2 Mayıs 2022 Pazartesi

Kaymakpare Tarifi

 

Kaymakpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kaymak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-4 buçuk su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

    Kaymakpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti 15 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Kaymak ile sıvı yağı az karıştırın. Karbonat ve unu ekleyip yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayacak kıvamda olmalı.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp şekil verin ve dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk arası pişirin.
  • Şerbet ılığa yakın soğuk, tatlı sıcak şerbetini verip dinlendirin. Süsleyip servis edin.
  • Ceviz büyüklüğünde 25 adet tatlı çıkıyor. Su bardağı ölçüm 200 ml. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder