2 Temmuz 2022 Cumartesi

Saksı Kebabı Tarifi

 

Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 300 gram orta yağlı kuşbaşı (Sotelik doğranmış )
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı domates salçası (1,5 yemek kaşığı iç harca 1.5 yemek kaşığı sosuna )
  • Sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı kadar
  • Tuz
  • Pulbiber 1 çay kaşığı
  • Karabiber yarım çay kaşığı

    Saksı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • ırınımızı 200 dereceye getirip önceden ısıtalım.
  • Bostan patlıcanlarını pijama şeklinde soyalım. Ortadan ikiye dilimleyelim. Fırın tepsisine koyalım. Üzerine tuz serpelim ve sıvı yağ gezdirelim. Isıttığımız fırına koyalım pişmeye bırakalım.
  • Eti dondurucudan çıkartırsanız mutlaka yumuşayana kadar eti haşlayalım.
  • Tencereye sıvı yağ alalım. Soğanları küp küp doğrayalım kavuralım. Etimizi de ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
  • Sırasıyla biberi, domatesi ekleyelim.
  • Pişen harcımıza salçayı, tuzu, karabiberi, pulbiberi ekleyelim, ocağın altını kapatalım.
  • Fırında pişirdiğimiz patlıcanları çıkartalım. Hazır sıcağı ile birlikte orta kısmından kaşıkla içe doğru bastırıp, ezelim çanak şekli verelim.
  • Hazırladığımız harcı koyalım. Kalan 1,5 yemek kaşığı salçanın içerisine 1 çay kaşığı tuz atalım sulandıralım patlıcanların yarısına gelecek kadar koyalım.
  • Fırın derecesini 180 dereceye alalım, kontrollü bir şekilde 20-40 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder