2 Temmuz 2022 Cumartesi

Çıtır Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi

 

Çıtır Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Butların marinesi için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (20 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz (4 gr)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber (2 gr)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber(4 gr)

Butların iç sosu için

  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 su bardağı yoğurt (245 gr)
  • 1 yemek kaşığı kadar limon suyu (10 ml)
  • 1 tutam  tuz (1 gr)
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Üç diş sarımsak

Butların dış kaplaması için

  • 150 gram mısır gevreği
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı  tuz (4 gr)
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karabiber (1 gr)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber (4 gr)
  • 1 tatlı kaşığı köri (7 gr)

    Çıtır Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı uygun bir kaseye alıyoruz.
  • 1 çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızı toz biber ilave edip karıştırıyoruz.
  • Tavuk butlarımızın her yerine fırça yardımıyla sürüyoruz.
  • Uygun bir kaba alıp üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat marine ediyoruz.
  • 150 gram mısır gevreğini rondomuza alıyoruz.
  • Tam un haline gelmeyecek şekilde, inceltene kadar çekiyoruz.
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz,1/4 tatlı kaşığı karabiber,1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,1 tatlı kaşığı köri ilave edip karıştırıyoruz.
  • 1/2 demet maydanozu ince ince doğruyoruz.
  • 1 su bardağı yoğurdu uygun bir kaseye alıyoruz.
  • 1 yemek kaşığı kadar limon suyu,1 tutam tuz,1 tatlı kaşığı hardal ilave ediyoruz.
  • Üç diş sarımsak rendeliyoruz.
  • Doğramış olduğumuz maydanozları ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Marine ettiğimiz tavuk butlarımızı önce yoğurtlu sosa buluyoruz.
  • Ardından mısır gevreğine buluyoruz.
  • Fırın tepsisine diziyoruz.
  • 200°c / 392°f fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder