2 Temmuz 2022 Cumartesi

Ballı Susamlı Tavuk Tarifi

 


Ballı Susamlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Sıvı yağ
  • 5-6 adet fıstık
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber

    Ballı Susamlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta mısır nişastası ve yumurtayı çırparak karıştırıyoruz.
  • Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp nişastalı karışımın içine döküyoruz ve üzerini streçleyip yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Bir tavada fıstık ve susamı rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Ayrı bir yerde ketçap,limon suyu,rendelenmiş sarımsak,bal,soya sosu,karabiber ve kavurduğumuz susamla fıstığı karıştırıyoruz.
  • Dolapta beklettiğimiz tavukları kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Ayrı bir tencereye hazırladığımız sosu döküp ısıtıyoruz.
  • Sos ısındıktan sonra kızarttığımız tavukları da soslu karışımın üzerine ekliyoruz.
  • Tavuk etlerini sosla karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte ara ara karıştırarak 15 dakika pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra tabağa koyup servis edebilirsiniz.
  • İsteğe göre üzerine ince ince doğranmış taze soğan ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder