Nutellotti Tarifi İçin Malzemeler
- Dolu dolu 3 yemek kaşığı nutella (180 gram)
- Tepeleme 1 su bardağı un (135 gram)
- 1 adet l boy yumurta
Üzeri için;
- 1 dolu yemek kaşığı nutella (60 gram)
İsteğe bağlı
- Pirinç fındık veya fıstık
Nutellotti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri silikon spatula ile karıştırın.
- Ardından 1-2 dakika tezgahta elinizle yoğurun.
- Tezgaha streç film açın hamura dikdörtgen şekli verip streç film ile sarın.
- 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru çıkarın ve boylamasına 5’e enlenmesine 4 eşit parçaya kesin. Yada basit yöntemle tartınızla 18 gramlık 19 veya 20 eşit parça elde edin.
- Parçaları elinizde yuvarlayıp elips (basık daire) şeklini verip yağlı kağıt serili fırın tepsinize eşit aralıklarla dizin.
- Tepsideki hamurların ortalarına tabanlarını delmeyecek şekilde parmağınızla delikler açıp yuvalar oluşturun.
- Bu yuvalara kaşık yardımıyla yada şık görünüm için yıldız duylu sıkma torbasıyla nutella sıkın.
- Önceden ısıtılmış fırında altlı üstlü fanlı modda 170 derecede 8-10 dakika arası pişirin.Fırından fırına değişiklik olacağı için 7. Dakikada sıcaklığı kontrol etmenizde fayda var.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üstlerini pirinç fındık yada fıstıkla süsleyebilirsiniz.
- Kurabiyeler çay kahvelerin yanında servise hazır.
- Streçle kapalı kalacak şekilde 2 gün oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder