6 Nisan 2022 Çarşamba

Pita Ekmeği Tarifi

 

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 – 3 su bardağı un

    Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mini pita emeğinin hamuru için yoğurma kabına  ılık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve yoğurdu alarak karıştıralım.
  • Ardından unun bir kısmını ve instant mayayı ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  • Unun geri kalanını da yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Hamuru daha kolay yoğurabilmek için tezgaha alalım. Hafif ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hamurumuz hazır demektir.
  • Hamuru tekrar kabına alarak üzerini bir bezle kapatalım. Bu şekilde 1 saat kadar hamurumuzu mayalandıralım.
  • Sürenin sonunda mayalanan hamuru tezgaha alarak toparlayalım.
  • Hamuru önce iki eşit parçaya ardından 12’ye bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerden birini alalım ve elimizle hafifçe bastırarak genişletelim.
  • Sonra bir merdane yardımıyla açmaya başlayalım. Çok inceltmeden daire şeklinde açalım.
  • Açtığımız hamurları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Tüm bezeleri aynı şekilde açmaya devam edelim.
  • Bu sırada bekleyen ekmeklerin üzerine kurumaması için temiz bir bez örtmeyi unutmayalım.
  • Fırınımızı 250 dereceye ayarlayalım. Fırın ısınıncaya kadar ekmeklerin üzerini örterek bekletelim.
  • Fırınımız ısındıktan sonra pita ekmeklerimizi fırına koyalım ve 6-7 dakika kadar pişirelim. Çok hızlı kabarıp pişeceklerdir, kontrollü olmalısınız.
  • Üzerleri hafif kızardıktan sonra pita ekmeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder