4 Nisan 2022 Pazartesi

Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi

 

Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 200 ml sıvı krema
  • 200 ml tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 avuç maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 100 gram rende kaşar peyniri

    Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuklar ile başlıyoruz. Tavuk göğüslerini güzelce temizledikten sonra videodaki şekilde çizikler atıyoruz. Aman derin kesmeyelim ki ayrılmasın.
  • Tavukları temizleyip çizdikten sonra 1,5 yemek kaşığı kadar unu boca ediyoruz.
  • Unun tavukların her tarafına yayıldığından emin olalım.
  • Mantar sosun malzemelerini hazırlamaya başlayabiliriz.
  • Mantarı soyalım ve büyük diyebileceğimiz boyutlarda doğrayalım.
  • Soğanı orta büyüklükte, sarımsak ve maydanozu kıyalım.
  • Son olarak kaşar peynirimizi rendeliyoruz.
  • Geldik pişirme kısmına. Tavamızı güzelce yağlayalım ve tavuk göğüslerini mühürleyelim.
  • Dikkatınizi çekerim pişirmiyoruz, yüksek ateşte tavuğun dış kısmının kabuk tutmasını sağlıyoruz. Böylelikle tavuğumuz sulu sulu olacaktır. Bu işlem 4-5 dakika sürecektir.
  • Tavukları aldıktan sonra aynı tavada mantar sosumuzun yapımına başlıyoruz.
  • Sırasıyla soğan ve mantarı soteledikten sonra baharatlar ile tatlandırıyoruz.
  • Tavuk suyu, nişasta ve sıvı kremayı da ilave edip videodaki kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.
  • Mantar sosumuz hazır. Ocaktan aldıktan sonra kıydığımız maydanozları ilave edip renklendirelim.
  • Pişireceğimiz borcama tavukları yerleştirip üzerlerine mantar sosu iyice yaydıralım.
  • Her tarafa yayıldığından emin olalım ve bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
  • Geldik son kısma. Rendelediğimiz kaşar peynirlerini güzelce yaydırıp üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :).

Sıvı Kremalı Kurabiye Tarifi

 

Sıvı Kremalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Sıvı Kremalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremalı kurabiyemizin hamuru için yoğurma kabına sıvı krema, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alarak spatulayla iyice karıştıralım.
  • Ardından unu da yavaş yavaş ilave edip spatula ile karıştırarak hamurumuzu toparlayalım. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
  • Kalan unumuzu da hamura ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
  • Hazır olan kurabiye hamurumuzdan küçük küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
  • Ardından 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri ve tarçını bir kap içerisinde karıştıralım.
  • Hazırladığımız tarçınlı karışımı kremalı kurabiyelerimizin üzerine serptikten sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Oreolu Bardak Tatlısı Tarifi

 

Oreolu Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi malzemeleri;

  • 800 ml süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Oreolu krema malzemeleri;

  • 1 kutu krema
  • 1 paket krema sertleştirici
  • 200 gram labne peyniri
  • 12 adet oreo bisküvisi(robottan geçirilmiş)

Araları için;

  • 24 tane oreo bisküvisi(hafif iri çekilmiş)
  • 4,5 tane üzerini süslemek için

    Oreolu Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için tencereye nişasta,un,şeker,yumurta ve bir bardak süt koyup topak kalmayacak şekilde karıştırılır.
  • Kalan sütü ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi göz göz olunca ocağı kapatıp içine tereyağ ve vanilya koyup karıştırılır.
  • Muhallebinin üzerine streçfilm koyup soğumaya bırakılır.
  • Muhallebi soğurken; soğuk krema ile krema sertleştirici çırpılır.
  • Üzerini süslemek için çok az kremayı ayırabilirsiniz.
  • Ayrı bir kapta robottan geçirilmiş oreolar ve labne peyniri mikser ile çırpılır.
  • Çırpılan krema oreolu karışıma eklenir ve tekrar çırpılır.
  • Soğuyan muhallebinin içine yarım paket soğuk krema koyup mikser ile iyice çırpılır.
  • Hazırlanan kremalar sıkma torbasına alınır.
  • Servis edeceğimiz bardaklara önce muhallebi koyulur üzerine çekilmiş oreodan bir kaşık serpilir ve oreolu kremadan koyup tekrar bisküvi serpilir;bu şekilde bir iki kat yapılır en son bisküvi kırıkları ve oreo bisküvisi ile süslenir.
  • Birkaç saat dolapta soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

 

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  •  3 adet yumurta
  •  3 adet kabak
  •  Yarım su bardağı un
  •  2-3 dal yeşil soğan
  •  Yarım demet maydanoz
  •  Bir tutam dereotu
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Pul biber

    Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım.
  •  Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım.
  • Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Ardından suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
  •  Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim, çevirerek kızartalım. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
  •  Kabak mücveri servis edelim Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Nefis Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi

 

Nefis Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 tabak doğranmış ıspanak
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için :

  • Biraz sıvı yağ, toz biber

    Nefis Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan yemeklik doğrayıp iki yemek kaşığı sıvı yağ da rengi dönene kadar kavrulur.
  • Üzerine rendelenmiş havuç eklenip bir kaç dakika kavrulur .
  • Ispanaklar hafif kalınlıkta doğranıp tencereye alınıp karıştırılır.
  • Ispanaklar yumuşayınca 4 su bardağı sıcak su eklenip kapağını kapatıp 5 dk kadar pişmeye bırakılır.
  • Bu arada çorbanın terbiyesi için kaseye yoğurt ,un ve yumurta sarısı alınarak pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpılır .
  • Çorbanın suyundan terbiyeye 2 kepçe kadar yavaş yavaş ilave edip karıştırarak ılık hale getirilir .
  • Tencereye dökülerek kaynayıncaya kadar kesilmemesi için sürekli karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra 2 dakika daha tutup tuzunu ekleyip ocaktan alabilirsiniz.

Beyti Kebabı Tarifi

 

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Sosu İçin;

  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber, toz kırmızı biber
  • Tuz

Köftesi İçin;

  • 400 g kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
  • Karabiber, pul biber
  • Tuz

Servis İçin;

  • çırpılmış yoğurt
  • tuz

    Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, karabiber, pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğuralım.
  • Köfteleri yassı ve uzun şekiller oluşturarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika fırınlayalım.
  • Köftelerimizi fırından aldıktan sonra 1 adet yufkamızı tezgaha alarak ikiye bölelim.
  • Yarım yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından güzelce sürelim.
  • Yufkanın geniş tarafına köftelerimizi tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada çok gevşek sarmamalısınız.
  • Tüm köfteleri aynı şekilde sardıktan sonra rulolarımızı verev şeklinde dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım.
  • Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürerek tekrar fırına yerleştirelim.
  • 185 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Sosu için; küçük bir tavada tereyağını eritelim.
  • Üzerine domates rendesi boşaltarak 3-4 dakika pişirelim. Eğer domates mevsimi değilse renk vermesi için salçada ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım sonra ocaktan alalım.
  • Servis tabağına köftelerimizi alalım. Ortasına bolca yoğurt koyalım.
  • Üzerine domates sosundan gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Lotus Cheesecake Tarifi

 

Lotus Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 200 gram lotus bisküvi
  • 70 gram tereyağ

Üst kreması için

  • 500 gram quark
  • 200 gram frischkäse (labne)
  • 1 kutu schlagsahne (krema)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • 200 gram lotus kreması

    Lotus Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküviler robottan geçilir, eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırılır.
  • 26 cm’lik kek kalıbına yağlı kağıt geçirilir ,hazırlanan bisküvi kek kalıbının tabanına yerleştirilir.
  • Bir bardak yardımı ile iyice bastırıp her tarafın eşit miktarda olmasına dikkat edilir.
  • Üzerinin kremasını hazırlayana kadar buzdolabına kaldırılır.
  • Kreması için bir karıştırma kabına yumurta hariç bütün malzemeler koyulur ve bir çırpma teli ile karıştırılır.
  • Yumurtaları tek tek ekleyip fazla çırpmadan karıştırılır.
  • Limon kabuğu rendesini ekleyip krema bisküvilerin üzerine dökülür.
  • 160 derece ısınmış fırında 45-50 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  • Kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarıyoruzki krema çok fazla kurumasın.
  • Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyuyoruz kremanın çatlamasını önlüyor.
  • Fırının kapağını ilk yarım saat kapağını kesinlikle açmayın krema sönebilir.
  • Piştiğinden emin olmak için kalıbınızı sallayın eğer ortası çok fazla sallanmıyorsa pişmiş demektir daha fazla fırında tutmayın.
  • Üzerinin lotus kremasını bir kaseye alıp çok az mikrodalgada ısıtın ve cheesecake oda ısısına geldikten sonra üzerine dökün.
  • Mikrodalga fırın yoksa sıcak su içine kavanozu koyup kremayı yumuşatabilirsiniz.
  • Cheesecake bir gece buzdolabında bekletilir ve ertesi gün servis tabağına alınır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

3 Nisan 2022 Pazar

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kușbașı et
  • 4,5 adet patlıcan
  • 2 adet yeșil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2-3 diș sarımsak
  • 7-8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kușbașı doğranmış etlerimizi bir su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte ağır ağır suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ocaktan inmeye yakın üzerine bir fiske tuz ve baharatlarını ekleyip bir iki tur karıștırarak kavuralım ve ocaktan alalım.
  • Patlıcanları ve biberleri yıkayalım ardından patlıcanları alaca soyup önce ikiye sonra dörde bölelim ve bir parmak uzunluğunda dilimleyelim .
  • Aynı şekilde biberleri de uzun dilimleyip kızgın sıvı yağ da önce patlıcanları kızartalım ve süzgece alalım yağı süzülsün .
  • Ardından kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve 3 diş sarımsakları da aynı yağın içerisinde hafif kızartalım.
  • 4-5 dk üzerine dilimlenmiș biberleri ekleyip hafif kızartalım, fazla öldürmeden fırında da pişeceği için yağı süzülen patlıcanları yuvarlak fırın kabına alalım ortası boş kalacak şekilde kenarlarına dizelim .
  • Ortasına pişen etlerimizi alalım üzerine kızarmış arpacık soğanları ve biberleri aktaralım.
  • Çeri domatesleri de aynı şekilde hafif kızartıp alalım .
  • Biberlerin üzerine aralıklı koyalım aynı tavada bir yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Son olarak çok az tuz ekleyip üzerine bir su bardağı suyunu ekleyip kaynatalım.
  • Kaynayınca ocaktan alalım, sebzelerin üzerine gezdirelim.
  • Üzerine yağlı kağıt ile kapatalım .
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dk pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıtı alıp üzeri açık 10 dk daha pişirelim ve ocaktan alalım sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.

Tam Bir Yaz Salatası (Sosu Özel Yoğurtlu Kabak Salatası) Tarifi

 

Tam Bir Yaz Salatası (Sosu Özel Yoğurtlu Kabak Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağından biraz az zeytinyağ/sıvıyağ

Yoğurtlu sos için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Cevizli sos için:

  • İri doğranmış ceviz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu

    Tam Bir Yaz Salatası (Sosu Özel Yoğurtlu Kabak Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz,uzunlamasına ince parçalar kesiyoruz ve ince olan taraflarından başlayarak ince şeritlere doğruyoruz.
  • Soğanlarımızında kabuklarını soyup, ince ince doğruyoruz.
  • Tavaya zeytinyağını alıp, soğanlar kendilerini salmaya başlayana kadar kavuruyoruz. Kabakları ekliyoruz ve yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan kabakları geniş bir kase içerisine alıp hafif sıcağı çıkana kadar soğutuyoruz.
  • Hazırladığımız yoğurtlu sosu üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz.
  • Cevizli sosu bir tavada 1-2 dakika kavurup,hazırladıktan sonra salatamızın üzerine döküyoruz.
  • Afiyet olsun ☺️.

Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı esmer karakılçık bulguru
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı su (400 ml-mercimeği haşlamak için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)

    Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yeşil mercimeklerimizi haşlayalım. Bunun için tencereye aldığımız mercimeğin üzerine suyu ilave edelim ve orta ateşte haşlanmaya bırakalım.
  • Mercimekleri çok fazla yumuşatmadan yaklaşık 15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır.
  • Diğer taraftan soyduğumuz soğanı julyen şeklinde doğrayalım.
  • Uygun bir tencereye zeytinyağını alalım. Zeytinyağının üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek güzelce kavuralım.
  • Haşlanan mercimeklerimizin suyunu süzelim.
  • Ardından kavurduğumuz soğanları bir kevgir yardımıyla yağın içerisinden alarak bir kaseye aktaralım.
  • Tencerede kalan zeytinyağının üzerine karakılçık bulguru ve haşlanmış yeşil mercimeği ekleyerek 1-2 dakika karıştıralım.
  • Tuzu da ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırarak kavuralım.
  • Son olarak  sıcak suyu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım. Kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Pilavın suyunu tamamen çektiğini bir spatulayla kontrol edelim. Ardından ocağın altını kapatalım.
  • Üzerine kağıt havlu örterek yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda iyice dinlenen pilavmızı şöyle bir karıştıralım.
  • Servis tabağına aldığımız pilavın üzerine daha önceden kavurduğumuz soğanları ekleyerek servis edelim.