10 Nisan 2022 Pazar

Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi

 

Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük domates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 3 adet patates
  • 5 adet biber
  • 1 adet domates

Sarımsaklı yoğurt için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

    Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve maydanozu rondodan geçirelim ve yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, tuz, karabiber, kimyon ve karbonatı ekleyerek yoğuralım.
  • Birkaç dk boyunca güzelce yoğuralım.
  • Sona doğru azar azar yarım çay bardağı suyu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Köfte harcımız hazır olunca buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirelim. Ben yemeğin sosunu malzemeleri kızartmadan hazırlıyorum.
  • Sosu için küçük bir tavaya sıvı yağı ve rendelediğimiz domatesi alarak domates suyunun büyük kısmını çekinceye kadar pişirelim.
  • Suyunu çekmeye yakın tuz ve salçayı ekleyelim ve kavuralım.
  • Son olarak kekiği ekleyerek ocaktan alalım.
  • Geniş bir tavaya bir miktar sıvı yağ alarak kızdıralım.
  • Küp küp doğradığımız patatesleri tavaya alarak kızartalım.
  • Kızaran patatesleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Tavadaki yağın bir kısmını alalım. Az miktarda yağ kalmalı tavada.
  • Tavaya köfteleri alarak ara ara çevirerek kızartalım.
  • Köfteler de kızarınca patateslerin yanına alalım.
  • Son olarak biber ve domatesleri de aynı tavada çok az kızartalım.
  • Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt için yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
  • Artık servis tabağını hazırlayabiliriz.
  • Geniş bir tabağa patatesleri yerleştirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu dağıtalım.
  • Ardından sosu ekleyelim ve son olarak köfte, biber ve domatesleri ekleyelim.
  • Sos kasesinin içine çok az zeytinyağı ekliyorum ve içindeki sos kalıntısıyla birlikte köftelerin üzerine dağıtıyorum.

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk incik
  • 3 adet patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diș sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı su

    Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukların derilerini sıyıralım ,biberleri yıkayıp temizleyip yarım parmak uzunluğunda üçe bölelim .
  • Ardından kabukları soyulmuş yıkanmış patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyelim .
  • Fırın kabına tavukları, sebzeleri ,yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
  • Ayrı bir kapta sosumuzu yapalım ,1 su bardağı suyun içine, bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim.
  • Ardından baharatlarını ,tuzunu ekleyip karıştıralım .
  • Sebzelerin üzerine gezdirelim.Elimizle karıştıralım.
  • Üzerine yıkayıp suyunu sıktığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim.
  • İnmeye yakın yağlı kağıtı alalım 5-10 dk üzeri açık pişirelim.

Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi

 

Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 200 ml sıvı krema
  • 200 ml tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 avuç maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 100 gram rende kaşar peyniri

    Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuklar ile başlıyoruz. Tavuk göğüslerini güzelce temizledikten sonra videodaki şekilde çizikler atıyoruz. Aman derin kesmeyelim ki ayrılmasın.
  • Tavukları temizleyip çizdikten sonra 1,5 yemek kaşığı kadar unu boca ediyoruz.
  • Unun tavukların her tarafına yayıldığından emin olalım.
  • Mantar sosun malzemelerini hazırlamaya başlayabiliriz.
  • Mantarı soyalım ve büyük diyebileceğimiz boyutlarda doğrayalım.
  • Soğanı orta büyüklükte, sarımsak ve maydanozu kıyalım.
  • Son olarak kaşar peynirimizi rendeliyoruz.
  • Geldik pişirme kısmına. Tavamızı güzelce yağlayalım ve tavuk göğüslerini mühürleyelim.
  • Dikkatınizi çekerim pişirmiyoruz, yüksek ateşte tavuğun dış kısmının kabuk tutmasını sağlıyoruz. Böylelikle tavuğumuz sulu sulu olacaktır. Bu işlem 4-5 dakika sürecektir.
  • Tavukları aldıktan sonra aynı tavada mantar sosumuzun yapımına başlıyoruz.
  • Sırasıyla soğan ve mantarı soteledikten sonra baharatlar ile tatlandırıyoruz.
  • Tavuk suyu, nişasta ve sıvı kremayı da ilave edip videodaki kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.
  • Mantar sosumuz hazır. Ocaktan aldıktan sonra kıydığımız maydanozları ilave edip renklendirelim.
  • Pişireceğimiz borcama tavukları yerleştirip üzerlerine mantar sosu iyice yaydıralım.
  • Her tarafa yayıldığından emin olalım ve bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
  • Geldik son kısma. Rendelediğimiz kaşar peynirlerini güzelce yaydırıp üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :).

Kıbrıs Köftesi Tarifi

 

Kıbrıs Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim ekmek veya 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kıbrıs Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesle soğanımızı rendeleyip, suyunu sıkıyoruz.
  • Tüm malzemeleri ekleyip, karıştıralım.
  • Köfte şeklini vererek, önceden ısıtılmış kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun

Yağda Kızartmadan Çıtır Patates Tarifi

 

Yağda Kızartmadan Çıtır Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1’er çay kaşığı
  • Kırmızı toz biber
  • Köri
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı mısır unu

Yoğurt sosu için;

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Biraz ince kıyılmış maydanoz/ fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

    Yağda Kızartmadan Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup, dilimleyin.
  • Baharat ve zeytinyağ ile harmanlayın.
  • Mısır unu üzerine döküp karıştırın.
  • Tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 220 derece alt üst fırında kızartın.
  • Yoğurt sosu için tüm malzemeleri karıştırın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Ispanaklı Kömbe Tarifi

 

Ispanaklı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 -6 su bardağı un

Kullanılan bardak ölçüsü 250 ml

İç harcı;

  • 500 gram ıspanak
  • 3 orta boy kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

    Ispanaklı Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce hamur yoğurma kabına ılık su, maya ve şeker konulur karıştırılır, yoğurt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un ve tuz ilavesiyle ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • 5. Bardaktan sonra unu kontrollü koyuyoruz.
  • Yoğrulan hamur üzeri kapatılır mayalanmaya bırakılır.
  • Bu arada ıspanak yıkanır doğranır ocağa alınır.
  • 1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır fazla haşlamıyoruz .
  • Süzgece koyup sudan geçirip sıkılır.
  • Soğanlar yemeklik doğranır ,sıvı yağ ve tereyağında rengi hafif dönene kadar kavrulur.
  • Salça ilâve edilir, karıştırılır.
  • Ispanak, baharatlar ve tuz eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
  • Mayalanan hamur iki eşit parçaya bölünür beze hâline getirilir bir tanesi unlanmış zeminde merdaneyle tepsiden biraz büyük açılır ,yağlanmış tepsiye serilir kenarları tepsinin kenarına gerdirilir.
  • Ispanaklı harç üzerine eşit şekilde döşenir, ikinci bezede açılır ıspanaklı harcın üzerine kapatılır.
  • Yufkanın kenarları alta doğru sıkıştırılır .
  • Börek kare şeklinde dilimlenir, bütün yumurta ,sıvı yağ karışımı sürülür.Çörek otu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana dek pişirilir.40 cm çapında yuvarlak tepsi kullandım.
  • Afiyet olsun.

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi

 

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 500 gram+1 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç harcı için;

  • 5-6 adet büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ  


Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, iç harcı için patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  • İçine malzemelerini koyup güzelce karıştırıyoruz, mayalanan hamuru bezelere ayırıp, merdane yardımıyla açıyoruz. İç harcımızdan bir yemek kaşığı koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Kare fırın tepsisine köşelerden başlayarak uzun şekilde yerleştiriyoruz (Fotoğrafta olduğu gibi) üzerini kapatıp 20 dk dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun 

Sarımsaklı Köz Biber Salatası Tarifi

 

Sarımsaklı Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kapya biber
  • Çeyrek demet dereotu ya da maydanoz
  • 5-6 adet biberiye turşusu
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Limon
  • Tuz

    Sarımsaklı Köz Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kapya biberlerimizi fırında veya ocakta közleyelim.
  • Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizlediğimiz biberlerimizi doğrayalım.
  • Doğradığımız biberleri bir tabağa alalım ve üzerine dereotu/maydanozu, biberiye turşusunu doğrayıp ekleyelim.
  • 1 diş ezilmiş sarımsak ve konserve mısırı da ilave edelim.
  • Zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuzu da damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği yıkayıp süzdürerek kabaca doğranmış soğanla tencereye alıyoruz.
  • Suyu ekleyerek yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Blendırla ince bir şekilde çekiyoruz.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip un ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Sütü yavaş yavaş ilave ederken topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz.
  • Kaynara çıkan sütlü karışımı çorbaya ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Tekrar blendırdan geçirerek bir taşım kaynatıp tuzunu ilave ederek altını kapatıyoruz. (kıvamını isteğe göre su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. ).
  • Üzeri için kırmızı biberi yağda kızdırıp servis tabağına aldığımız çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Çorbamız servise hazır. 🥣.
  • Asla bir kasenin yetmeyeceği çok lezzetli bir çorba 💕.

    Deneyeceklere afiyet olsun. 

Arap Tava Tarifi

 

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 adet patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su

    Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberleri ve soğanı yemeklik doğruyoruz, domatesleri yemeklik doğruyoruz.
  • Patatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz pişireceğimiz tepsiye sebzeleri alıyoruz.
  • Kıymayı alıyoruz salçayı ilave ediyoruz baharatları, tuzunu, yağını ve suyunu hepsini ilave edip, elimizle bütün malzemeyi yoğurur gibi harmanlıyoruz. Tepsinin üzerini düzeltiyoruz.
  • Yağlı kağıdı ıslatıp, üzerini kapatıyoruz 190 derece fırında ortalama bir saat kontrollü pişiriyoruz. Afiyetle.

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

 

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 400gr kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Rendelenmiş kaşar
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Maydanoz

    Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar ayıklanıp limonlu suda bekletilir (Kararmaması için)soğanlar ince ince doğranıp yağda kavrulur. Üzerine küp doğranmış tavuk etleri ilave edilir.
  • Mantarlar ortadan ikiye bölünerek doğranır. Tuz, karabiber ve pul biber ilavesiyle tencereye eklenir. Mantarlar suyunu verene kadar karıştırılır ve karışım ocaktan alınır.
  • Karışımdan fırın kaplarına eşit şekilde koyulup üzerine rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derece ayarlanmış fırında kaşarlar eriyene dek pişirilir.
  • Fırından çıkan soteye ince kıyılmış maydanoz serpilerek sunum yapılır. Afiyet olsun.