Yumuşacık Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kekimiz için;
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Tart kalıbını yağlamak için;
- Margarin
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Süslemek için;
- Muz
- Kivi
- Çikolata
Yumuşacık Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar yüksek ayarda çırpalım.
- Kalan malzemeleri ilave edip kekimizi çırparak hazırlayalım.
- Tart kalıbımızı bol margarinli yağlayalım.
- Sonrasında ortadan dökerek bütün kek karışımını tart kalıbınıza boşaltalım.
- 170 derecelik fırında 15-20 dakika arası pişirelim.
- Kürdanla kontrol edelim.
- Soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirelim👍.
- Muhallebimize geçelim. Tenceremize süt, un ve şekeri katıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Muhallebimiz pişince margarin hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpalım ocağımızın altını kapatalım.
- Muhallebimizi ılıyan tartımıza dökelim.
- Tartımızın üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım.
- Biraz ılıyınca buzdolabına kaldıralım.
- 2 saat buzdolabında dinlendirelim👍.
- Keserken her seferinde bıçağınızı ıslatırsak dilimlerimiz daha güzel olur👍.
- Servis edeceğiniz zaman meyveler ve çikolata ile süsleyerek servis yapabilirsiniz🥰🤩🐵.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder