Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- 1 paket kemal paşa tatlısı
Muhallebisi için;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kemal paşa tatlısını hazırlıyoruz. Bir tencereye şeker, su ve limon suyunu ekleyerek kaynatıyoruz. 1 paket kemal paşa tatlısını içine boşaltıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. 25 dk da pişiriyoruz.
- Bir kaba alıp bir kere sudan geçiriyoruz. Daha sonra borcama diziyoruz. Muhallebisini hazırlıyoruz.
- Bir tencereye süt, şeker ,un ,nişasta katarak karıştırıyoruz. Ocağa alarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağ ilave ederek karıştırıyoruz.
- Pişirdikten sonra kemal paşa tatlısının üzerine döküyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerine hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder