6 Nisan 2022 Çarşamba

Patlıcanlı Mantar Sote Tarifi

 

Patlıcanlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Patlıcanlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları soyup, küp küp doğruyoruz tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz.
  • Daha sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz, kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz.
  • Soğanı sarımsağı küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz zeytinyağ ekleyip ocakta kavuruyoruz.
  • Daha sonra biberleri jülyen doğrayıp, soğana ilave ediyoruz 1-2 dk daha kavurduktan sonra temizlemiş olduğumuz mantarları doğrayıp, ekliyoruz.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişmiş olan sebzeleri ocaktan alıp kızartmış olduğumuz patlıcanı sebzelere ilave ediyoruz, güzelce karıştırıp, servis tabağına alıp, servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder