İtalyan tatlısı (Panna Cotta) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre sahne (Çiğ krema)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 poşet agar agar (Bitkisel jelatin)(20gr)
- 2 paket vanilya (Paketin 1 tanesi bourbon vanille olabilir)
Frambuazlı sos için;
- 300 gram frambuaz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta( tepeleme)
- 50 ml su
İtalyan tatlısı (Panna Cotta) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremadan bir su bardağı kadar ayırın, diğer kremayı tencereye koyup kaynamaya bırakın. Ayırdığınız kremayı uygun bir kaba alıp diğer malzemelerle karıştırın.
- Kaynamış olan kremaya yavaş yavaş ilave edin, sürekli karıştırın.2 dk kaynadıktan sonra servis kaselerine dökün. Soğumaya bırakın.
- Frambuaz sosu yapmak için; frambuazlar ve şekeri tencereye alıp, pişmeye bırakın. 2-3 dk sonra nişasta ve suyu karıştırıp, ilave edin. Blendırdan geçirin. Şekeri az gelirse şeker ilave edebilirsiniz.
- Muhallebimiz soğuduktan sonra sosumuzuda dökelim dilediğimiz gibi süsleyelim.🌷 Afiyet olsun🌷
Not: Tatlımızı istediğimiz meyveli sos ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder