2 Mayıs 2022 Pazartesi

Cevizli Ay Pare Tarifi

 

Cevizli Ay Pare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (yoksa margarinde olur)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 4 çay bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Cevizli Ay Pare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayın şekeri ve suyu küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın kaynadıktan sonra kapatmadan limonu sıkın ve dilimi içine atın.
  • Daha sonra bir iki dakika kadar daha kaynasın sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Şerbeti geceden de yapabilirsiniz. Sabaha hazır olur.
  • Oda sıcaklığında olan tereyağı, pudra şekeri,irmik, yumurta beyazı ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice elinizle yoğurun.
  • Yavaş yavaş unu ilave edin ve son bardakta kontrollü ekleyin.
  • Kullandığınız bardak ölçüsüne göre değişebilir.
  • İyice yoğurduğunuz hamura en son ince çekilmiş cevizleri ekleyin ve yoğurun.
  • Hazır olan hamurdan elinizin içini dolduracak şekilde hamur alın ve yuvarlayın.
  • Daha sonra uzun şekilde çok ince olmayacak tarzda açın. Şekilde göreceksiniz.
  • Daha sonra hafif elinizle yassılaştırın ve kullandığınız çay bardağı ile ay ay şeklinde kesin.
  • Tepsiye dizin ve yumurta sarısını sürün.
  • Önceden ısıtılmış fansız 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Pişen tatlıları fırından alın ve 5 dakika oda sıcaklığına gelince soğuk şerbeti yavaş yavaş her birinin üstüne gelecek şekilde dökün. Ve dinlenmeye bırakın.Daha sonra servis tabağına alabilirsiniz.Üstünü istediniz gibi süsleye bilirsiniz.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder