6 Nisan 2022 Çarşamba

Fındık Lahmacun Tarifi

 

Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Kıymalı harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fındık lahmacunlarımızın hamuru için yoğurma kabına unu alalım.
  • Üzerine tuzu ekleyelim ve ortasını havuz şeklinde açalım.
  • Açtığımız çukura  ılık su, toz şeker ve instant mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Hazır olan hamurumuzun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcını hazırlayabiliriz. Bunun için kabuklarını soyduğumuz  domatesi,  kuru soğanı, maydanozu ve sarımsağı mümkün olduğunca küçük bir şekilde doğrayalım.
  • Ardından büyük bir bıçak yardımıyla sebzelerimizi ince ince kıyalım.
  • İnce bir şekilde kıydığımız sebzelerimizi bir yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine  kıyma, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave ederek güzelce yoğuralım. Kıymalı harcımız hazır.
  • Bir kenarda dinlendirdiğimiz mayası gelen hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak tekrar toparlayalım.
  • Toparladığımız hamuru daha sonra 4 parçaya ayıralım ve her bir parçayı dışarıdan içe yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Ardından merdane veya oklavayla ilk bezemizi açalım.
  • Herhangi bir bardak veya hamur kesme aparatı yardımıyla açtığımız bezeden  daire şeklinde parçalar keselim.
  • Kestiğiniz parçaları fırın tepsisine dizdikten sonra aynı işlemi diğer bezeleri de bitinceye kadar tekrarlayalım. Ben bu ölçülerle yaklaşık 45-50 tane fındık lahmacun elde ettim.
  • Fırın tepsisine dizdiğimiz hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadarını alalım ve elimizle tüm hamurun üzerine güzelce yayalım.
  • Fındık lahmacunlarımızı önceden ısıttığımız 220 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
  • Fırından aldığımız fındık lahmacunlar servise hazır. Yanında limon ve bol yeşillik ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder