2 Mayıs 2022 Pazartesi

Piyano Kek Tarifi

 

Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Damla çikolata (isteğe bağlı)

Keki ıslatma için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 2 Türk kahvesi fincanı un
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri için:

  • Kakao

    Piyano Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.(ben 28×28 boyutlarında kare borcam kullandım. ).
  • Yağlamış olduğunuz fırın kabına hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. (benim kekim 22 dakikada pisti ancak fırından fırına farklılık olabileceğini aklınızda bulundurun ve keki kontrollü pişirin. )
  • Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz.
  • Süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
  • Sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Pişen keki fırından çıkartarak üzerine süt ve kakao karışımını gezdirin.
  • Ilımış olan kremaya son olarak sıvı kremayı ilave edin ve mikser ile güzelce çırpın.
  • Kekin üzerine dökerek yayın.
  • Kekin en üstünü kakao ile kaplayın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.
    Vaktiniz var ise bir gece dinlendikten sonra çok daha güzel oluyor. 3-4 saat sonra da yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder