6 Nisan 2022 Çarşamba

Yoğurtlu Sarımsaklı Pancar Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Sarımsaklı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pancar
  • 1 tane iri kuru soğan
  • 4 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • Yarım kilo yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yoğurtlu Sarımsaklı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarı soyup küp küp doğruyalım.
  • Kuru sağanı da küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  • Doğradığımız pancarları soğana ekleyip yumuşayana kadar 10. Dakika kadar kavuralım.
  • Sarımsakların 2 tanesini doğrayıp iki tanesini rendeleyelim tuzunuda koyalım.
  • Beş dakika daha kavurup altını kapatalım.
  • Yoğurdumuza bir diş sarımsağı rendeleyelim.
  • Tuzunu koyup pancarımızın bir kısmını yoğurtla karıştıralım.
  • Servis tabağımıza koyalım.
  • Bir kısmını da sade olarak yoğurtlu pancarın üzerine koyalım.
  • Zeytinyağınıda üzerine gezdirip istediğimiz şekilde servis yapalım. Afiyet sıhhat olsun.

Yumuşacık Tart Kek Tarifi

 

Yumuşacık Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kekimiz için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Tart kalıbını yağlamak için;

  • Margarin

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Süslemek için;

  • Muz
  • Kivi
  • Çikolata

    Yumuşacık Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar yüksek ayarda çırpalım.
  • Kalan malzemeleri ilave edip kekimizi çırparak hazırlayalım.
  • Tart kalıbımızı bol margarinli yağlayalım.
  • Sonrasında ortadan dökerek bütün kek karışımını tart kalıbınıza boşaltalım.
  • 170 derecelik fırında 15-20 dakika arası pişirelim.
  • Kürdanla kontrol edelim.
  • Soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirelim👍.
  • Muhallebimize geçelim. Tenceremize süt, un ve şekeri katıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Muhallebimiz pişince margarin hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpalım ocağımızın altını kapatalım.
  • Muhallebimizi ılıyan tartımıza dökelim.
  • Tartımızın üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım.
  • Biraz ılıyınca buzdolabına kaldıralım.
  • 2 saat buzdolabında dinlendirelim👍.
  • Keserken her seferinde bıçağınızı ıslatırsak dilimlerimiz daha güzel olur👍.
  • Servis edeceğiniz zaman meyveler ve çikolata ile süsleyerek servis yapabilirsiniz🥰🤩🐵.

Tahinli Cevizli Çörek Tarifi

 

Tahinli Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket instant toz maya (veya yarım yaş maya)
  • 1 çay kaşığı ucu ile tuz
  • Alabildiği kadar un (ele yapışmayan kıvam olmalı)

İç harcı için:

  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    Tahinli Cevizli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tahinin içersine şeker, çekilmiş ceviz ve tereyağını ekleyip, karıştırıyoruz
  • İlk olarak ılık süt, sıvı yağ ve mayayı ekleyip güzelce karıştıyoruz.
  • Daha sonra ununu ekleyip ele yapışmayan bir kıvamda hamur yapıyoruz.
  • Hamurun üstünü kapatıp mayalanması için bekletiyoruz.
  • Mayalanan hamuru altı parçaya ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıp, üzerine tahinli harçtan sürüyoruz. Üst üste koyup altı kat yapıyoruz.
  • Her kata bu işlemi uyguluyoruz, son kat hariç.
  • Hamurun yağının donması için buz dolabına kaldırıyoruz.
  • Daha sonra hamuru dolaptan alıp, oklava yardımı ile açıyoruz.
  • Orta kalınlıkta açtığımız hamuru bir ucunu ortaya katlıyoruz, öbür ucunuda ortaya katladıktan sonra tekrar ortada buluşturduğumuz kısmını bir tarafına katlayıp, elimizle hafif bastırıyoruz.
  • İkişer santim eninde kesiyoruz.
  • İkişer santim eninde kestiğimiz hamurları tekrar ortasından bir santim kalacak şekilde kesip iki ucunuda dışa doğru kıvırıp, uçlarını bir birine tutturuyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepside mayalandırıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi

 

Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram labne peynir
  • 5 tane közlenmiş patlıcan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzerine;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak közlenmiş patlıcanlı kırmızı küçük küçük doğrayalım kasemize alalım.
  • Başka bir kaseye alıp yoğurt labne peyniri ve tuzu ekleyip güzelce çırpalım.
  • Üzerine doğradığımız patlıcanları döküp kaşıkla karıştıralım.
  • ❗servis edeceğimiz zamana kadar buzdolabında bekletebiliriz👍.
  • Buzdolabında bekleme aşamasında yoğurtumuz çekerse bir yemek kaşığı kadar ekleyebilirsiniz.
  • Salatamızı servis tabağına alalım.
  • Tereyağı sıvı yağı ekleyip pul biber ve toz biber yakalım.
  • Yaktığımız sosu labneli köz patlıcan salatasının üzerine gezdirelim.
  • Arzu eden pulbiberde ekleyebilir 👍.
  • Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🥰🤩.

Süslü Kurabiye Tarifi

 

Süslü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un (ele yapışmayan kıvam yaklaşık 3,5 su bardağı )
  • 60 gram bitter çikolata

    Süslü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Dilediğimiz gibi şekil verip yuvarlak olanları sadece yuvarladım.
  • Çiçek şeklinde olanları da sıkma torbası duyu ile yaptım.
  • Deniz kabuğu şeklinde olanları bardak kenarıyla yaptım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • 170 derecede 15-20 dakika kontrollü bir şekilde üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
  • Soğuyan kurabiyeyi benmari usulü eritilmiş çikolataya batıralım ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet olsun

5 Dakika Bardak Tatlısı Tarifi

 

5 Dakika Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tam yağlı labne
  • 250 gram speisequark (labne kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin

Haricinde:

  • Cookie bisküvi (veya benzeri birşey)
  • İstediğiniz meyve çeşidi

    5 Dakika Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Labne, quark, şekerli vanilin ve süzgeçten geçirdiğiniz pudra şekerini çırpıcı yardımı ile karıştırıp sıkma poşetine koyun.
  • Bisküvileri süte bandırıp kâseye yerleştirin.
  • Üzerini krema ile kaplayın.
  • İstediğiniz meyve çeşitini koyup üzerine yine süte bandırdığınız bisküvi ve son olarak kremanız ile kaplayın.
  • Dileyen meyve veya bisküvi ile üzerini süsleyebilirsiniz.
  • Labne ve quarkınız soğuk ise yaptığınız gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi

 

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, kimyon ve pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Patatesleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Maydanoz

    Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ince ince doğrayıp kızartıyoruz.
  • Soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz.
  • İçine kıymayı ince ince doğranmış biberi ve salçayı ilave ediyoruz.
  • Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
  • Kızaran patatesleri servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kavrulan kıymamızdan yoğurdun üzerine ilave ediyoruz.
  • En üstüne maydanoz ekleyip sıcak servis ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi

 

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 kg. pırasa
  • 1 adet soğan rendesi
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Sarımsaklı yoğurt

    Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve pırasaları ince ince doğruyoruz.
  • Yağı tavaya alıp soğan ve havucu birkaç dakika soteliyoruz.
  • Salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  • Son olarak pırasa tuz ve pul biberi ekleyip pırasaları da birkaç dakika soteliyoruz.
  • Suyunu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı suyunu çekip sebzeler pişene kadar pişiriyoruz.
  • İhtiyaç duyarsanız biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.
  • Sonrasında üzerine sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis yapıyoruz.

Patatesli Sigara Böreği Yapımı Tarifi

 

Patatesli Sigara Böreği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı için;

  • 3 adet patates
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patatesli Sigara Böreği Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için öncelikle patateslerimizi haşlayalım. Bunun için patateslerimizin kabuklarını soyalım ve iri küpler halinde doğrayarak haşlayacağımız tencereye alalım.
  • Ardından tenceremizin üzerine su ekleyerek patateslerimizi haşlanmaya bırakalım.
  • Yumuşayan patateslerimizi ocaktan alalım. ve suyunu süzdürelim.
  • Daha sonra patatesleri geniş bir karıştırma kabına alalım ve üzerine kırmızı toz biber, karabiber, tuz ekleyerek patates ezicisi yardımıyla püre haline getirelim.
  • Yufkalarımızı üçgen parçalar elde edecek şekilde keselim. Ben 1 yufkayı 12 parçaya böldüm, siz kendi yufkanızın boyutuna göre bölebilirsiniz.
  • Elde ettiğimiz üçgenlerin geniş kısmına iç harcımızdan alalım ve iki yanından kapatarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada yufkaları sıkı bir şekilde sarmaya dikkat edelim.
  • Sardığımız ruloların uç kısmının pişerken açılmaması için küçük bir kaseye aldığımız suya batıralım. Tüm yufkalarımız bitene kadar bu şekilde sarmaya devam edelim.
  • Ardından tavaya sıvı yağımızı alalım ve ısıtalım.
  • Yağımız kızdıktan sonra patatesli sigara böreklerimizi yağın içerisine alalım ve orta ateşte çevirerek güzelce kızartalım.
  • Kızaran böreklerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Pişirmek istemediğimiz sigara böreklerini dondurucuda saklamak için buzdolabı poşetine dolduralım ve dondurucuya kaldıralım. Dondurucuda ki sigara böreklerini pişirmek istediğinizde çözünmesini beklemeden kızartabilirsiniz.
  • Patatesli sigara böreklerimiz servise hazır Afiyet olsun!

Tavuk Köftesi Tarifi

 

Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo but ve göğüs karışımı tavuk kıyması
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • İsteğe bağlı maydanoz

Kızartma için;

  • Sıvıyağ

    Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk kıymasını ve diğer tüm malzemeleri yoğurabilceğimiz bi kaba alalım.
  • Galeta ununu kıymanın yağ oranına göre arttırabilirsiniz.
  • Yoğurdumuz harcımıza şekil verip dolapta en az yarım saat dinlendirelim.
  • Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı pişirelim.
  • Tavuk kıyması çabuk piştiğinden sürekli alt üst yaparsak içi daha güzel pişer. Şimdiden denicek arkadaşlara afiyet olsun 

Karamelli Trileçe Tarifi

 

Karamelli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 3,5 su bardağı süt (700 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml sıvı krema

Karamel sosu için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

    Karamelli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Trileçe tatlısı için öncelikle kekimizi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına  yumurta ve toz şekeri alarak  köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek malzemeleri spatulayla güzelce karıştıralım.
    Kek hamurumuz hazır. Şimdi keki pişireceğimiz borcamın boyutuna göre pişirme kağıdının kenarlarından keselim ve içerisine yerleştirelim. Benim kullandığım borccam 28/28 santimetre boyutlarında.
  • Kek hamurunu fırın kabına boşaltalım ve hamurun her yere eşit şekilde dağılması için kabı sallayarak güzelce yayalım.
  • Ardından 170 derece ısıttığımız fırında önce 10 dakika, daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim.
  • Karamel sosu için  toz şekeri küçük bir tencereye veya sos tavasına alalım, ara ara sallayarak şeker iyice eriyip karamel rengini alıncaya kadar bekleyelim.
  • Şeker tamamen eridikten sonra ocağın altını kısalım ve tereyağını ilave edip karıştıralım.
  • Tereyağı eridikten sonra sıvı kremayı ekleyerek sosumuz kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Sosumuzu hızlıca soğuması için ısıya dayanıklı bir kabın içerisine alarak bir kenarda beklemeye bırakalım.
  • Keki ıslatacağımız sos için süt, toz şeker ve sıvı kremayı bir kabın içerisine alarak şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Fırından aldığımız kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerinden pişirme kağıdını çıkartalım.
    Şerbetini daha iyi çekmesi için üzerine kürdanla delikler açalım.
  • Sütün tamamını kekin üzerine gezdirerek dökelim ve sütü iyice çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Krem şantisi için uygun bir kapta soğuk süt ve krem şantiyi mikser yardımıyla iyice çırpalım. Bu aşamada sütün soğuk olması krem şantinizin daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır.
  • Ardından 1-2 yemek kaşığı kadar krem şantiyi ayrı bir kaseye ayıralım ve buzdolabına kaldırarak kalanını kekin üzerine dökelim. Her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  • Krem şantiyi eşit bir şekilde yaydıktan sonra tamamen soğuyan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirerek dökelim. Yine aynı şekilde pasta sıvama aparatı veya spatula ile üzerini düzeltelim. Karamel sosu dökmeden önce mutlaka soğuduğundan emin olmalısınız.
  • Ayırdığımız krem şantiyle tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim.
  • Son olarak bir kürdan yardımıyla çizdiğimiz çizgilere dik olacak şekilde çizikler atalım.
  • Tatlımızı güzelce dinlenmesi için birkaç saat buzdolabına kaldıralım.
  • Güzelce dinlendirdiğimiz karamelli trileçemiz servise hazır. Dilediğimiz boyutta dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!