3 Temmuz 2022 Pazar

Parça Etli Siverek Tava Kurban Bayramında Denemeyen Kalmasın!!! Tarifi

 

Parça Etli Siverek Tava Kurban Bayramında Denemeyen Kalmasın!!! Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo sotelik hazırlanmış dana eti
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 büyük domates
  • 1 baş sarımsak (8-10 diş)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 1 cay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 cay kaşığı kimyon
  • 2 cay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Servis için;

  • Lavaş ekmeği
  • Yada tırnak pide

    Parça Etli Siverek Tava Kurban Bayramında Denemeyen Kalmasın!!! Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yuvarlak fırın tepsisinde sotelik et, küp küp doğranmış domatesleri doğranmış kapya biber, yeşil biber,ezip ince ince doğradığım sarımsakları aldım.
  • Ayrı bir kapta bir bardak su ile karıştırdığım biber salçasını da ilave ettim.
  • Ardından zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip bir güzel harmanladım.
  • Tepsiye malzemeleri bastırarak düzledim.
  • Tereyağını ufak parçalar hâlinde her tarafına gelecek şekilde paylaştırdım.
  • Islayıp sıktım fırın kağıdıyla tepsinin ağzını kapattım.
  • 200 ° ısıtılmış fırında bir saat pişirdim ♨️♨️♨️.
  • Enfes siverek tavam hazır 👌👌 sıcak sıcak servise sundum biz çok beğendik 🤤🤤🤤.Sizlerde mutlaka deneyin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder