6 Nisan 2022 Çarşamba

Patates Kızartması Piyazı Tarifi

 

Patates Kızartması Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

Kızartma için;

  • 3 büyük patates
  • Sıvı yağ

Piyaz için;

  • 1 kapya biber
  • 1-2 taze soğan
  • 1 kırmızı soğan
  • Maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sumak

    Patates Kızartması Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri istediğiniz gibi kesin ve kızartın.
  • Geniş bir salata kasesine kızarmış patatesleri alalım (Yağını biraz alabilirsiniz mutfak kağıdı ile)
  • Kapya biberi küp küp doğrayın ve ekleyin.
  • Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın, kırmızı soğanında doğrayın, hepsini ekleyin.
  • Baharatları da damak zevkinize göre ilave edin.
  • Limonun suyunuzda ekleyin ve güzelce karıştırın hepsi bu kadar. Afiyet olsun.

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavukgöğsü için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 litre süt

Karamel için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için;

  • İsteğe göre beyaz çikolata

    Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı koyup, eritiyoruz ,unu ilave edip 2-3 dk kavuruyoruz, daha sonra sütünü, şekerini ve pirinç ununu ilave edip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  • Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz ilk sıcağı çıktığında servis edeceğimiz kaba koyup soğumaya bırakıyoruz.
  • Karamel için; tencereye şekeri koyup, orta ateşte erimesini bekliyoruz, eriyen şekere aynı bardak ölçüsüyle iki su bardağı su koyuyoruz, ısınıp yoğunlaşınca 1 yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz.
  • Tereyağı eriyince 1 yemek kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile açıp, içine ilave ediyoruz karıştırarak pişmeye bırakıyoruz, 4-5 dk kadar karıştırarak pişirip ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcağı çıktığında tavukgöğsünün üzerine döküyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Üzerini süsleyip, servis edebilirsiniz 🤗afiyet olsun.

Döküm Tavada Türlü Tarifi

 

Döküm Tavada Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 3 kabak
  • 5 orta boy patates
  • yeşil biber

Üzeri için;

  • 350 gram et (Tavukta olur)
  • Cherry domates

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

    Döküm Tavada Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri ayrı ayrı kızartıyoruz.
  • Tavaya hepsini yerleştir ve karıştır.
  • Daha sonra üzerine kavurduğumuz eti yayıyoruz.
  • Cherry domatesleri yarıya kesip, üzerine yerleştir.
  • Salçayı su ile karıştırıp, içerisine tuz, karabiber ve eklemek istediğiniz baharatları ekleyip, üstüne dökün.
  • Domatesler solana kadar 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Mantar Sote Tarifi

 

Patlıcanlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Patlıcanlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları soyup, küp küp doğruyoruz tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz.
  • Daha sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz, kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz.
  • Soğanı sarımsağı küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz zeytinyağ ekleyip ocakta kavuruyoruz.
  • Daha sonra biberleri jülyen doğrayıp, soğana ilave ediyoruz 1-2 dk daha kavurduktan sonra temizlemiş olduğumuz mantarları doğrayıp, ekliyoruz.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişmiş olan sebzeleri ocaktan alıp kızartmış olduğumuz patlıcanı sebzelere ilave ediyoruz, güzelce karıştırıp, servis tabağına alıp, servis yapıyoruz.

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi

 

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 7-8 adet arpacık soğan

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Pulbiber 

    Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; bütün malzemeleri yoğurup vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde iri köfteler hazırlayın.
  • Patatesleri soyup, iri küpler şeklinde doğrayın ve yağda birkaç dakika kızartıp, fırın kabına alın.
  • Ardından havuçları soyup, iri halkalar şeklinde doğrayın ve patatesleri kızartmış olduğunuz yağda hafifçe kızartıp fırın kabına alın.
  • Biberleri ve soğanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alıp sebzeleri karıştırın.
  • Köfteleri de yağda bir miktar kızartıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeleri de ekleyin.
  • Salçayı sıvı yağda kavurun sıcak suyu ve baharatları ilave edin yemeğin üzerine gezdirin.
  • Yemeğin üzerine ıslatıp, suyunu sıktığınız yağlı kağıt serin 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.

Kandil Simiti (Ağızda Dağılma Garantili) Tarifi

 

Kandil Simiti (Ağızda Dağılma Garantili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt (sulu yerinden)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma yada üzüm)
  • 2.5/3 su bardağı un

Üzeri için ;

  • Yumurta akı
  • Susam

    Kandil Simiti (Ağızda Dağılma Garantili) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir kaba alalım.
  • Un hariç tüm malzemeyi ekleyelim.
  • İyice karıştırıp malzemeyi birbirine yedirelim.
  • En son un ilavesini yapalım, 2.5 bardaktan sonra kontrollü olalım.
  • Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • İstediğiniz büyüklükte bezeler alıp simit şekli verelim .
  • Önce yumurta akına ,sonra susama batıralım.
  • Tepsiye dizip 180 derece fanlı fırında pişirelim.

Pita Ekmeği Tarifi

 

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 – 3 su bardağı un

    Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mini pita emeğinin hamuru için yoğurma kabına  ılık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve yoğurdu alarak karıştıralım.
  • Ardından unun bir kısmını ve instant mayayı ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  • Unun geri kalanını da yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Hamuru daha kolay yoğurabilmek için tezgaha alalım. Hafif ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hamurumuz hazır demektir.
  • Hamuru tekrar kabına alarak üzerini bir bezle kapatalım. Bu şekilde 1 saat kadar hamurumuzu mayalandıralım.
  • Sürenin sonunda mayalanan hamuru tezgaha alarak toparlayalım.
  • Hamuru önce iki eşit parçaya ardından 12’ye bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerden birini alalım ve elimizle hafifçe bastırarak genişletelim.
  • Sonra bir merdane yardımıyla açmaya başlayalım. Çok inceltmeden daire şeklinde açalım.
  • Açtığımız hamurları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Tüm bezeleri aynı şekilde açmaya devam edelim.
  • Bu sırada bekleyen ekmeklerin üzerine kurumaması için temiz bir bez örtmeyi unutmayalım.
  • Fırınımızı 250 dereceye ayarlayalım. Fırın ısınıncaya kadar ekmeklerin üzerini örterek bekletelim.
  • Fırınımız ısındıktan sonra pita ekmeklerimizi fırına koyalım ve 6-7 dakika kadar pişirelim. Çok hızlı kabarıp pişeceklerdir, kontrollü olmalısınız.
  • Üzerleri hafif kızardıktan sonra pita ekmeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Fındık Lahmacun Tarifi

 

Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Kıymalı harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fındık lahmacunlarımızın hamuru için yoğurma kabına unu alalım.
  • Üzerine tuzu ekleyelim ve ortasını havuz şeklinde açalım.
  • Açtığımız çukura  ılık su, toz şeker ve instant mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Hazır olan hamurumuzun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcını hazırlayabiliriz. Bunun için kabuklarını soyduğumuz  domatesi,  kuru soğanı, maydanozu ve sarımsağı mümkün olduğunca küçük bir şekilde doğrayalım.
  • Ardından büyük bir bıçak yardımıyla sebzelerimizi ince ince kıyalım.
  • İnce bir şekilde kıydığımız sebzelerimizi bir yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine  kıyma, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave ederek güzelce yoğuralım. Kıymalı harcımız hazır.
  • Bir kenarda dinlendirdiğimiz mayası gelen hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak tekrar toparlayalım.
  • Toparladığımız hamuru daha sonra 4 parçaya ayıralım ve her bir parçayı dışarıdan içe yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Ardından merdane veya oklavayla ilk bezemizi açalım.
  • Herhangi bir bardak veya hamur kesme aparatı yardımıyla açtığımız bezeden  daire şeklinde parçalar keselim.
  • Kestiğiniz parçaları fırın tepsisine dizdikten sonra aynı işlemi diğer bezeleri de bitinceye kadar tekrarlayalım. Ben bu ölçülerle yaklaşık 45-50 tane fındık lahmacun elde ettim.
  • Fırın tepsisine dizdiğimiz hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadarını alalım ve elimizle tüm hamurun üzerine güzelce yayalım.
  • Fındık lahmacunlarımızı önceden ısıttığımız 220 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
  • Fırından aldığımız fındık lahmacunlar servise hazır. Yanında limon ve bol yeşillik ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

    Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
  • Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
  • Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
  • Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Anadolu Çorbası Tarifi

 

Anadolu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 2yemek kaşığı pirinç̧
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1,5 lt su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bakliyatlarımızı yıkayıp, tencereye alalım. Suyunu ilave edip yumuşamaya bırakalım.
  • Benim yeşil mercimeğim dondurucuda haşlanmış olduğu için sonradan ekledim. Yumuşayan bakliyatlarımıza terbiyesi hazırlanır.
  • Yoğurt, yumurta ve unu pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Kaynayan tencereden 1 kepçe alıp terbiyeyle karıştıralım. Hızlıca çırpalım. Ardından tenceremize ilave edip, kaynayana kadar karıştıralım.
  • Sosu için tavaya yağı alalım. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip pembeleşsene kadar kavuralım.
  • Baharatları ilave edip 2 dakika kızdırıp, tencereye ekleyelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kușbașı et
  • 4,5 adet patlıcan
  • 2 adet yeșil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2-3 diș sarımsak
  • 7-8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kușbașı doğranmış etlerimizi bir su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte ağır ağır suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ocaktan inmeye yakın üzerine bir fiske tuz ve baharatlarını ekleyip bir iki tur karıștırarak kavuralım ve ocaktan alalım.
  • Patlıcanları ve biberleri yıkayalım ardından patlıcanları alaca soyup önce ikiye sonra dörde bölelim ve bir parmak uzunluğunda dilimleyelim .
  • Aynı şekilde biberleri de uzun dilimleyip kızgın sıvı yağ da önce patlıcanları kızartalım ve süzgece alalım yağı süzülsün .
  • Ardından kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve 3 diş sarımsakları da aynı yağın içerisinde hafif kızartalım.
  • 4-5 dk üzerine dilimlenmiș biberleri ekleyip hafif kızartalım, fazla öldürmeden fırında da pişeceği için yağı süzülen patlıcanları yuvarlak fırın kabına alalım ortası boş kalacak şekilde kenarlarına dizelim .
  • Ortasına pişen etlerimizi alalım üzerine kızarmış arpacık soğanları ve biberleri aktaralım.
  • Çeri domatesleri de aynı şekilde hafif kızartıp alalım .
  • Biberlerin üzerine aralıklı koyalım aynı tavada bir yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Son olarak çok az tuz ekleyip üzerine bir su bardağı suyunu ekleyip kaynatalım.
  • Kaynayınca ocaktan alalım, sebzelerin üzerine gezdirelim.
  • Üzerine yağlı kağıt ile kapatalım .
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dk pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıtı alıp üzeri açık 10 dk daha pişirelim ve ocaktan alalım sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.