Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 500 gram+1 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç harcı için;
- 5-6 adet büyük boy patates
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, iç harcı için patatesleri haşlayıp eziyoruz.
- İçine malzemelerini koyup güzelce karıştırıyoruz, mayalanan hamuru bezelere ayırıp, merdane yardımıyla açıyoruz. İç harcımızdan bir yemek kaşığı koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- Kare fırın tepsisine köşelerden başlayarak uzun şekilde yerleştiriyoruz (Fotoğrafta olduğu gibi) üzerini kapatıp 20 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder