2 Mayıs 2022 Pazartesi

Oklavasız Midye Baklava (Ev Yapımı) Tarifi

 

Oklavasız Midye Baklava (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir dilim ince limon

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2.5 su bardağı un

Hamurları açmak için;

  • Mısır nişastası

İçi için;

  • Ceviz
  • son olarak üzerine sürmek için tereyağı

    Oklavasız Midye Baklava (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tek tek açmak yok, herkezin yapabileceği ev yapımı midye baklava. 🥰.
  • Şerbetini bir dilim ince limon ile 15 dakika kaynatalım (kısık ateşte).
  • Soğuması için kenara alalım.
  • Hamuru için yumurta, yoğurt ve sıvı yağını kabın içerisinde çırpın.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyip yuğurun.
  • Hamuru 10 ayrı bezeye ayırıp kenarda yarım saat bekletin.
  • Altına üstüne nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açın.
  • Ayrı bir tabağa üst üste koyun. Her katına bol nişasta sürerek yedirin (en son açtığınız hamurun üstüne nişasta sürmeyin).
  • Üst üste koyduğunuz hamurların üstüne basarak büyük bir kare şeklinde merdane yardımı ile bikere açın.
  • Hamur kalın olmayacak çok da ince olmayacak.
  • Sıkı bir şekilde rulo şeklinde yuvarlayıp.
  • Bir parmak kalınlığında kesin.
  • Kesilen yuvarlak hamurları yan yatırıp, avuç büyüklüğünde merdane ile düzleyelim içerisine ceviz koyup kapatalım (kapatırken çok bastırmayın).
  • Tereyağı eritelim (köpüksüz şekilde üzerine sürelim üstleri yanmasın) 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Son olarak soğumuş şerbeti sıcak baklavamızın üzerine dökelim.
  • Üzerini antep fıstığı veya dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • (28 adet midye tatlısı çıktı).Afiyet, bal şeker olsun. 

Piyano Kek Tarifi

 

Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Damla çikolata (isteğe bağlı)

Keki ıslatma için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 2 Türk kahvesi fincanı un
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri için:

  • Kakao

    Piyano Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.(ben 28×28 boyutlarında kare borcam kullandım. ).
  • Yağlamış olduğunuz fırın kabına hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. (benim kekim 22 dakikada pisti ancak fırından fırına farklılık olabileceğini aklınızda bulundurun ve keki kontrollü pişirin. )
  • Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz.
  • Süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
  • Sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Pişen keki fırından çıkartarak üzerine süt ve kakao karışımını gezdirin.
  • Ilımış olan kremaya son olarak sıvı kremayı ilave edin ve mikser ile güzelce çırpın.
  • Kekin üzerine dökerek yayın.
  • Kekin en üstünü kakao ile kaplayın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.
    Vaktiniz var ise bir gece dinlendikten sonra çok daha güzel oluyor. 3-4 saat sonra da yiyebilirsiniz.

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi

 

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan (suyu sıkılmış)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
  • Yarım demet dereotu(ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Bayat Ekmek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir adet bayat ekmeği, ufak parçalar haline getirin ve geniş bir kaseye alın.
  • Üzerine bir su bardağı kadar su gezdirin. Ekmekler birleşip bir köfte hamuru kıvamını alana kadar yoğurun.
  • Rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ekleyin.
  • Sarımsak, yumurtalar, baharatlar, ince kıyılmış yeşillikler ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Elde ettiğiniz köfte harcından parçalar kopartarak yuvarlayın ve yassı şeklini verin.
  • Köftelerin yarısına kadar gelecek sıvı yağında ısıtın ve arkalı önlü bir şekilde pişirin.
  • Köfteler altın sarısı renk alınca tavadan alın ve havlu kağıt serili bir tabakta fazla yağını salması için bir süre bekletin.
  • Yanında dilediğiniz soslarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram eritilmiş soğutulmuş tereyağ veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 4 buçuk su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • Fındık

    Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bayramda misafirlerinize yapabileceğiniz pratik bir tatlı tarifi için ilk olarak şeker su ve limon suyunu 20 dk kadar kaynatıp, bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Şerbet oda sıcaklığında olacak.
  • Hamuru için; un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Ununu ekleyip yoğurun. Oklava veya merdane yardımı ile 2-3 cm kalınlığında açıp, çay bardağı ile kesin. Fırın tepsisine dizin. Fırın tepsisini yağlamayın. 👍
  • Üzerleri için tekrar aynı işlemi yapıp, ortalarını küçük bir kapak veya aparat yardımı ile açın. İlk yaptığınız yuvarlak tabanların üzerine yumurta akı sürüp, ortalarından parça aldığınız şekilleri oturtun. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, boşluğa fındıkları dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 15 dk da pişiyor. Tatlı sıcağa yakın ılık, şerbet oda sıcaklığında olacak şekilde şerbetleyin. 1 saat kadar dinlendikten sonra servis edin.
  • Not: Su bardağı ölçüm 200 ml. Çay bardağı ölçüm 100 ml. Bu ölçülere göre 38 adet tatlı çıkıyor. Afiyet olsun. 

Cevizli Ay Pare Tarifi

 

Cevizli Ay Pare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (yoksa margarinde olur)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 4 çay bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Cevizli Ay Pare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayın şekeri ve suyu küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın kaynadıktan sonra kapatmadan limonu sıkın ve dilimi içine atın.
  • Daha sonra bir iki dakika kadar daha kaynasın sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Şerbeti geceden de yapabilirsiniz. Sabaha hazır olur.
  • Oda sıcaklığında olan tereyağı, pudra şekeri,irmik, yumurta beyazı ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice elinizle yoğurun.
  • Yavaş yavaş unu ilave edin ve son bardakta kontrollü ekleyin.
  • Kullandığınız bardak ölçüsüne göre değişebilir.
  • İyice yoğurduğunuz hamura en son ince çekilmiş cevizleri ekleyin ve yoğurun.
  • Hazır olan hamurdan elinizin içini dolduracak şekilde hamur alın ve yuvarlayın.
  • Daha sonra uzun şekilde çok ince olmayacak tarzda açın. Şekilde göreceksiniz.
  • Daha sonra hafif elinizle yassılaştırın ve kullandığınız çay bardağı ile ay ay şeklinde kesin.
  • Tepsiye dizin ve yumurta sarısını sürün.
  • Önceden ısıtılmış fansız 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Pişen tatlıları fırından alın ve 5 dakika oda sıcaklığına gelince soğuk şerbeti yavaş yavaş her birinin üstüne gelecek şekilde dökün. Ve dinlenmeye bırakın.Daha sonra servis tabağına alabilirsiniz.Üstünü istediniz gibi süsleye bilirsiniz.
  • Afiyet olsun

Kupta Çikolatalı ve Fındıklı Pasta Tarifi

 

Kupta Çikolatalı ve Fındıklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağından az fazla un

Kreması için;

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 1 poşet kremşanti

Sosu için;

  • 1 kutu krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık

    Kupta Çikolatalı ve Fındıklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki yapmakla başlıyoruz tatlıya. Uğraşamam derseniz pastaban ile de olur. 🥰 un hariç bütün kek malzemelerini çırpın. En son unu ekleyip, küçük yağlanmış borcama dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 15-20 dk arası pişiyor.
  • Krema malzemelerini çikolata ve kremşanti hariç karıştırarak pişirin kaynayınca çikolatayı ekleyip eritin. Çikolata eriyince ocağı kapatıp krem şantiyi ekleyin. 5 dk kadar mikser ile çırpın.
  • Sosu için de kremayı kısık ateşte ısıtıp çikolata ve fındığı ekleyin. Çikolata eriyince ocaktan alın. Kuplara kek parçalarını koyun ve 1 tatlı kaşığı süt ile ıslatın. Kremasını ekleyin.
  • En son fındıklı sosunu üzerine gezdirip, dolapta soğutun. Daha sonra süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Kaymakpare Tarifi

 

Kaymakpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kaymak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-4 buçuk su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

    Kaymakpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti 15 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Kaymak ile sıvı yağı az karıştırın. Karbonat ve unu ekleyip yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayacak kıvamda olmalı.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp şekil verin ve dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk arası pişirin.
  • Şerbet ılığa yakın soğuk, tatlı sıcak şerbetini verip dinlendirin. Süsleyip servis edin.
  • Ceviz büyüklüğünde 25 adet tatlı çıkıyor. Su bardağı ölçüm 200 ml. Afiyet olsun

1 Mayıs 2022 Pazar

Enfes Bayat Pide Kebabı Kendinizi Şımartın Tarifi

 

Enfes Bayat Pide Kebabı Kendinizi Şımartın Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bayat pide
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

Üzerine

  • Sarımsaklı yoğurt

    Enfes Bayat Pide Kebabı Kendinizi Şımartın Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tavaya sıvı yağ,kıymayı koyup kavurmaya başlayalım. Çok bekletmeden yemeklik doğranmış kuru soğan,biberleri ilave edip beraber kavuralım.
  • Biber ve kuru soğan pişince yarım çay bardağı kadar su koyalım. Suyunu çekince tuz ve baharatları ilave edip 1-2 kere çevirip kapatalım.
  • Ayrı tava veya tencerede tereyağı eritip doğranmış pideleri çevirelim ,üzerine kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri(dilersiniz rendeleyebilirsiniz),.
  • Az daha kavurup altını kapatın.
  • Servis tabağına pideleri dizelim üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim,en son kavrulmuş kıymayı.

Sarımsaklı Soslu Güveç Köfte (Izgara Tadında) Tarifi

 

Sarımsaklı Soslu Güveç Köfte (Izgara Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu ya da 5 yemek kaşığı bayat ekmek
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 çay kaşığı  karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı su
  • 4 tane biber

Sosu :

  • 4-5 tane domates (2 su bardağı sos olacak kadar)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine :

  • 50 gram tereyağı
  • Maydonoz 

    Sarımsaklı Soslu Güveç Köfte (Izgara Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Robota soğan, maydonoz, yumurta, maydonoz, galeta unu ve su alınarak çektirilir. Ayrı bir kaseye alınır.
  • Üzerine kıyma ve baharatlar eklenerek yoğrulur. Dolapta 10 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen harçtan ceviz kadar toplar alınır ve küçük köfteler yapılır. Ocakta pişirilir.
  • Sosu için domates rendelenir. Tavaya alınır.
  • Üzerine yağ, tuz, sarımsak, salça ve su alınarak bir taşım kaynatılır.
  • Biberler iri doğranır ve ayrılır. Sosun birazı üzeri için ayrılır.
  • Güveçe kalan sosu dökülür.
  • Üzerine köfteler yerleştirilir. Araya biberler serpiştirilir.
  • Ayırdığımız sos köftelerin üzerine gezilir.
  • En üste tereyağı parçaları koyularak 190 derece fırında fokurdayana kadar 15 – 20 dakika pişirilip servis edilir.Afiyet olsun 

Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tarifi

 

Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kg kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 4 adet büyük patlıcan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 2 adet büyük patates
  • 2 adet domates
  • 1 bardak sıcak su

    Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yıkayıp, alacalı soyalım ince uzun bir şekilde keselim ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
  • Peçete üzerine alalım yağını çeksin tavaya kuş başı etleri ekleyip, üzerine bir su bardağı suyu ekleyip, suyunu salıp, çekene kadar kısık ateşte ağır ağır pişirelim suyunu çeken etlerin üzerine küp küp doğranmış kuru soğanı sarımsağını sıvı yağını ilave edip, tekrar kavuralım biberleride ince ince doğrayıp, ilave edelim.
  • Ardından domatesleri ve salçayı baharatlarını ekleyip bir iki dakika daha kavuralım üzerine bir su bardağı suyu ekleyip, kaynatalım ve ocaktan alalım.
  • Patlıcanlarımızı kalıptan sarkacak şekilde kiremit kalıba dizelim, üzerine dilimlenmiş halka patatesleri de kalıbın tabanına dizelim.
  • Üzerine kavurduğumuz harcı dökelim onun üzerine tekrar halka patates dilimleri dizelim sarkıttığımız patlıcanları bir sıradan başlayarak kapatalım.
  • 200 dereceli fırında 15-20 dk pişirip alalım ılıyınca servis tabağına ters çevirip üzerine domates ve ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz afiyet olsun. Bu malzemelerden 4 kişilik çıktı siz malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  • Not: Kıyma ilede bu tarifi yapabilirsiniz.