Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su (400 ml)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Kıymalı harcı için;
- 400 gr kıyma
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fındık lahmacunlarımızın hamuru için yoğurma kabına unu alalım.
- Üzerine tuzu ekleyelim ve ortasını havuz şeklinde açalım.
- Açtığımız çukura ılık su, toz şeker ve instant mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
- Hazır olan hamurumuzun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- İç harcını hazırlayabiliriz. Bunun için kabuklarını soyduğumuz domatesi, kuru soğanı, maydanozu ve sarımsağı mümkün olduğunca küçük bir şekilde doğrayalım.
- Ardından büyük bir bıçak yardımıyla sebzelerimizi ince ince kıyalım.
- İnce bir şekilde kıydığımız sebzelerimizi bir yoğurma kabına alalım.
- Üzerine kıyma, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave ederek güzelce yoğuralım. Kıymalı harcımız hazır.
- Bir kenarda dinlendirdiğimiz mayası gelen hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak tekrar toparlayalım.
- Toparladığımız hamuru daha sonra 4 parçaya ayıralım ve her bir parçayı dışarıdan içe yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Ardından merdane veya oklavayla ilk bezemizi açalım.
- Herhangi bir bardak veya hamur kesme aparatı yardımıyla açtığımız bezeden daire şeklinde parçalar keselim.
- Kestiğiniz parçaları fırın tepsisine dizdikten sonra aynı işlemi diğer bezeleri de bitinceye kadar tekrarlayalım. Ben bu ölçülerle yaklaşık 45-50 tane fındık lahmacun elde ettim.
- Fırın tepsisine dizdiğimiz hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadarını alalım ve elimizle tüm hamurun üzerine güzelce yayalım.
- Fındık lahmacunlarımızı önceden ısıttığımız 220 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- Fırından aldığımız fındık lahmacunlar servise hazır. Yanında limon ve bol yeşillik ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder