10 Nisan 2022 Pazar

Ispanaklı Kömbe Tarifi

 

Ispanaklı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 -6 su bardağı un

Kullanılan bardak ölçüsü 250 ml

İç harcı;

  • 500 gram ıspanak
  • 3 orta boy kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

    Ispanaklı Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce hamur yoğurma kabına ılık su, maya ve şeker konulur karıştırılır, yoğurt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un ve tuz ilavesiyle ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • 5. Bardaktan sonra unu kontrollü koyuyoruz.
  • Yoğrulan hamur üzeri kapatılır mayalanmaya bırakılır.
  • Bu arada ıspanak yıkanır doğranır ocağa alınır.
  • 1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır fazla haşlamıyoruz .
  • Süzgece koyup sudan geçirip sıkılır.
  • Soğanlar yemeklik doğranır ,sıvı yağ ve tereyağında rengi hafif dönene kadar kavrulur.
  • Salça ilâve edilir, karıştırılır.
  • Ispanak, baharatlar ve tuz eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
  • Mayalanan hamur iki eşit parçaya bölünür beze hâline getirilir bir tanesi unlanmış zeminde merdaneyle tepsiden biraz büyük açılır ,yağlanmış tepsiye serilir kenarları tepsinin kenarına gerdirilir.
  • Ispanaklı harç üzerine eşit şekilde döşenir, ikinci bezede açılır ıspanaklı harcın üzerine kapatılır.
  • Yufkanın kenarları alta doğru sıkıştırılır .
  • Börek kare şeklinde dilimlenir, bütün yumurta ,sıvı yağ karışımı sürülür.Çörek otu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana dek pişirilir.40 cm çapında yuvarlak tepsi kullandım.
  • Afiyet olsun.

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi

 

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 500 gram+1 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç harcı için;

  • 5-6 adet büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ  


Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, iç harcı için patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  • İçine malzemelerini koyup güzelce karıştırıyoruz, mayalanan hamuru bezelere ayırıp, merdane yardımıyla açıyoruz. İç harcımızdan bir yemek kaşığı koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Kare fırın tepsisine köşelerden başlayarak uzun şekilde yerleştiriyoruz (Fotoğrafta olduğu gibi) üzerini kapatıp 20 dk dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun 

Sarımsaklı Köz Biber Salatası Tarifi

 

Sarımsaklı Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kapya biber
  • Çeyrek demet dereotu ya da maydanoz
  • 5-6 adet biberiye turşusu
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Limon
  • Tuz

    Sarımsaklı Köz Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kapya biberlerimizi fırında veya ocakta közleyelim.
  • Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizlediğimiz biberlerimizi doğrayalım.
  • Doğradığımız biberleri bir tabağa alalım ve üzerine dereotu/maydanozu, biberiye turşusunu doğrayıp ekleyelim.
  • 1 diş ezilmiş sarımsak ve konserve mısırı da ilave edelim.
  • Zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuzu da damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği yıkayıp süzdürerek kabaca doğranmış soğanla tencereye alıyoruz.
  • Suyu ekleyerek yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Blendırla ince bir şekilde çekiyoruz.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip un ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Sütü yavaş yavaş ilave ederken topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz.
  • Kaynara çıkan sütlü karışımı çorbaya ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Tekrar blendırdan geçirerek bir taşım kaynatıp tuzunu ilave ederek altını kapatıyoruz. (kıvamını isteğe göre su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. ).
  • Üzeri için kırmızı biberi yağda kızdırıp servis tabağına aldığımız çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Çorbamız servise hazır. 🥣.
  • Asla bir kasenin yetmeyeceği çok lezzetli bir çorba 💕.

    Deneyeceklere afiyet olsun. 

Arap Tava Tarifi

 

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 adet patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su

    Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberleri ve soğanı yemeklik doğruyoruz, domatesleri yemeklik doğruyoruz.
  • Patatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz pişireceğimiz tepsiye sebzeleri alıyoruz.
  • Kıymayı alıyoruz salçayı ilave ediyoruz baharatları, tuzunu, yağını ve suyunu hepsini ilave edip, elimizle bütün malzemeyi yoğurur gibi harmanlıyoruz. Tepsinin üzerini düzeltiyoruz.
  • Yağlı kağıdı ıslatıp, üzerini kapatıyoruz 190 derece fırında ortalama bir saat kontrollü pişiriyoruz. Afiyetle.

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

 

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 400gr kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Rendelenmiş kaşar
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Maydanoz

    Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar ayıklanıp limonlu suda bekletilir (Kararmaması için)soğanlar ince ince doğranıp yağda kavrulur. Üzerine küp doğranmış tavuk etleri ilave edilir.
  • Mantarlar ortadan ikiye bölünerek doğranır. Tuz, karabiber ve pul biber ilavesiyle tencereye eklenir. Mantarlar suyunu verene kadar karıştırılır ve karışım ocaktan alınır.
  • Karışımdan fırın kaplarına eşit şekilde koyulup üzerine rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derece ayarlanmış fırında kaşarlar eriyene dek pişirilir.
  • Fırından çıkan soteye ince kıyılmış maydanoz serpilerek sunum yapılır. Afiyet olsun.

Pamuk Gibi Kıvamıyla Üç Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Pamuk Gibi Kıvamıyla Üç Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik şeker

    Pamuk Gibi Kıvamıyla Üç Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar çırpalım.
  • Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpalım.
  • Son olarak unu ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
  • Kare borcamı yağlayalım.
  • Tatlı harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerine kürdanla delikler açalım.
  • Şerbeti için süt ve şekeri derin bir kapta şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Isıtma kaynatma yok.
  • Şerbeti tatlımızın üzerine dökelim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun 

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 2 adet yeşil biber (Acılı)
  • 2 adet kırmızı sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım cay bardağı sıvı yağ
  • 3.4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
  • 1 cay kaşığı pulbiber
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bütün malzemeleri sırasıyla robottan çektiriyoruz.
  • Daha sonra salçaları ve diğer baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.

İbiza Tatlısı Tarifi

 

İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kakaolu katman

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 litre süt

Pişince

  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • 1 kaşık tereyağ

Beyaz katman

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 poşet toz şanti
  • 1/2 (yarım) paket krema
  • 1 paket beyaz çikolata (80 gr)

    İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküviler rondoda çekilerek toz haline getirilir.
  • Eritilmiş tereyağ ile karıştırılarak tepsiye bastırarak yayılır.
  • Kakaolu muhallebi için süt ,un şeker ve kakao çırpılarak karıştırır.
  • Ocağa alınır ve koyulana dek çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınca tereyağ ,vanilya ve çikolata eklenerek hızlıca çırpılır ve bisküvilerin üzerine dökülür.
  • Spatula ile düzlenerek oda ısısına gelmesi beklenir.
  • Ardından buzdolabına kaldırılarak bir gece beklenir.
  • Sabah krema ısıtılır ve içine beyaz çikolata eklenir.
  • Şanti süt ile çırpılır.
  • Ardından kremalı çikolata karışımı eklenir. İyice kabarana kadar çırpılarak tatlının üzerine yayılır.
  • Tekrar dolaba alınarak 6-8 saat beklenir. Tatlı 8 dilime ayrılır.
  • Dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıt üzerine spatula ile alınır.
  • Kenarına muz koyularak sarılır. Sararken sadece muza hafif baskı yapılır. Afiyet olsun 🥰🧡

Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 ince rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 ,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bulamak için ;

  • Yeterince mavi haşhaş

Şerbeti için ;

  • 2 ,5 su bardağı şeker
  • 2 ,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için ;

  • İnce çekilmiş fındık ve fıstık

    Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz. Unu kontrollü ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp rulo şekli veriyoruz.
  • Uzun bir tabağa haşhaş alarak ruloyu buluyoruz.
  • Bir parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz.
  • 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. ).
  • Şerbeti için malzemeleri bir kaba alıp 15 dakika kaynatarak altını kapatıyoruz.
  • Pişen sıcak tatlılara sıcak şerbetini döküyoruz.
  • Dinlendikten sonra üzerini süsleyerek servis ediyoruz. 

Çilekli Dondurma Tarifi

 

Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 tane çilek
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın (Tat versin diye)

    Çilekli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geceden dondurduğumuz çileklerimizi dolaptan çıkaralım.
  • Çileklerimizi robotun içine alalım.
  • Yoğurt, şeker, vanilya ve tarçınıda kalarak robotu çalıştıralım.
  • Karıştıdığımız malzemeleri bir kaba boşaltalım üstünü kapatıp dondurucuya yollayalım.
  • 4 saat sonra servis edilmeye hazır. Afiyet olsun

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 350-400 ml. et suyu (Olmasa da olur, onun yerine su ekleyin )
  • 1 litre su
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 silme yemek kaşığı un

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Gelelim yapılışına. Sebzeler soyulur, yıkanır ve kabaca doğranır. Kırmızı mercimeği de yıkıyoruz güzelce. Tencereye zeytinyağı koyulur, sebzeler biraz sotelenir ve baharatlar ilave edilir.
  • Kırmızı mercimek de eklenir, tuz ve karabiberle tatlandırılır. Et suyu ve normal su da eklenir bir güzel karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
  • Köpük oluştuğunda kaşık ile alınır. Kapağı kapalı bir şekilde pişirilir yumuşayana kadar. İyice yumuşayınca blend edilir veya tel süzgeç ile süzülür. Bir başka tavada tereyağ eritilir ve un ilave edilir.
  • Unun kokusu çıkana kadar kavrulur ve çorbaya dahil edilir. Çorba iyice kıvam alacaktır.
  • Eğer bir tık fazla gelirse bir miktar su ilavesi yapabilirsiniz ve çorbanız iftarda yemeğe hazır. Çok lezzetli oldu gerçekten. Mutlaka deneyin. Afiyet şeker olsun.