10 Nisan 2022 Pazar

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

 

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 400gr kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Rendelenmiş kaşar
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Maydanoz

    Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar ayıklanıp limonlu suda bekletilir (Kararmaması için)soğanlar ince ince doğranıp yağda kavrulur. Üzerine küp doğranmış tavuk etleri ilave edilir.
  • Mantarlar ortadan ikiye bölünerek doğranır. Tuz, karabiber ve pul biber ilavesiyle tencereye eklenir. Mantarlar suyunu verene kadar karıştırılır ve karışım ocaktan alınır.
  • Karışımdan fırın kaplarına eşit şekilde koyulup üzerine rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derece ayarlanmış fırında kaşarlar eriyene dek pişirilir.
  • Fırından çıkan soteye ince kıyılmış maydanoz serpilerek sunum yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder