Ballı Susamlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı susam
- Sıvı yağ
- 5-6 adet fıstık
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
Ballı Susamlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta mısır nişastası ve yumurtayı çırparak karıştırıyoruz.
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp nişastalı karışımın içine döküyoruz ve üzerini streçleyip yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Bir tavada fıstık ve susamı rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuruyoruz.
- Ayrı bir yerde ketçap,limon suyu,rendelenmiş sarımsak,bal,soya sosu,karabiber ve kavurduğumuz susamla fıstığı karıştırıyoruz.
- Dolapta beklettiğimiz tavukları kızgın yağda kızartıyoruz.
- Ayrı bir tencereye hazırladığımız sosu döküp ısıtıyoruz.
- Sos ısındıktan sonra kızarttığımız tavukları da soslu karışımın üzerine ekliyoruz.
- Tavuk etlerini sosla karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte ara ara karıştırarak 15 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tabağa koyup servis edebilirsiniz.
- İsteğe göre üzerine ince ince doğranmış taze soğan ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder