Donut Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 fiske tuz
- Aldığı kadar un
Kızartmak için;
Üzeri için;
- Benmari eritilmiş çikolata
- Renkli şekerlemeler
Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık su ile maya ezilir.
- Ilık süt, tereyağı, yumurta, tuz, vanilya ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Mayalanması için 45 dakika bekletilir.
- Hamur iki yağlı kağıt arasında merdane ile 1 cm kalınlığında açılıp, yuvarlak kalıpla kesilir.
- Daha küçük kalıpla ortası kesilerek halka şekli verilir. mayalanması için 20 dakika bekletilir.
- Çok kızgın olmayan sıvı yağda, altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. (pişirirken hafif hafif
- Sallayarak yağın donutların üzerine gelmesini sağlarsak, hem yağ çekmez, hem de güzel kabarır. ).
- Soğuyunca benmari eritilmiş çikolataya batırılır.
- İstenilen şekilde üzeri süslenir. Afiyet olsun.
Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet acı yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
Sosu:
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp küçük parçalara keselim.
- Dörde kestiğimiz domatesleri rondoya alarak çalıştıralım.
- Domatesin suyu çıkması için süzgece alalım.
- Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları da rondoya tekrar çalıştıralım.
- Elde ettiğimiz karışımız da bir süzgece alalım ve suyunun süzülmesini sağlayalım.
- Suyu süzülen karışımları karıştırma kabına alalım ve üzerine geride kalan sos malzemelerini ekleyerek harmanlayalım.
- Güzelce karışan acılı ezmemizi 1 saat bekletildikten sonra servis edelim.
Ağızda Dağılan Sıvıyağlı Tepsi Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı dolusu bisküvi kreması
- 3.3,5 su bardağı un
Üzeri için
- 20 -25 adet fındık
Ağızda Dağılan Sıvıyağlı Tepsi Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğuracağınız kaba yumurta,pudra şekeri, bisküvi kreması ve sıvı yağ ilave edip karıştırın.
- Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Biraz sert bir hamur olacak.
- Yaptığınız hamuru yuvarlak borcama alıp elinizle bastırarak düz bir şekilde heryeri aynı orantıda olacak şekilde yaydırın.
- Üzerine fındıkları bütün olarak bastırarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
- Ben servis esnasında üzerine bitter çikolata ve bisküvi kreması ekledim. Afiyet olsun
Pastanedekilere Rakip Nefis Tuzlu Kıvrık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un(yaklaşık 5-5,5 çay bardağı)
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 3 tatlı kaşığı su
- Susam
Pastanedekilere Rakip Nefis Tuzlu Kıvrık Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ince uzun rulo yapıyoruz.
- Yaptığımız ruloları pipete ya da çöp şişe doluyoruz.
- Daha sonra fazla sıkmadan pipetten çıkarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- En son pekmezle suyu karıştırıp üzerlerine sürüp susam serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Pratik Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram dana orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 5 adet böreklik yufka
Sos için :
- 1 su bardağı süt (oda ısısında)
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Üzeri için pişince
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Pratik Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Harcı için soğanı doğrayıp iyice kavurun hafif renk alsın. Yüksek ateşte kıyma ilave edip beraber kavurun. Yarım su bardağı su ilave edip kapağı kapalı 1 saat pişirin. Harcınız lokum gibi olacak 👌 tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.
- Sos için (tüm malzemeleri oda sıcaklığında olacak) malzemeleri karıştırın.
- Ben yuvarlak alüminyum tepsi kullandım siz neyse dilerseniz yapabilirsiniz. Birinci yufkanın tepsi boyunuza göre kenarları dışarı taşacak şekilde ayarlayın. Sos sürün.
- Daha sonra yufkayı parça parça edip büzüştürerek içine dizip sos gezdirin. 2-3 kat bu şekilde devam edin. Tekrar yufka koyup sos sürmeden kıymalı harcın yarısını yayın. Tekrar büzüştürüp sos sürerek 3-4 kat devam edin. Tekrar harç ilave edin.
- Tepsi yüksekliğe göre bi kaç kat daha yufka – sos. En üst katına kenarlara taşan yufkayı ve boşluk kaldıysa bi kaç parça yufka dizin. Böreği kesip sos sürün.
- Dilerseniz bu şekilde 1 gün önceden hazırlayıp streç ile kapatıp bi gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz. Sostan çok az ayırın ki pişirmeden önce sürün.
- 180 derece sıcak fırında (fan kapalı) 45 dk -1 saat pişirin. Süre fırınınıza bağlı.
- Pişince tereyağı sürün ve temiz bi bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
- Kesilmiş yerlerden bıçak ile geçip servis edin. Afiyet olsun
Yumuşacık Çikolatalı Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 1 su bardak su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya şekeri
- 1adet kabartma tozu
Sosu için:
- 2 çay kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı şeker
- 50 ml kaynamış su
- 2 su bardak süt(bardak ölçüsü 200ml’dir)️
Üstünde:
- Eritilmiş çikolata (milka)
- Fındık (doğranmış)
Yumuşacık Çikolatalı Kahveli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtaları birlikte çırpın. Su ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu mısır nişastası ile karıştırın ve eleyin. Elenmiş kakaoyu ekleyin.
- Vanilya şekeri ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Keki yağlanmış kek kalıbında 170° üst ve alt ısıda yaklaşık 45 dakika pişirin. Çubuk testini unutmayın. Bu arada sosu hazırlayın.
- Hazır kahveyi kaynamış su ile karıştırın, şeker ekleyin, karıştırın ve sütü ekleyin.
- Kek fırından çıkınca hemen kahve-süt karışımını sıcak kekin üstüne dökün.
- Eritilmiş çikolata ve fındık ile süsleyin.
Mısır Unlu Cevizli Helva Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- Şerbet için
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Mısır Unlu Cevizli Helva Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yağları tavaya alın.
- Üzerine mısır unu ekleyip 5 dk kavurun başka bir kapta suyu şekeri vanilyayı karıştırın.
- 5 dk kavurduğunuz mısır ununun üstüne cevizi koyun karıştırın.
- Şerbeti dökün suyunu çıkınca sıcak servise hazır şekil verin. Afiyet olsun
Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
İçi için:
- 150 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet küçük domates
- 1/2 (yarım) çay bardağından0 biraz fazla pirinç
- 1 kaşık domates salçası
- 3-5 sap dereotu (İsteğe bağlı)
- Tuz karabiber
Salçalı sos için :
- 1 yemek kaşığı doldurmadan salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak oyacağı ile üzerini kazıyoruz. Hem görsel olarak, hemde vitamin açısından çünkü kabuğu bıçakla soyunca bu faydalı bölge gidiyor.
- Üzerine tırtıklar yapıp sapını kesiyoruz. Büyüklüğüne göre 3 parmak boyunda kesiyoruz.
- İçini oyuyoruz. Ama atmıyoruz onları da mücver yaparız. İçlerini oyarken altını da açıyoruz. Biraz içlerine tuz serpiyoruz.
- Kıymalı iç için soğanı küçük küçük doğruyor ya da rendeliyoruz. Tüm malzemeyi kıyma ile yoğuruyoruz. Pirinçlerin de şişeceğini göz önüne alarak kabakları dolduruyoruz.
- Düz tabanlı bir tencerede salça, sıvı yağ ile bir sos yapıyoruz. Kabakları diziyoruz.
- Orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yanında sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 500 gram kıyma
- 4 tane kuru soğan
- 1 çay bardağı ince bulgur (ıslatıyoruz)
- 1,5 su bardağı ceviz
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Sosu için
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı sütÜzeri için
- 3 bütün yumurta
- Galeta unu
Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları ince kesip zeytinyağda soteleyelim.
- Kıymayı ekleyip iyice kavuralım.
- Sonra ıslanmış bulguru,dövülmüş cevizi ve baharatları ekleyip soğumaya alalım.
- Sosu için süt,sıvı yağ ve suyu karıştırıyoruz.
- Yufkaları 8 eşit parçaya gelecek şekilde kesiyoruz.
- Kestiğimiz yufkanın bir parçasını alıp sostan sürüyoruz.
- İkinci parçayı da üstüne koyup tekrar sostan sürüyoruz.
- Harcı koyup kenarını düzleyip 3 parmak eninde rulo yaparak sarıyoruz.
- Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Elmalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy elma
- 175 gram bisküvi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 100g iri kırılmış fındık
Üzerine
- Eritilmiş çikolata
Elmalı Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bisküvileri rondodan geçirin.
- Elmaları soyun ve rendeleyin. Bisküvi,elma,kırılmış fındık ve tarçın beraber bir kabın içinde karıştırın.
- Bir hamur elde edin, hamurdan mandalına büyüklüğünde toplar yapın ve 30dk buzdolabında bekletin.
- Toplar dinlenirken hazır çikolatayı benmari usulü eritin ve topları çikolata ile süslesin ben üzerine bide fıstık serpdim. 12-13 tane çıkıyor. Afiyet olsun.
Enfes Tadı İle Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
- 400 gram kıyma
- 1 büyük soğan
Domates sos için
- 1 /2 kavanoz domates sos
- 1 tutam şeker
- Sarımsak
- Zeytinyağ
Üzeri için
- 1 kase süzme yoğurt
- Sarımsak
Enfes Tadı İle Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için.➡️soğanı kavurup kıymayı ilave ediyoruz.
- İyice kavrulunca 1 su bardağı domates konserve ve 1/2 kaşık salça ekliyoruz pişiriyoruz.
- Patlıcanların uzunlamasına kesiyoruz üzerlerine fırça ile yağ sürüp fırında kızartıyoruz.
- Sos için.1 /2 kavanoz domates sos, bir tutam şeker, sarımsak,zeytinyağ ekleyip pişiriyoruz. Kare borcamın altına döküyoruz.
- Üzerine süzme yoğurt ve sarımsağı eziyoruz.
- Pişirip fırından alıyoruz patlıcanların uç kısmına kıymalı harcı koyup sarıyoruz ve dikey şekilde domates sosun üzerine diziyoruz.
- Fırına veriyoruz ve piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ediyoruz.