Bayat Ekmek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bayat ekmek
- 1 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan (suyu sıkılmış)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
- Yarım demet dereotu(ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı köfte baharı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bayat Ekmek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir adet bayat ekmeği, ufak parçalar haline getirin ve geniş bir kaseye alın.
- Üzerine bir su bardağı kadar su gezdirin. Ekmekler birleşip bir köfte hamuru kıvamını alana kadar yoğurun.
- Rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ekleyin.
- Sarımsak, yumurtalar, baharatlar, ince kıyılmış yeşillikler ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek güzelce yoğurun.
- Elde ettiğiniz köfte harcından parçalar kopartarak yuvarlayın ve yassı şeklini verin.
- Köftelerin yarısına kadar gelecek sıvı yağında ısıtın ve arkalı önlü bir şekilde pişirin.
- Köfteler altın sarısı renk alınca tavadan alın ve havlu kağıt serili bir tabakta fazla yağını salması için bir süre bekletin.
- Yanında dilediğiniz soslarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder