3 Temmuz 2022 Pazar

Fiyonk Poğaça Görüntüsüyle Kendine Hayran Bırakan Tarifi

 

Fiyonk Poğaça Görüntüsüyle Kendine Hayran Bırakan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su (Ilık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-6,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Fiyonk Poğaça Görüntüsüyle Kendine Hayran Bırakan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyu yoğurma kabına alın, üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip, unu eleyerek azar azar ilave edip, yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Hamurdan bir tane alıp, tezgahın üzerinde merdane ile yuvarlak açın. Resimdeki gibi kesip fiyonk şekli verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süsleyip, 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp, üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin servis yapın afiyet olsun.

Taze Soğanlı Yumurta Tarifi

 

Taze Soğanlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet taze soğan
  • 1 adet domates
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzerine istediğiniz baharatlar
  • 1 tatlı kaşığı zeytınyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

    Taze Soğanlı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tavamıza zeytinyağımızı alıp, domatesleri yuvarlak yuvarlak kesip tavaya alalım.
  • Sonra başka bir kapta kestiğimiz taze soğanlara 3 yumurta ve tuz ekleyip iyice karıştıralım ve pişmiş domateslerimin üzerine dökelim.
  • Yumurta pişince tavadan alalım afiyet olsun:).

Fırında Kabak Mücver Tarifi

 


Fırında Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 100 gr kadar beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı (ben yağ kullanmadım ama arzuya göre kullanabilirsiniz)

    Fırında Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları rendeliyoruz.
  • Soğanı ve biberi küçük küçük doğruyoruz.
  • Peyniri rendeliyoruz.
  • Çukur bir kapta kabak,soğan,biber,peynir, yumurta,maydanoz, dereotu, baharatları karıştırıyoruz.
  • 1 buçuk su bardağı ununu ekliyoruz. (kıvamına göre az veya fazla koyabilirsiniz).
  • Güzelce karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize güzelce döküyoruz.(ben kare borcam kullandım).
  • 180 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Dilerseniz piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendeleyip tekrar kızartabilirsiniz o şekilde de çok lezzetli oluyor.Afiyet olsun.



Buz Gibi Serinleten Bici Bici Tarifi

 

Buz Gibi Serinleten Bici Bici Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 litre su

Suyu için;

  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • Kar
  • Gül suyu

    Buz Gibi Serinleten Bici Bici Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğday nişastası 1 litre suda eritilerek ocağa alınır.
  • Orta ısıda ateşte sürekli karıştırılarak, üzeri göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Pişen muhallebi sudan geçirilerek ıslatılmış bir tepsiye alınır.
  • Üzeri gıda boyası ile renklendirilir. Soğumaya bırakılır.
  • 1 litre su 1 çak kaşığı su ile karıştırılır.
  • Buz rendelenir.
  • Soğuyan muhallebi küp küp doğranır.
  • Bir kase içerisine küp küp doğranmış 3-4 çorba kaşığı muhallebi koyulur.
  • Üzerine istenilen miktar rende buz eklenir.
  • Her kaseye 4 tatlı kaşığı pudra şekeri ve 1 çorba kaşığı gül suyu eklenir.
  • Gıda boyalı su da eklenerek bici bici yemeğe hazır hale gelir. Afiyet olsun.

Parça Etli Siverek Tava Kurban Bayramında Denemeyen Kalmasın!!! Tarifi

 

Parça Etli Siverek Tava Kurban Bayramında Denemeyen Kalmasın!!! Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo sotelik hazırlanmış dana eti
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 büyük domates
  • 1 baş sarımsak (8-10 diş)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 1 cay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 cay kaşığı kimyon
  • 2 cay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Servis için;

  • Lavaş ekmeği
  • Yada tırnak pide

    Parça Etli Siverek Tava Kurban Bayramında Denemeyen Kalmasın!!! Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yuvarlak fırın tepsisinde sotelik et, küp küp doğranmış domatesleri doğranmış kapya biber, yeşil biber,ezip ince ince doğradığım sarımsakları aldım.
  • Ayrı bir kapta bir bardak su ile karıştırdığım biber salçasını da ilave ettim.
  • Ardından zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip bir güzel harmanladım.
  • Tepsiye malzemeleri bastırarak düzledim.
  • Tereyağını ufak parçalar hâlinde her tarafına gelecek şekilde paylaştırdım.
  • Islayıp sıktım fırın kağıdıyla tepsinin ağzını kapattım.
  • 200 ° ısıtılmış fırında bir saat pişirdim ♨️♨️♨️.
  • Enfes siverek tavam hazır 👌👌 sıcak sıcak servise sundum biz çok beğendik 🤤🤤🤤.Sizlerde mutlaka deneyin 

Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Sosu için

    1,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao

    Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ eklenir.
  • Sonrada un kakao kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
  • 175 derecede kabarana kadar ortalama 40 dakika pişirilir.
  • Kek ılınmaya bırakılır.
  • Sos için süt,sıvı yağ toz şeker ve kakao karıştırılır.
  • Bir taşım kaynayana kadar pişirilir.
  • İlk sıcağı çıkan sos ılık ve dilimlenmiş kekin üzerine gezdirilir.
  • Sosun içindeki kakao nişasta etkisi yapar ve kek içine çektikçe sos hafiften koyulaşacaktır.
  • İyice soğuyan kek hindistan cevizi ve mevsim meyveleri ile süslenebilir.
  • Herkesin bayıldığı bu güzel tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
  • Kişi sayısına ve kalıbın büyüklüğüne göre malzemeleri artırarak daha büyük bir kek elde edebilirsiniz.Afiyet olsun

Bayram Kurabiyesi Tarifi

 



Bayram Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1,5 çay fincanı pudra şekeri
  • Çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 çorba kaşığı teremyağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2 çay fincanı ceviz içi
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • Yarım adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat

Süslemek için

  • 1 tane yumurta akı
  • Biraz susam

Bayram Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 1 bardak unumuzu yağsız tavada hafif kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. İçine iri çekilmiş ceviz ilave edip hafif rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim ocaktan alın.
  3. Başka bir kaba alıp ılımaya bırakalım.
  4. Ayrı bir kapta yumurta sarısı,sıvı yağ, katı yağ,pudra şekeri, sirkeyi koyup karıştırın,un, nişasta, kavrulmuş unlu ceviz karışımını,tarçın, zencefil, kabartma tozu, karbonat, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, vanilya ekleyip güzelce yoğuralım.
  5. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
  6. Dilediğimiz şekli verip önce yumurta akına ardından susama batırıp tepsimize alalım.
  7. Önceden ısıtılmış alt üst ayar fanli fırın da 15 dk. Pişirelim.


Kremalı Köz Biber Çorbası Tarifi

 

Kremalı Köz Biber Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-3,5 su bardağı su (600 ml)
  • 1 çay bardağı krema(120 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu

    Kremalı Köz Biber Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri ve ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra kabuklarını soyun.
  • Tencerede tereyağı ve unu köpürene kadar kavurun.
  • Salçayı da ilave edip devam kavurun.
  • Biberleri ve domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun.
  • Daha sonra üzerine suyu ve baharatları ekleyip 8-10 dk pişirin.
  • Ocaktan alın ve kremayı ekleyip blenderdan geçirin.
  • Çorbanızı 1-2 dk kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz. (domatesleriniz çok çekirdekli ise piştikten sonra çorbayı süzgeçten geçirebilirsiniz. Böylece kıvamı daha güzel olur. )afiyet olsun ☺️.

İki Kişilik Az Malzemeli Pratik Muhallebi Tarifi

 

İki Kişilik Az Malzemeli Pratik Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un tepeleme
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ/margarin
  • 1 paket vanilin

İsteğe bağlı içi için

  • Limon kabuğu ve renklendirici (ben doğal mormiks kullandım)

Üstü için

  • Tarçın
  • Yemiş
  • Bisküvi
  • Hindistan cevizi

    İki Kişilik Az Malzemeli Pratik Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çok hızlı pratik tadı hoş ve hafif bir lezzet, süt, un, şeker iyice çırpılır sonra ocağa alınır.
  • Kısık ateşte çırpılarak yoğunlasana kadar pişirilir (ben süte cubuk tarcın bu aşamada ekledim aroma vermesi için).
  • Yoğunlaşıp kıvam alınca, içine limon kabuğu rendesi, vanilin ve yağ eklenir, istenirse renklendirici katılır.
  • Kaplara boşaltmadan iyice tekrar çırpılır, bu asamada, mikser de kullanabilirsiniz.
  • Tabanına bisküvi kırılan kaplara bölüştürülür.
  • Dolaba konur.
  • Soğuyunca arzuya göre süslenerek servis yapılır.

İtalyan tatlısı (Panna Cotta) Tarifi

 

İtalyan tatlısı (Panna Cotta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre sahne (Çiğ krema)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 poşet agar agar (Bitkisel jelatin)(20gr)
  • 2 paket vanilya (Paketin 1 tanesi bourbon vanille olabilir)

Frambuazlı sos için;

  • 300 gram frambuaz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta( tepeleme)
  • 50 ml su

    İtalyan tatlısı (Panna Cotta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremadan bir su bardağı kadar ayırın, diğer kremayı tencereye koyup kaynamaya bırakın. Ayırdığınız kremayı uygun bir kaba alıp diğer malzemelerle karıştırın.
  • Kaynamış olan kremaya yavaş yavaş ilave edin, sürekli karıştırın.2 dk kaynadıktan sonra servis kaselerine dökün. Soğumaya bırakın.
  • Frambuaz sosu yapmak için; frambuazlar ve şekeri tencereye alıp, pişmeye bırakın. 2-3 dk sonra nişasta ve suyu karıştırıp, ilave edin. Blendırdan geçirin. Şekeri az gelirse şeker ilave edebilirsiniz.
  • Muhallebimiz soğuduktan sonra sosumuzuda dökelim dilediğimiz gibi süsleyelim.🌷 Afiyet olsun🌷
  • Not: Tatlımızı istediğimiz meyveli sos ile servis edebilirsiniz.

2 Temmuz 2022 Cumartesi

Değişiklik Arayanlar İçin Zahmetesiz Makarna Tarifi

 

Değişiklik Arayanlar İçin Zahmetesiz Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 orta boy havuç ince küp doğranmış
  • 1 orta boy patates oda aynı şekilde doğranmış
  • 1 avuç ince doğranmış sucuk
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam taze nane
  • Kaynar su
  • Piştikten sonra maydanoz
  • Arzuya göre biraz ceviz üzerine ben sevdiğim için kulandım

    Değişiklik Arayanlar İçin Zahmetesiz Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağımızı tavamıza alalım ben vok tava kullandım yağımız hafif kızınca sırasıyla havuç ve patates ilave edelim kapağını kapatalım, 5 dk kadar kavuralım, tuzunu ilave edelim sucukları 2 dk kadar kavuralım.
  • Sonra pirincide 2 dk kadar kavuralım, makarnayı ilave edelim. Naneyi karabiberi hepsini karıştıralım, üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyelim, suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Çok koymayın suyu gerekirse ilave edersiniz altını kapatalım 10 dk kadar demlensin. Maydanoz serpelim karıştıralım. Deneyecek olanlara afiyet olsun.