3 Temmuz 2022 Pazar

İtalyan tatlısı (Panna Cotta) Tarifi

 

İtalyan tatlısı (Panna Cotta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre sahne (Çiğ krema)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 poşet agar agar (Bitkisel jelatin)(20gr)
  • 2 paket vanilya (Paketin 1 tanesi bourbon vanille olabilir)

Frambuazlı sos için;

  • 300 gram frambuaz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta( tepeleme)
  • 50 ml su

    İtalyan tatlısı (Panna Cotta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremadan bir su bardağı kadar ayırın, diğer kremayı tencereye koyup kaynamaya bırakın. Ayırdığınız kremayı uygun bir kaba alıp diğer malzemelerle karıştırın.
  • Kaynamış olan kremaya yavaş yavaş ilave edin, sürekli karıştırın.2 dk kaynadıktan sonra servis kaselerine dökün. Soğumaya bırakın.
  • Frambuaz sosu yapmak için; frambuazlar ve şekeri tencereye alıp, pişmeye bırakın. 2-3 dk sonra nişasta ve suyu karıştırıp, ilave edin. Blendırdan geçirin. Şekeri az gelirse şeker ilave edebilirsiniz.
  • Muhallebimiz soğuduktan sonra sosumuzuda dökelim dilediğimiz gibi süsleyelim.🌷 Afiyet olsun🌷
  • Not: Tatlımızı istediğimiz meyveli sos ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder