2 Temmuz 2022 Cumartesi

Nutellotti Tarifi

 

Nutellotti Tarifi İçin Malzemeler

  • Dolu dolu 3 yemek kaşığı nutella (180 gram)
  • Tepeleme 1 su bardağı un (135 gram)
  • 1 adet l boy yumurta

Üzeri için;

  • 1 dolu yemek kaşığı  nutella (60 gram)

İsteğe bağlı

  • Pirinç fındık veya fıstık

    Nutellotti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri silikon spatula ile karıştırın.
  • Ardından 1-2 dakika tezgahta elinizle yoğurun.
  • Tezgaha streç film açın hamura dikdörtgen şekli verip streç film ile sarın.
  • 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru çıkarın ve boylamasına 5’e enlenmesine 4 eşit parçaya kesin. Yada basit yöntemle tartınızla 18 gramlık 19 veya 20 eşit parça elde edin.
  • Parçaları elinizde yuvarlayıp elips (basık daire) şeklini verip yağlı kağıt serili fırın tepsinize eşit aralıklarla dizin.
  • Tepsideki hamurların ortalarına tabanlarını delmeyecek şekilde parmağınızla delikler açıp yuvalar oluşturun.
  • Bu yuvalara kaşık yardımıyla yada şık görünüm için yıldız duylu sıkma torbasıyla nutella sıkın.
  • Önceden ısıtılmış fırında altlı üstlü fanlı modda 170 derecede 8-10 dakika arası pişirin.Fırından fırına değişiklik olacağı için 7. Dakikada sıcaklığı kontrol etmenizde fayda var.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin üstlerini pirinç fındık yada fıstıkla süsleyebilirsiniz.
  • Kurabiyeler çay kahvelerin yanında servise hazır.
  • Streçle kapalı kalacak şekilde 2 gün oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder