9 Temmuz 2022 Cumartesi

Nohut Çorbası Tarifi

 

Nohut Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

(su bardağı ölçüsü 200 ml)

Köfte için:

  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış, rondoda ezilmiş nohut
  • 1/2 (yarım) su bardağı ince bulgur
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 5 su bardağı sıcak su + et suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış nohut

    Nohut Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için haşlanıp rondoda ezilmiş nohut, rendelenen soğan ve köftenin diğer malzemeleriyle karıştırılır, yoğrulur ve bilye büyüklüğünde yuvarlanır.
  • Tencereye aldığımız tereyağında rendelenen sarımsak kavrulur, un eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  • Salçalar, tuz ve baharatlar eklendikten sonra biraz daha kavrulup çorbanın suyu ilave edilir.
  • Kaynayınca hazırlanan köfteler ve ayrıca daha önce haşlanan 1/2 su bardağı nohut eklenir.
  • 10-15 dakika kaynayınca tencerenin altı kapatılır ve servis edilir. (çorba yoğun olursa daha sonra eklenecek sıcak suyla seyreltilebilir. )Afiyet olsun.

Limon Kokulu Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır (Yaş Pasta) Tarifi

 

Limon Kokulu Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır (Yaş Pasta) Tarifi İçin Malzemeler

Yaş pasta için;

  • 2 paket hazır pandispanya

Kekini ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Pastacı kreması için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 100 gram krema
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 paket krem şanti (Daha sonra üzerine dökmek için)
  • Üzeri için;

    • 100 gr beyaz çikolata (Benmari usulü eritilmiş)

    İçine renk vermek için;

    • Zerdeçal (kontrollü ekleyin rengi hoşunuza gidene kadar)
    • 2 paket kremşanti

    Süslemek için;

    • Yeteri kadar renkli şeker hamurları
    • Yeteri kadar meyve

      Limon Kokulu Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır (Yaş Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?

    • İlk olarak kremasını hazırlamak la başlayalım tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarılarını koyuyorum ve ocağa gitmeden önce karıştırma işlemi yapıp pürüzsüz bir hâle gelmesini sağlıyorum.
    • Daha sonra pişirme işlemi yapıyorum. Pişirirken kesinlikle karıştırma işlemini bırakmıyorum ki dibine birden çöküp, yanmasın buna dikkat edelim lütfen sürekli olarak karıştırın kıvam alana kadar.
    • Daha sonra 1 paket kremşanti eleyerek blendır yardımıyla çırpalım ki pürüzsüz olsun kıvamı daha güzel olsun.
    • Krema olduktan sonra diğer malzemeleri hazır edene kadar kremayı bir streçle tam yapışacak şekilde kapatalım ki kabul tutmasın veya kekini kendiniz yaparsanız da aynı şekilde yaparak kabuk tutmasını engelleye bilirsiniz.
    • 2 paket kremşantisi için bir kaba 1 buçuk su bardağı süt döküp çırpıyorum hepsi koyulaştıktan sonra birazını ayırıp içerisine biraz zerdeçal kullanıp, üst tabanını sarıya yakın yapmak için kullanıyorum ve rengi biraz sarı oluyor.
    • Daha sonra 100 gram kadar bademli beyaz çikolata kullandım onu cam bir kaseye alıp sıcak su altında olacak şekilde bermari usulü eritiyorum.
    • Çikolata eridikten sonra mutlaka oda sıcaklığına gelmesi gerekiyor yoksa krem santinin üstünü süslerken erite bilir bunada dikkat edelim lütfen 😊
    • Herşey hazır olduğuna göre süsleme işlemine gecebiliriz.2 paket hazır kek kullandım ben 1 katını alıp güzelce kekin her yerine gelecek şekilde süt döküyorum.
    • Daha sonra kremayı sürüyorum isterseniz damla çikolata da kullanabilirsiniz daha sonra muz ekleyip diğer katların hepsini üst üste koyup, aynı şekilde yapıyorum ve dolaba kaldırıp 1 saat kadar dinlendiriyorum.
    • 1 saat dinlendikten sonra ilk beyaz olan kremşantiyi güzelce her yerine gelecek şekilde yayıyorum.
    • Daha sonra hafif sarımsı yaptığımız kremşatiyi sürüyorum ve eritmiş olduğum çikolata oda sıcaklığına geldikten sonra kaşık veya poşet yardımıyla kenarlarına sıkarak akıtıyorum.
    • Üzerine ben etibuf ve bademli beyaz çikolata, limon kullandım meyve kullandım birde şekilli şeker hamuru kullandım ve süslemeyi de bu şekilde yapmış oldum eğer elinizde makaron varsa veya beyaz top çikolatalı oluyor onlar da çok yakışacaktır.
    • Süsleme işlemi tamamen sizlere kalmış ben fikir amaçlı bu şekilde yaptım. Deneyecek olanlara afiyetler olsun 💐
    • Not: Kızımın doğum günü için yapmıştım.

Brownie Tarifi

 

Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 200g bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 150g tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao (Bol tepeleme (40g)
  • 1 çay bardağı toz şeker (150 g)
  • 3 yemek kaşığı un (Bol tepeleme (80g)
  • 1 çimdik tuz

    Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ister ocakta ister mikro dalgada tereyağ ve bitter çikolatayı eritip, karıştıralım ve kenara alalım.
  • Başka bir kaba yumurta, bir fiske tuz, vanilya ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım, üzerine tereyağ ve çikolata karışımını ilave edip karıştıralım.
  • En son eleyerek un ve kakao ilave edip, tekrar mikser yardımıyla çırpalım.
  • Yağlı kağıt serili kek kalıbınızın kenarlarını yağlayalım ve harcımızı yayalım. 180 derece fanlı fırında pişirelim. 💖afiyet olsun💖.
  • Not: Tepsi ölçüm 20×20.

Sucuklu Kaşarlı Pankek Tarifi

 



Sucuklu Kaşarlı Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kase sucuk
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığ frenk soğanı

    Sucuklu Kaşarlı Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, tuz ve sütü bir kaseye alıp güzelce çırpıyoruz.
  • Ardından unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Karabiber, frenk soğanı, sucuk ve kaşar peynirini ekleyip son bir kez karıştırıyoruz.
  • Yapışmaz bir tavaya çok az sıvı yağ damlatıp iyice ısıtıyoruz.
  • Tava ısınınca orta ateşe getirip hazırladığımız hamurdan birer kaşık döküyoruz.
  • Arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Sıcakken servis ediyoruz 

Cevizli Ev Baklavası Tarifi

 

Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

Baklava hamuru için

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet büyük boy yumurta (l)
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket yuva kolay hamur
  • Aldığı kadar un

Baklava şerbeti için

  • 4.5 su bardağı toz şeker
  • 5.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Baklava içi için

  • 1 kg ceviz

Baklavayı açmak için

  • 400 gr buğday nişasta

Baklava üzeri için

  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Antepfıstığı

Su bardağı ölçüsü 200 ml, Çay bardağı ölçüsü 125 ml 

Cevizli Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle baklavanın şerbetini hazırlayalım tencerenin içine toz şeker su ilave ederek birlikte şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Ardından orta ateşte şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika şerbeti kaynatın.
  3. Şerbetimizin altını kapatmaya beş dakika kala şerbetin üzerine bir yemek kaşığı limon suyu ilave ederek birlikte beş dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  4. Toplam da şerbet 20 dakika kaynayacak şerbetimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  5. Yoğurma kabına yumurta ve sıvı yağı tel çırpıcı ile birlikte çırparak karıştırın ardından sütü suyu sirkeyi pakette toz olarak yuva kolay hamuru tuzu kulak memesi kıvamında unu ilave ederek birlikte yoğurun.
  6. Ardından yarım saat hamurun üzerini kapatıp dinlendirin.
  7. Ardından cevizleri rondo dan çekin dinlenmiş hamuru 40 bezeye ayırın ve her beş bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açarak beş tane üst üste gelecek şekilde aralarına nişasta serpin ve beş bezeyi nişastayla tepsi büyüklüğünde merdaneyle açın.
  8. Yağlanmış tepsiye açtığınız beş bezeyi serin.
  9. Ardından üzerine beş bezeyi aynı şekilde açın tepsiye serin her on bezenin üzerine ceviz serperek tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın.
  10. Tüm bezeler tepsiye dizdikten sonra bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kestikten sonra üzenine sıcak erimiş tereyağı ve sıvı yağı karışımını tepsinin üzerine gezdirin.
  11. On dakika yağın çekmesini bekleyin ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 1 saat baklavamız kızarana kadar pişirin.
  12. Baklavamız piştikten ve soğuduktan sonra soğuk şerbeti tatlımızın üzerinde gezdirin ve baklavamız şerbetini iyice çektikten sonra üzerine isteğiniz şekilde süsleyip servis tabağına bırakın afiyet olsun.

Burma Baklava Tarifi

 

Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

    Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alıp bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpalım. Malzemelerin birbirine iyice karıştığından emin olduktan sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. İyice yoğuralım.
  • Yoğurduktan sonra küçük bezeler haline getirelim. Bende yaklaşık 25 adet beze çıktı.
  • Nişasta ile bezelerimi pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açalım. Tepsiye dizelim aralarına streç film koyalım yapışmasın. Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirelim.
  • Dinlenmiş yufkalarımızı nişasta ile incecik olana kadar açalım. İçerisinde dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
  • Malzemeyi koyduktan sonra oklavamıza yufkamızı saralım ve sardığımız yufkayı oklavanın iki tarafından büzelim çıkartalım.
  • Tüm yufkaları tamamladıktan sonra tereyağ eritip, üzerine dökelim ve fırına verelim.
  • Şerbetini de döktükten sonra çekmesini bekleyelim. İşte bu kadar! herkese afiyet olsun 😋 mutlu, sağlıklı bayramlar dileriz 

Mantar Kurabiye Tarifi

 

Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı mısır nişastası (400 gr)
  • 2 yemek kaşığı toz kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı un

    Mantar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına margarin, pudra şekeri ve yumurtaları alalım. Mikser ile iyice çırpalım ardından nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek elimizle yoğurmaya başlayalım son olarak unu kontrollü ekleyelim.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım tüm hamuru aynı şekilde yaparak bitirelim.
  • Son olarak tabağa kakaoyu alalım. Soda şişesi veya başka bir şişe de olabilir uç tarafını kakaoya batıralım ve yaptığımız hamurun ortasına batırıp mantar şeklini verelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 17 dakika pişirelim. Afiyet olsun !
  • Not: Margarin, yumurta ve pudra şekerini mutlaka çırpalım yoksa hamur kıvam almaz. ! alt kısımları beyaz kalacak şekilde kontrollü pişirelim.

Taze Börülce Salatası Tarifi

 



Taze Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kilo taze börülce
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

    Taze Börülce Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Börülceleri ayıklayıp yıkayalım.
  • İri iri doğrayalım.
  • Bir litre kaynayan suya börülceleri ekleyip haşlayalım.
  • Arada kontrol edip pişip pişmediğini kontrol edelim.
  • Pişen börülceleri süzerek soğuk suya koyup rengini koruması için şoklayalim.
  • Tekrar süzelim.
  • Kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayalım.
  • Elimizle ovusturup yumuşatalım.
  • Börülcelerin üzerine soğan,sumak,limon, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştıralım.( sumak isteğe bağlı olmasada olur).
  • Servis tabağına alıp domatesi ortadan ikiye bölerek ince ince dilimleyelim ve tabağın kenarını süsleyelim servise hazır afiyet olsun .

Tiriliçe Tarifi

 

Tiriliçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Şerbeti için;

  • 1 litre + 2 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 + yarım kutu kremaKaramel için;
    • 12 yemek kaşığı toz şeker
    • 25 gram tereyağı veya margarin
    • 1 + yarım kutu krema

      Tiriliçe Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle şerbeti hazırlayalım dolapta soğuması gerekiyor. Şerbet için tüm malzemeyi derin bir kapta blender ile 4 5 dakika karıştıralım. Hazırlanan şerbetin üzerini kapatıp dolaba kaldıralım.
    • Ardından karameli hazırlayalım. Kıvamı koyulaşması için kekten önce yapılması gerekiyor. Şekeri tavaya alalım ve en küçük gözde kısık ateşte karıştırarak eritelim.
    • Eriyen şekere yağı ilave edelim karıştıralım. Ardından kremayıda ilave edip, karıştırıp, altını kapatalım. KremayI tamamen yedirme işlemini altı kapalı iken yapalım karameli çok fazla ocakta tutup tadını acılaştırmayalım.
    • Son olarak keki hazırlayalım. Derin bir kapta yumurta şekeri güzelce çırpalım ve yağını ilave edelim. Ardından un kabartma tozu vanilinide ekleyip karıştıralım.
    • Üzerine sıcak suyunu ekleyelim güzelce karıştıralım. Büyük boy dikdörtgen borcama yağ sürüp kek harcımızı dökelim. 170 derecede yaklaşık 25 30 dakika pişirelim (Herkesin fırını farklı zamanda pişirebilir takip edelim)
    • Kek piştikten sonra çatal veya kürdan ile delikler açalım dilimleyelim.
    • Şerbetin üzerindeki köpüğü ayıralım ve kekin üzerine dökelim. Şerbetini çeken kekin üzerine karameli de ilave edip, dilediğimiz gibi süsleyelim. En az 3-4 saat dolapta bekledikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

İki Kişilik Az Malzemeli Pratik Muhallebi Tarifi

 

İki Kişilik Az Malzemeli Pratik Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un tepeleme
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ/margarin
  • 1 paket vanilin

İsteğe bağlı içi için

  • Limon kabuğu ve renklendirici (ben doğal mormiks kullandım)

Üstü için

  • Tarçın
  • Yemiş
  • Bisküvi
  • Hindistan cevizi

    İki Kişilik Az Malzemeli Pratik Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çok hızlı pratik tadı hoş ve hafif bir lezzet, süt, un, şeker iyice çırpılır sonra ocağa alınır.
  • Kısık ateşte çırpılarak yoğunlasana kadar pişirilir (ben süte cubuk tarcın bu aşamada ekledim aroma vermesi için).
  • Yoğunlaşıp kıvam alınca, içine limon kabuğu rendesi, vanilin ve yağ eklenir, istenirse renklendirici katılır.
  • Kaplara boşaltmadan iyice tekrar çırpılır, bu asamada, mikser de kullanabilirsiniz.
  • Tabanına bisküvi kırılan kaplara bölüştürülür.
  • Dolaba konur.
  • Soğuyunca arzuya göre süslenerek servis yapılır.