6 Nisan 2022 Çarşamba

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

    Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
  • Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
  • Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
  • Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder