6 Nisan 2022 Çarşamba

Anadolu Çorbası Tarifi

 

Anadolu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 2yemek kaşığı pirinç̧
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1,5 lt su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bakliyatlarımızı yıkayıp, tencereye alalım. Suyunu ilave edip yumuşamaya bırakalım.
  • Benim yeşil mercimeğim dondurucuda haşlanmış olduğu için sonradan ekledim. Yumuşayan bakliyatlarımıza terbiyesi hazırlanır.
  • Yoğurt, yumurta ve unu pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Kaynayan tencereden 1 kepçe alıp terbiyeyle karıştıralım. Hızlıca çırpalım. Ardından tenceremize ilave edip, kaynayana kadar karıştıralım.
  • Sosu için tavaya yağı alalım. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip pembeleşsene kadar kavuralım.
  • Baharatları ilave edip 2 dakika kızdırıp, tencereye ekleyelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder