Kaymakpare Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kaymak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4-4 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Kaymakpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti 15 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Kaymak ile sıvı yağı az karıştırın. Karbonat ve unu ekleyip yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayacak kıvamda olmalı.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp şekil verin ve dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk arası pişirin.
- Şerbet ılığa yakın soğuk, tatlı sıcak şerbetini verip dinlendirin. Süsleyip servis edin.
- Ceviz büyüklüğünde 25 adet tatlı çıkıyor. Su bardağı ölçüm 200 ml. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder