6 Nisan 2022 Çarşamba

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavukgöğsü için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 litre süt

Karamel için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için;

  • İsteğe göre beyaz çikolata

    Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı koyup, eritiyoruz ,unu ilave edip 2-3 dk kavuruyoruz, daha sonra sütünü, şekerini ve pirinç ununu ilave edip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  • Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz ilk sıcağı çıktığında servis edeceğimiz kaba koyup soğumaya bırakıyoruz.
  • Karamel için; tencereye şekeri koyup, orta ateşte erimesini bekliyoruz, eriyen şekere aynı bardak ölçüsüyle iki su bardağı su koyuyoruz, ısınıp yoğunlaşınca 1 yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz.
  • Tereyağı eriyince 1 yemek kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile açıp, içine ilave ediyoruz karıştırarak pişmeye bırakıyoruz, 4-5 dk kadar karıştırarak pişirip ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcağı çıktığında tavukgöğsünün üzerine döküyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Üzerini süsleyip, servis edebilirsiniz 🤗afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder