3 Temmuz 2022 Pazar

Fiyonk Poğaça Görüntüsüyle Kendine Hayran Bırakan Tarifi

 

Fiyonk Poğaça Görüntüsüyle Kendine Hayran Bırakan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su (Ilık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-6,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Fiyonk Poğaça Görüntüsüyle Kendine Hayran Bırakan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyu yoğurma kabına alın, üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip, unu eleyerek azar azar ilave edip, yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Hamurdan bir tane alıp, tezgahın üzerinde merdane ile yuvarlak açın. Resimdeki gibi kesip fiyonk şekli verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süsleyip, 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp, üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin servis yapın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder