Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için
1,5 su bardağı süt- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenir.
- Sonrada un kakao kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
- 175 derecede kabarana kadar ortalama 40 dakika pişirilir.
- Kek ılınmaya bırakılır.
- Sos için süt,sıvı yağ toz şeker ve kakao karıştırılır.
- Bir taşım kaynayana kadar pişirilir.
- İlk sıcağı çıkan sos ılık ve dilimlenmiş kekin üzerine gezdirilir.
- Sosun içindeki kakao nişasta etkisi yapar ve kek içine çektikçe sos hafiften koyulaşacaktır.
- İyice soğuyan kek hindistan cevizi ve mevsim meyveleri ile süslenebilir.
- Herkesin bayıldığı bu güzel tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
- Kişi sayısına ve kalıbın büyüklüğüne göre malzemeleri artırarak daha büyük bir kek elde edebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder