya

Pirinci haşlamak için;

  • 5 çay bardağı su

    Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinci güzelce yıkayıp suyu ekleyip kısık ateşte haşlayalım.Dikkat edin kıtır kalmasın.
  • Pişen pirinçlerin üzerine sütü ve toz şekeri ekleyelim.
  • Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  • Bir kasede yumurta sarısı, nişasta ve yarım türk kahve fincanı suyu karıştıralım tamamen pürüzsüz hale gelsin.
  • Üzerine kaynayan sütten yavaşça ilave edip karıştıralım ve ılınmış olan karışımı tencereye boşaltalım hızlıca karıştıralım. Hemen kıvam alacaktır.
  • 5-6 dakika kısık ateşte kaynatıp kenara alalım.
  • Isıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım 5-6 porsiyon çıkıyor.
  • Kaseleri fırın tepsisine dizelim. Ve tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su dolduralım.
  • Fırının üst rafına koyup üzerlerinin kızarmasını sağlayalım.
  • Ardından soğutup buzdolabına kaldıralım. Afiyet olsun.