1 Mayıs 2022 Pazar

Sarımsaklı Soslu Güveç Köfte (Izgara Tadında) Tarifi

 

Sarımsaklı Soslu Güveç Köfte (Izgara Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu ya da 5 yemek kaşığı bayat ekmek
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 çay kaşığı  karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı su
  • 4 tane biber

Sosu :

  • 4-5 tane domates (2 su bardağı sos olacak kadar)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine :

  • 50 gram tereyağı
  • Maydonoz 

    Sarımsaklı Soslu Güveç Köfte (Izgara Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Robota soğan, maydonoz, yumurta, maydonoz, galeta unu ve su alınarak çektirilir. Ayrı bir kaseye alınır.
  • Üzerine kıyma ve baharatlar eklenerek yoğrulur. Dolapta 10 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen harçtan ceviz kadar toplar alınır ve küçük köfteler yapılır. Ocakta pişirilir.
  • Sosu için domates rendelenir. Tavaya alınır.
  • Üzerine yağ, tuz, sarımsak, salça ve su alınarak bir taşım kaynatılır.
  • Biberler iri doğranır ve ayrılır. Sosun birazı üzeri için ayrılır.
  • Güveçe kalan sosu dökülür.
  • Üzerine köfteler yerleştirilir. Araya biberler serpiştirilir.
  • Ayırdığımız sos köftelerin üzerine gezilir.
  • En üste tereyağı parçaları koyularak 190 derece fırında fokurdayana kadar 15 – 20 dakika pişirilip servis edilir.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder