10 Nisan 2022 Pazar

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi

 

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 500 gram+1 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç harcı için;

  • 5-6 adet büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ  


Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, iç harcı için patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  • İçine malzemelerini koyup güzelce karıştırıyoruz, mayalanan hamuru bezelere ayırıp, merdane yardımıyla açıyoruz. İç harcımızdan bir yemek kaşığı koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Kare fırın tepsisine köşelerden başlayarak uzun şekilde yerleştiriyoruz (Fotoğrafta olduğu gibi) üzerini kapatıp 20 dk dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder