2 Temmuz 2022 Cumartesi

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1 paket kemal paşa tatlısı

Muhallebisi için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kemal paşa tatlısını hazırlıyoruz. Bir tencereye şeker, su ve limon suyunu ekleyerek kaynatıyoruz. 1 paket kemal paşa tatlısını içine boşaltıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. 25 dk da pişiriyoruz.
  • Bir kaba alıp bir kere sudan geçiriyoruz. Daha sonra borcama diziyoruz. Muhallebisini hazırlıyoruz.
  • Bir tencereye süt, şeker ,un ,nişasta katarak karıştırıyoruz. Ocağa alarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağ ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Pişirdikten sonra kemal paşa tatlısının üzerine döküyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerine hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

3 Malzemeli 5 Dakika Kurabiyesi Tarifi

 

3 Malzemeli 5 Dakika Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı

    3 Malzemeli 5 Dakika Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağ, pudra şekeri ve yeterince unu uygun bir kapta yoğurun. Unu kontrollü eklemeyi unutmayın. Ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayıp şekillendirin.
  • Yağlanmış uygun bir tepsiye dizin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • İşlem bitince kurabiyelerin üstünü çatal ucuyla nazikçe çizin. Dilerseniz bu işlemi yapmayabilirsiniz 🤗.
  • Önceden ısınmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun 

Glutensiz Somun Ekmek Tarifi

 

Glutensiz Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Malzeme 1;

  • 1 bardak glutensiz un
  • 1 kuru maya
  • 1 bardak ılık su
  • 1 silme tatlı kaşığı şeker

Malzeme 2;

  • 2,5 bardak glutensiz un
  • 1 bardak ılık su
  • 1-2 kaşık yoğurt
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

    Glutensiz Somun Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzeme 1 deki malzemelerin hepsini kaşıkla karıştırıp, 15 dakika bekletmeye alın ve diğer hamuru hazırlamaya başlayın.
  • Malzeme 2 deki malzemeleride kaşıkla güzelce karıştırdıktan sonra 15 dakika beklemiş mayayı üzerine ekleyip, karıştırın. En son olarak tuzunu ekleyip karıştırın. 40 dakika sıcak bir ortamda bekletin.
  • Hamurun havasını alıp, iki bezeye ayırın. Bu bezeleri tabak büyüklüğünde açıp ortasına doğru 3-4 kez katlayarak rulo halinde somun şekli verin. Tepside 15 dakika üzeri açık bekletin ve keskin bir.
  • Bıçak veya jiletle yanlamasına kesit atın. Üzerine yarım çay b. Su+1 tatlı kaşığı yoğurt karışımını sürün.
  • Fırına dayanıklı bir kapta yarım litre kaynamış su koyun. 230 derece altüst fırında kızarana kadar pişirin.

Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç malzemeleri yoğurma kabına alıp, güzelce karıştırın.
  • Azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Hamuru toparlayıp, istediğiniz şekli verin.
  • Yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin.
  • 190 derece fırında altı ve üzeri kızarınca alın. Benim yaptığım şekil resmine bakabilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.

Yaz Yemeği Tarifi

 

Yaz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 .5 su bardağı et suyu yada tavuk suyu

Üzerine

  • Yarım denet maydanoz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Yaz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyalım dörde bölüp doğrayalım bol kızgın yağda kızartalım.
  • Tencereye sıvı yağı alıp soğanları kavuralım. Salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Domates, sarımsak ve baharatları ekleyip birkaç dakika domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Patlıcanları eleyip karıştıralım et suyunu ilave edelim kısık ateşte pişirelim.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz servis edelim afiyet olsun.

Ballı Susamlı Tavuk Tarifi

 


Ballı Susamlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Sıvı yağ
  • 5-6 adet fıstık
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber

    Ballı Susamlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta mısır nişastası ve yumurtayı çırparak karıştırıyoruz.
  • Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp nişastalı karışımın içine döküyoruz ve üzerini streçleyip yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Bir tavada fıstık ve susamı rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Ayrı bir yerde ketçap,limon suyu,rendelenmiş sarımsak,bal,soya sosu,karabiber ve kavurduğumuz susamla fıstığı karıştırıyoruz.
  • Dolapta beklettiğimiz tavukları kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Ayrı bir tencereye hazırladığımız sosu döküp ısıtıyoruz.
  • Sos ısındıktan sonra kızarttığımız tavukları da soslu karışımın üzerine ekliyoruz.
  • Tavuk etlerini sosla karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte ara ara karıştırarak 15 dakika pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra tabağa koyup servis edebilirsiniz.
  • İsteğe göre üzerine ince ince doğranmış taze soğan ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.


Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Sosu için:

    • 2 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket vanilya
    • Süslemek için:

      • Hindistan cevizi

        Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

      • Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
      • Süt ve sıvı yağ ekleyip çırpıyoruz.
      • Kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip çırpıyoruz.
      • Kakao ekleyip çırpıyoruz.
      • Kare borcamı yağlayıp içine döküyoruz.
      • 175 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz.
      • Soğumaya bırakıyoruz.
      • Süt, toz şeker, kakao ve vanilyayı çırpıyoruz.
      • Ilıklaşan keki kesiyoruz ve üzerine yaydırarak döküyoruz.
      • 1 saat dinlendiriyoruz.
      • Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
      • Kek sosu çekince servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Çıtır Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi

 

Çıtır Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Butların marinesi için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (20 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz (4 gr)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber (2 gr)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber(4 gr)

Butların iç sosu için

  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 su bardağı yoğurt (245 gr)
  • 1 yemek kaşığı kadar limon suyu (10 ml)
  • 1 tutam  tuz (1 gr)
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Üç diş sarımsak

Butların dış kaplaması için

  • 150 gram mısır gevreği
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı  tuz (4 gr)
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karabiber (1 gr)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber (4 gr)
  • 1 tatlı kaşığı köri (7 gr)

    Çıtır Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı uygun bir kaseye alıyoruz.
  • 1 çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızı toz biber ilave edip karıştırıyoruz.
  • Tavuk butlarımızın her yerine fırça yardımıyla sürüyoruz.
  • Uygun bir kaba alıp üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat marine ediyoruz.
  • 150 gram mısır gevreğini rondomuza alıyoruz.
  • Tam un haline gelmeyecek şekilde, inceltene kadar çekiyoruz.
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz,1/4 tatlı kaşığı karabiber,1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,1 tatlı kaşığı köri ilave edip karıştırıyoruz.
  • 1/2 demet maydanozu ince ince doğruyoruz.
  • 1 su bardağı yoğurdu uygun bir kaseye alıyoruz.
  • 1 yemek kaşığı kadar limon suyu,1 tutam tuz,1 tatlı kaşığı hardal ilave ediyoruz.
  • Üç diş sarımsak rendeliyoruz.
  • Doğramış olduğumuz maydanozları ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Marine ettiğimiz tavuk butlarımızı önce yoğurtlu sosa buluyoruz.
  • Ardından mısır gevreğine buluyoruz.
  • Fırın tepsisine diziyoruz.
  • 200°c / 392°f fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Nutellotti Tarifi

 

Nutellotti Tarifi İçin Malzemeler

  • Dolu dolu 3 yemek kaşığı nutella (180 gram)
  • Tepeleme 1 su bardağı un (135 gram)
  • 1 adet l boy yumurta

Üzeri için;

  • 1 dolu yemek kaşığı  nutella (60 gram)

İsteğe bağlı

  • Pirinç fındık veya fıstık

    Nutellotti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri silikon spatula ile karıştırın.
  • Ardından 1-2 dakika tezgahta elinizle yoğurun.
  • Tezgaha streç film açın hamura dikdörtgen şekli verip streç film ile sarın.
  • 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru çıkarın ve boylamasına 5’e enlenmesine 4 eşit parçaya kesin. Yada basit yöntemle tartınızla 18 gramlık 19 veya 20 eşit parça elde edin.
  • Parçaları elinizde yuvarlayıp elips (basık daire) şeklini verip yağlı kağıt serili fırın tepsinize eşit aralıklarla dizin.
  • Tepsideki hamurların ortalarına tabanlarını delmeyecek şekilde parmağınızla delikler açıp yuvalar oluşturun.
  • Bu yuvalara kaşık yardımıyla yada şık görünüm için yıldız duylu sıkma torbasıyla nutella sıkın.
  • Önceden ısıtılmış fırında altlı üstlü fanlı modda 170 derecede 8-10 dakika arası pişirin.Fırından fırına değişiklik olacağı için 7. Dakikada sıcaklığı kontrol etmenizde fayda var.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin üstlerini pirinç fındık yada fıstıkla süsleyebilirsiniz.
  • Kurabiyeler çay kahvelerin yanında servise hazır.
  • Streçle kapalı kalacak şekilde 2 gün oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Saksı Kebabı Tarifi

 

Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 300 gram orta yağlı kuşbaşı (Sotelik doğranmış )
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı domates salçası (1,5 yemek kaşığı iç harca 1.5 yemek kaşığı sosuna )
  • Sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı kadar
  • Tuz
  • Pulbiber 1 çay kaşığı
  • Karabiber yarım çay kaşığı

    Saksı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • ırınımızı 200 dereceye getirip önceden ısıtalım.
  • Bostan patlıcanlarını pijama şeklinde soyalım. Ortadan ikiye dilimleyelim. Fırın tepsisine koyalım. Üzerine tuz serpelim ve sıvı yağ gezdirelim. Isıttığımız fırına koyalım pişmeye bırakalım.
  • Eti dondurucudan çıkartırsanız mutlaka yumuşayana kadar eti haşlayalım.
  • Tencereye sıvı yağ alalım. Soğanları küp küp doğrayalım kavuralım. Etimizi de ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
  • Sırasıyla biberi, domatesi ekleyelim.
  • Pişen harcımıza salçayı, tuzu, karabiberi, pulbiberi ekleyelim, ocağın altını kapatalım.
  • Fırında pişirdiğimiz patlıcanları çıkartalım. Hazır sıcağı ile birlikte orta kısmından kaşıkla içe doğru bastırıp, ezelim çanak şekli verelim.
  • Hazırladığımız harcı koyalım. Kalan 1,5 yemek kaşığı salçanın içerisine 1 çay kaşığı tuz atalım sulandıralım patlıcanların yarısına gelecek kadar koyalım.
  • Fırın derecesini 180 dereceye alalım, kontrollü bir şekilde 20-40 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun.

Fırında Patlıcan Sarmalı Köfte Tarifi

 

Fırında Patlıcan Sarmalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon

Sosu için;

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Fırında Patlıcan Sarmalı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım ve tuzlu suda bekletelim.
  • Köftemiz için soğanı robottan ince çekelim.
  • Sonrasında bütün malzemeleri bir kabın içerisine alalım ve yoğuralım.
  • Patlıcanları ince ince dilimleyelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine sıvı yağ döküp, fırça ile yayalım.
  • 190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Köfteleri çöp sislere saralım. Üzerine patlıcanları dolandıralım.
  • Fırın tepsisine yada borcama dizelim.
  • Üzerine salçalı sosu hazırlayın ve üzerine gezdirelim.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun