Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç malzemeleri yoğurma kabına alıp, güzelce karıştırın.
- Azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Hamuru toparlayıp, istediğiniz şekli verin.
- Yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin.
- 190 derece fırında altı ve üzeri kızarınca alın. Benim yaptığım şekil resmine bakabilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder