2 Mayıs 2022 Pazartesi

Oklavasız Midye Baklava (Ev Yapımı) Tarifi

 

Oklavasız Midye Baklava (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir dilim ince limon

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2.5 su bardağı un

Hamurları açmak için;

  • Mısır nişastası

İçi için;

  • Ceviz
  • son olarak üzerine sürmek için tereyağı

    Oklavasız Midye Baklava (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tek tek açmak yok, herkezin yapabileceği ev yapımı midye baklava. 🥰.
  • Şerbetini bir dilim ince limon ile 15 dakika kaynatalım (kısık ateşte).
  • Soğuması için kenara alalım.
  • Hamuru için yumurta, yoğurt ve sıvı yağını kabın içerisinde çırpın.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyip yuğurun.
  • Hamuru 10 ayrı bezeye ayırıp kenarda yarım saat bekletin.
  • Altına üstüne nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açın.
  • Ayrı bir tabağa üst üste koyun. Her katına bol nişasta sürerek yedirin (en son açtığınız hamurun üstüne nişasta sürmeyin).
  • Üst üste koyduğunuz hamurların üstüne basarak büyük bir kare şeklinde merdane yardımı ile bikere açın.
  • Hamur kalın olmayacak çok da ince olmayacak.
  • Sıkı bir şekilde rulo şeklinde yuvarlayıp.
  • Bir parmak kalınlığında kesin.
  • Kesilen yuvarlak hamurları yan yatırıp, avuç büyüklüğünde merdane ile düzleyelim içerisine ceviz koyup kapatalım (kapatırken çok bastırmayın).
  • Tereyağı eritelim (köpüksüz şekilde üzerine sürelim üstleri yanmasın) 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Son olarak soğumuş şerbeti sıcak baklavamızın üzerine dökelim.
  • Üzerini antep fıstığı veya dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • (28 adet midye tatlısı çıktı).Afiyet, bal şeker olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder