2 Temmuz 2022 Cumartesi

Glutensiz Somun Ekmek Tarifi

 

Glutensiz Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Malzeme 1;

  • 1 bardak glutensiz un
  • 1 kuru maya
  • 1 bardak ılık su
  • 1 silme tatlı kaşığı şeker

Malzeme 2;

  • 2,5 bardak glutensiz un
  • 1 bardak ılık su
  • 1-2 kaşık yoğurt
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

    Glutensiz Somun Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzeme 1 deki malzemelerin hepsini kaşıkla karıştırıp, 15 dakika bekletmeye alın ve diğer hamuru hazırlamaya başlayın.
  • Malzeme 2 deki malzemeleride kaşıkla güzelce karıştırdıktan sonra 15 dakika beklemiş mayayı üzerine ekleyip, karıştırın. En son olarak tuzunu ekleyip karıştırın. 40 dakika sıcak bir ortamda bekletin.
  • Hamurun havasını alıp, iki bezeye ayırın. Bu bezeleri tabak büyüklüğünde açıp ortasına doğru 3-4 kez katlayarak rulo halinde somun şekli verin. Tepside 15 dakika üzeri açık bekletin ve keskin bir.
  • Bıçak veya jiletle yanlamasına kesit atın. Üzerine yarım çay b. Su+1 tatlı kaşığı yoğurt karışımını sürün.
  • Fırına dayanıklı bir kapta yarım litre kaynamış su koyun. 230 derece altüst fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder