6 Nisan 2022 Çarşamba

Yumuşacık Tart Kek Tarifi

 

Yumuşacık Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kekimiz için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Tart kalıbını yağlamak için;

  • Margarin

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Süslemek için;

  • Muz
  • Kivi
  • Çikolata

    Yumuşacık Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar yüksek ayarda çırpalım.
  • Kalan malzemeleri ilave edip kekimizi çırparak hazırlayalım.
  • Tart kalıbımızı bol margarinli yağlayalım.
  • Sonrasında ortadan dökerek bütün kek karışımını tart kalıbınıza boşaltalım.
  • 170 derecelik fırında 15-20 dakika arası pişirelim.
  • Kürdanla kontrol edelim.
  • Soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirelim👍.
  • Muhallebimize geçelim. Tenceremize süt, un ve şekeri katıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Muhallebimiz pişince margarin hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpalım ocağımızın altını kapatalım.
  • Muhallebimizi ılıyan tartımıza dökelim.
  • Tartımızın üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım.
  • Biraz ılıyınca buzdolabına kaldıralım.
  • 2 saat buzdolabında dinlendirelim👍.
  • Keserken her seferinde bıçağınızı ıslatırsak dilimlerimiz daha güzel olur👍.
  • Servis edeceğiniz zaman meyveler ve çikolata ile süsleyerek servis yapabilirsiniz🥰🤩🐵.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder