3 Temmuz 2022 Pazar

Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Sosu için

    1,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao

    Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ eklenir.
  • Sonrada un kakao kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
  • 175 derecede kabarana kadar ortalama 40 dakika pişirilir.
  • Kek ılınmaya bırakılır.
  • Sos için süt,sıvı yağ toz şeker ve kakao karıştırılır.
  • Bir taşım kaynayana kadar pişirilir.
  • İlk sıcağı çıkan sos ılık ve dilimlenmiş kekin üzerine gezdirilir.
  • Sosun içindeki kakao nişasta etkisi yapar ve kek içine çektikçe sos hafiften koyulaşacaktır.
  • İyice soğuyan kek hindistan cevizi ve mevsim meyveleri ile süslenebilir.
  • Herkesin bayıldığı bu güzel tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
  • Kişi sayısına ve kalıbın büyüklüğüne göre malzemeleri artırarak daha büyük bir kek elde edebilirsiniz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder