Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavukgöğsü için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 litre süt
Karamel için;
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için;
- İsteğe göre beyaz çikolata
Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağı koyup, eritiyoruz ,unu ilave edip 2-3 dk kavuruyoruz, daha sonra sütünü, şekerini ve pirinç ununu ilave edip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz ilk sıcağı çıktığında servis edeceğimiz kaba koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Karamel için; tencereye şekeri koyup, orta ateşte erimesini bekliyoruz, eriyen şekere aynı bardak ölçüsüyle iki su bardağı su koyuyoruz, ısınıp yoğunlaşınca 1 yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz.
- Tereyağı eriyince 1 yemek kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile açıp, içine ilave ediyoruz karıştırarak pişmeye bırakıyoruz, 4-5 dk kadar karıştırarak pişirip ocaktan alıyoruz.
- İlk sıcağı çıktığında tavukgöğsünün üzerine döküyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Üzerini süsleyip, servis edebilirsiniz 🤗afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder