4 Haziran 2022 Cumartesi

Donut Tarifi

 

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Benmari eritilmiş çikolata
  • Renkli şekerlemeler

    Donut Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık su ile maya ezilir.
  • Ilık süt, tereyağı, yumurta, tuz, vanilya ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Mayalanması için 45 dakika bekletilir.
  • Hamur iki yağlı kağıt arasında  merdane ile 1 cm kalınlığında açılıp, yuvarlak kalıpla kesilir.
  • Daha küçük kalıpla ortası kesilerek halka şekli verilir.   mayalanması için 20 dakika bekletilir.
  • Çok kızgın olmayan sıvı yağda, altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. (pişirirken hafif hafif
  • Sallayarak yağın donutların üzerine gelmesini sağlarsak, hem yağ çekmez, hem de güzel kabarır. ).
  • Soğuyunca benmari eritilmiş çikolataya batırılır.
  • İstenilen şekilde üzeri süslenir. Afiyet olsun.

Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi

 

Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet acı yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Sosu:

  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp küçük parçalara keselim.
  • Dörde kestiğimiz domatesleri rondoya alarak çalıştıralım.
  • Domatesin suyu çıkması için süzgece alalım.
  • Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları da rondoya tekrar çalıştıralım.
  • Elde ettiğimiz karışımız da bir süzgece alalım ve suyunun süzülmesini sağlayalım.
  • Suyu süzülen karışımları karıştırma kabına alalım ve üzerine geride kalan sos malzemelerini ekleyerek harmanlayalım.
  • Güzelce karışan acılı ezmemizi 1 saat bekletildikten sonra servis edelim.

3 Haziran 2022 Cuma

Ağızda Dağılan Sıvıyağlı Tepsi Kurabiyesi Tarifi

 

Ağızda Dağılan Sıvıyağlı Tepsi Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı dolusu bisküvi kreması
  • 3.3,5 su bardağı un

Üzeri için

  • 20 -25 adet fındık

    Ağızda Dağılan Sıvıyağlı Tepsi Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğuracağınız kaba yumurta,pudra şekeri, bisküvi kreması ve sıvı yağ ilave edip karıştırın.
  • Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurmaya başlayın.
  • Biraz sert bir hamur olacak.
  • Yaptığınız hamuru yuvarlak borcama alıp elinizle bastırarak düz bir şekilde heryeri aynı orantıda olacak şekilde yaydırın.
  • Üzerine fındıkları bütün olarak bastırarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Ben servis esnasında üzerine bitter çikolata ve bisküvi kreması ekledim. Afiyet olsun 

Pastanedekilere Rakip Nefis Tuzlu Kıvrık Kurabiye Tarifi

 

Pastanedekilere Rakip Nefis Tuzlu Kıvrık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 5-5,5 çay bardağı)

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 3 tatlı kaşığı su
  • Susam

    Pastanedekilere Rakip Nefis Tuzlu Kıvrık Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ince uzun rulo yapıyoruz.
  • Yaptığımız ruloları pipete ya da çöp şişe doluyoruz.
  • Daha sonra fazla sıkmadan pipetten çıkarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • En son pekmezle suyu karıştırıp üzerlerine sürüp susam serpiyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Pratik Kıymalı Börek Tarifi

 

Pratik Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 5 adet böreklik yufka

Sos için :

  • 1 su bardağı süt (oda ısısında)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Üzeri için pişince

    • 1 tatlı kaşığı tereyağı

      Pratik Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Harcı için soğanı doğrayıp iyice kavurun hafif renk alsın. Yüksek ateşte kıyma ilave edip beraber kavurun. Yarım su bardağı su ilave edip kapağı kapalı 1 saat pişirin. Harcınız lokum gibi olacak 👌 tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.
    • Sos için (tüm malzemeleri oda sıcaklığında olacak) malzemeleri karıştırın.
    • Ben yuvarlak alüminyum tepsi kullandım siz neyse dilerseniz yapabilirsiniz. Birinci yufkanın tepsi boyunuza göre kenarları dışarı taşacak şekilde ayarlayın. Sos sürün.
    • Daha sonra yufkayı parça parça edip büzüştürerek içine dizip sos gezdirin. 2-3 kat bu şekilde devam edin. Tekrar yufka koyup sos sürmeden kıymalı harcın yarısını yayın. Tekrar büzüştürüp sos sürerek 3-4 kat devam edin. Tekrar harç ilave edin.
    • Tepsi yüksekliğe göre bi kaç kat daha yufka – sos. En üst katına kenarlara taşan yufkayı ve boşluk kaldıysa bi kaç parça yufka dizin. Böreği kesip sos sürün.
    • Dilerseniz bu şekilde 1 gün önceden hazırlayıp streç ile kapatıp bi gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz. Sostan çok az ayırın ki pişirmeden önce sürün.
    • 180 derece sıcak fırında (fan kapalı) 45 dk -1 saat pişirin. Süre fırınınıza bağlı.
    • Pişince tereyağı sürün ve temiz bi bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
    • Kesilmiş yerlerden bıçak ile geçip servis edin. Afiyet olsun 

Yumuşacık Çikolatalı Kahveli Pasta Tarifi

 

Yumuşacık Çikolatalı Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 1adet kabartma tozu

Sosu için:

  • 2 çay kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 50 ml kaynamış su
  • 2 su bardak süt(bardak ölçüsü 200ml’dir)️

    Üstünde:

    • Eritilmiş çikolata (milka)
    • Fındık (doğranmış)

      Yumuşacık Çikolatalı Kahveli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Şeker ve yumurtaları birlikte çırpın. Su ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu mısır nişastası ile karıştırın ve eleyin. Elenmiş kakaoyu ekleyin.
    • Vanilya şekeri ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
    • Keki yağlanmış kek kalıbında 170° üst ve alt ısıda yaklaşık 45 dakika pişirin. Çubuk testini unutmayın. Bu arada sosu hazırlayın.
    • Hazır kahveyi kaynamış su ile karıştırın, şeker ekleyin, karıştırın ve sütü ekleyin.
    • Kek fırından çıkınca hemen kahve-süt karışımını sıcak kekin üstüne dökün.
    • Eritilmiş çikolata ve fındık ile süsleyin.

Mısır Unlu Cevizli Helva Tarifi

 

Mısır Unlu Cevizli Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • Şerbet için
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

    Mısır Unlu Cevizli Helva Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yağları tavaya alın.
  • Üzerine mısır unu ekleyip 5 dk kavurun başka bir kapta suyu şekeri vanilyayı karıştırın.
  • 5 dk kavurduğunuz mısır ununun üstüne cevizi koyun karıştırın.
  • Şerbeti dökün suyunu çıkınca sıcak servise hazır şekil verin. Afiyet olsun 

Kabak Dolması Tarifi

 

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak

İçi için:

  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağından0 biraz fazla pirinç
  • 1 kaşık domates salçası
  • 3-5 sap dereotu (İsteğe bağlı)
  • Tuz karabiber

Salçalı sos için :

  • 1 yemek kaşığı doldurmadan salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak oyacağı ile üzerini kazıyoruz. Hem görsel olarak, hemde vitamin açısından çünkü kabuğu bıçakla soyunca bu faydalı bölge gidiyor.
  • Üzerine tırtıklar yapıp sapını kesiyoruz. Büyüklüğüne göre 3 parmak boyunda kesiyoruz.
  • İçini oyuyoruz. Ama atmıyoruz onları da mücver yaparız. İçlerini oyarken altını da açıyoruz. Biraz içlerine tuz serpiyoruz.
  • Kıymalı iç için soğanı küçük küçük doğruyor ya da rendeliyoruz. Tüm malzemeyi kıyma ile yoğuruyoruz. Pirinçlerin de şişeceğini göz önüne alarak kabakları dolduruyoruz.
  • Düz tabanlı bir tencerede salça, sıvı yağ ile bir sos yapıyoruz. Kabakları diziyoruz.
  • Orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yanında sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor. Afiyet olsun. 

Avcı Böreği Tarifi

 

Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 500 gram kıyma
  • 4 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur (ıslatıyoruz)
  • 1,5 su bardağı ceviz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Sosu için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sütÜzeri için
    • 3 bütün yumurta
    • Galeta unu

      Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Soğanları ince kesip zeytinyağda soteleyelim.
    • Kıymayı ekleyip iyice kavuralım.
    • Sonra ıslanmış bulguru,dövülmüş cevizi ve baharatları ekleyip soğumaya alalım.
    • Sosu için süt,sıvı yağ ve suyu karıştırıyoruz.
    • Yufkaları 8 eşit parçaya gelecek şekilde kesiyoruz.
    • Kestiğimiz yufkanın bir parçasını alıp sostan sürüyoruz.
    • İkinci parçayı da üstüne koyup tekrar sostan sürüyoruz.
    • Harcı koyup kenarını düzleyip 3 parmak eninde rulo yaparak sarıyoruz.
    • Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.

Elmalı Toplar Tarifi

 

Elmalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy elma
  • 175 gram bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100g iri kırılmış fındık

Üzerine

  • Eritilmiş çikolata

    Elmalı Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bisküvileri rondodan geçirin.
  • Elmaları soyun ve rendeleyin. Bisküvi,elma,kırılmış fındık ve tarçın beraber bir kabın içinde karıştırın.
  • Bir hamur elde edin, hamurdan mandalına büyüklüğünde toplar yapın ve 30dk buzdolabında bekletin.
  • Toplar dinlenirken hazır çikolatayı benmari usulü eritin ve topları çikolata ile süslesin ben üzerine bide fıstık serpdim. 12-13 tane çıkıyor. Afiyet olsun.

Enfes Tadı İle Patlıcan Sarma Tarifi

 

Enfes Tadı İle Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için

  • 400 gram kıyma
  • 1 büyük soğan

Domates sos için

  • 1 /2 kavanoz domates sos
  • 1 tutam şeker
  • Sarımsak
  • Zeytinyağ

Üzeri için

  • 1 kase süzme yoğurt
  • Sarımsak

    Enfes Tadı İle Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için.➡️soğanı kavurup kıymayı ilave ediyoruz.
  • İyice kavrulunca 1 su bardağı domates konserve ve 1/2 kaşık salça ekliyoruz pişiriyoruz.
  • Patlıcanların uzunlamasına kesiyoruz üzerlerine fırça ile yağ sürüp fırında kızartıyoruz.
  • Sos için.1 /2 kavanoz domates sos, bir tutam şeker, sarımsak,zeytinyağ ekleyip pişiriyoruz. Kare borcamın altına döküyoruz.
  • Üzerine süzme yoğurt ve sarımsağı eziyoruz.
  • Pişirip fırından alıyoruz patlıcanların uç kısmına kıymalı harcı koyup sarıyoruz ve dikey şekilde domates sosun üzerine diziyoruz.
  • Fırına veriyoruz ve piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ediyoruz.