2 Temmuz 2022 Cumartesi

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1 paket kemal paşa tatlısı

Muhallebisi için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kemal paşa tatlısını hazırlıyoruz. Bir tencereye şeker, su ve limon suyunu ekleyerek kaynatıyoruz. 1 paket kemal paşa tatlısını içine boşaltıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. 25 dk da pişiriyoruz.
  • Bir kaba alıp bir kere sudan geçiriyoruz. Daha sonra borcama diziyoruz. Muhallebisini hazırlıyoruz.
  • Bir tencereye süt, şeker ,un ,nişasta katarak karıştırıyoruz. Ocağa alarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağ ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Pişirdikten sonra kemal paşa tatlısının üzerine döküyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerine hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder