6 Nisan 2022 Çarşamba

Tahinli Cevizli Çörek Tarifi

 

Tahinli Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket instant toz maya (veya yarım yaş maya)
  • 1 çay kaşığı ucu ile tuz
  • Alabildiği kadar un (ele yapışmayan kıvam olmalı)

İç harcı için:

  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    Tahinli Cevizli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tahinin içersine şeker, çekilmiş ceviz ve tereyağını ekleyip, karıştırıyoruz
  • İlk olarak ılık süt, sıvı yağ ve mayayı ekleyip güzelce karıştıyoruz.
  • Daha sonra ununu ekleyip ele yapışmayan bir kıvamda hamur yapıyoruz.
  • Hamurun üstünü kapatıp mayalanması için bekletiyoruz.
  • Mayalanan hamuru altı parçaya ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıp, üzerine tahinli harçtan sürüyoruz. Üst üste koyup altı kat yapıyoruz.
  • Her kata bu işlemi uyguluyoruz, son kat hariç.
  • Hamurun yağının donması için buz dolabına kaldırıyoruz.
  • Daha sonra hamuru dolaptan alıp, oklava yardımı ile açıyoruz.
  • Orta kalınlıkta açtığımız hamuru bir ucunu ortaya katlıyoruz, öbür ucunuda ortaya katladıktan sonra tekrar ortada buluşturduğumuz kısmını bir tarafına katlayıp, elimizle hafif bastırıyoruz.
  • İkişer santim eninde kesiyoruz.
  • İkişer santim eninde kestiğimiz hamurları tekrar ortasından bir santim kalacak şekilde kesip iki ucunuda dışa doğru kıvırıp, uçlarını bir birine tutturuyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepside mayalandırıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder