Fiyonk Poğaça Görüntüsüyle Kendine Hayran Bırakan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su (Ilık)
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-6,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Fiyonk Poğaça Görüntüsüyle Kendine Hayran Bırakan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık suyu yoğurma kabına alın, üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip, unu eleyerek azar azar ilave edip, yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Hamurdan bir tane alıp, tezgahın üzerinde merdane ile yuvarlak açın. Resimdeki gibi kesip fiyonk şekli verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süsleyip, 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp, üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder