Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- 300 gram orta yağlı kuşbaşı (Sotelik doğranmış )
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı domates salçası (1,5 yemek kaşığı iç harca 1.5 yemek kaşığı sosuna )
- Sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı kadar
- Tuz
- Pulbiber 1 çay kaşığı
- Karabiber yarım çay kaşığı
Saksı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- ırınımızı 200 dereceye getirip önceden ısıtalım.
- Bostan patlıcanlarını pijama şeklinde soyalım. Ortadan ikiye dilimleyelim. Fırın tepsisine koyalım. Üzerine tuz serpelim ve sıvı yağ gezdirelim. Isıttığımız fırına koyalım pişmeye bırakalım.
- Eti dondurucudan çıkartırsanız mutlaka yumuşayana kadar eti haşlayalım.
- Tencereye sıvı yağ alalım. Soğanları küp küp doğrayalım kavuralım. Etimizi de ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
- Sırasıyla biberi, domatesi ekleyelim.
- Pişen harcımıza salçayı, tuzu, karabiberi, pulbiberi ekleyelim, ocağın altını kapatalım.
- Fırında pişirdiğimiz patlıcanları çıkartalım. Hazır sıcağı ile birlikte orta kısmından kaşıkla içe doğru bastırıp, ezelim çanak şekli verelim.
- Hazırladığımız harcı koyalım. Kalan 1,5 yemek kaşığı salçanın içerisine 1 çay kaşığı tuz atalım sulandıralım patlıcanların yarısına gelecek kadar koyalım.
- Fırın derecesini 180 dereceye alalım, kontrollü bir şekilde 20-40 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder