16 Temmuz 2022 Cumartesi

Hindistan Cevizili Ekonomik Kurabiye Tarifi

 

Hindistan Cevizili Ekonomik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağına yakın un

    Hindistan Cevizili Ekonomik Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemeleri kabımıza alalım, şekeri ilave edelim çırpalım sonra hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya ilave edelim, karıştıralım.
  • 2 bardak unu ilave edelim iyice kaşıkla önce sonra elimizle yoğuralım gerektikçe kalan unumuzu ilave edelim ilk önce toplanmıyor gibi oluyor yoğurdukça toplanıyor. Tezgahta daha rahat yoğurabilirsiniz.
  • Sonra istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp, yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • 180 derce fırına verelim ben bazılarının ortasına hafif parmağımla bastırdım içlerine damla çikolata koydum damla çikolatası sayfamfa var arzu ederseniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
  • Not:

    1-Dileyen üzerine pudra şekeri serpebilir toplam 30 tane çıktı ben ufak olsun istedim.

    2-Bardak ölçüm 200 ml undan una fark ede bilir kontrollü ekleyin hafif ele yapılan kolay şekil alan bir hamur.

Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi

 

Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram kıyma
  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 büyük çay bardağı arpa şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su

Üzerine;

  • Maydanoz

    Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağı tenceremize alalım, kıymayı ekleyelim, kıymanın rengi dönünceye kadar birkaç dakika kavuralım.
  • Kıyma kavrulduktan sonra üzerine rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyerek kıyma ile beraber kavuralım.
  • Salçanın kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kadar kavuralım.
  • Suyu ve tuzu ilave edelim. Kaynamaya bırakalım. Yada direk sıcak su koyabiliriz.
  • Kaynayan suya şehriyeleri yavaşça ilave edelim. Ara ara karıştırılarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
  • Pişen çorbaya ince kıyılmış maydanozları ilave edelim, ocağı kapatalım. Afiyet olsun.

15 Temmuz 2022 Cuma

Patlıcan Kebabı Tarifi

 




Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyuyoruz ortadan ikiye kesiyoruz iki kahvaltılık bıçağın arasına alıp, bir birinden ayrılmayacak 5-6 dilim olacak şekilde dilimliyoruz daha sonra tuzlu suda 15dk bekliyoruz.
  • Köftesi için; Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz soğan, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirip, kıymamıza ilave ediyoruz geri kalan malzemeleri ekleyip, güzelce yoğuruyoruz.
  • Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, patlıcanların arasını doldurup borcama yerleştiriyoruz salça tuz su ve zeytinyağı güzelce karıştırıyoruz köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
  • 200 derece fırında 45-50 dk pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden


Karpuzlu Lokum Tarifi

 

Karpuzlu Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim karpuz
  • 1 su bardağı karpuz suyu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Bulamak için ;

  • Hindistan cevizi

    Karpuzlu Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karpuzu dilimleyip patates eziciciyle edelim, suyunu süzüp tencereye alalım.
  • Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip karıştırarak ocağa alalım .
  • Kaynayınca kadar sürekli karıştırın .
  • Ocağına altını biraz kısıp 5-6 dakikada pişirelim karıştırmaya devam .
  • İyice koyulaşınca tereyağını ilave edelim, bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • Karışımı dikdörtgen bir kabın içerisine alalım ,yarım saat buzlukta dinlendirelim.
  • Sonrasında küçük parçalara bölüp hindistan cevizine bulayıp servis edelim 

Sebzeli Ciğer Kavurma Tarifi

 

Sebzeli Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kiloya yakın ciğer
  • 2-3 adet kırmızı soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 3-4 adet kapya biber
  • 5-6 adet patates
  • Tuz ,karabiber biberleriniz acı değilse pul biberde ilave edebilirsiniz
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ

    Sebzeli Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağımızı soğanımızı tavamıza alalım.
  • Soğanları çok eritmeden kuşbaşı şeklinde doğradığımız ve sudan geçirdiğimiz ciğerimizi ilave edelim .
  • Ciğerler suyunu salınca tuz ve baharatları ilave edelim ve ara ara karıştırarak pişirelim ( hafif sulu kalabilir eğer suyunu tamamen çekmesini beklerseniz ciğeriniz kuru olabilir !)
  • Patatesleri küp küp keselim kızartalım.
  • Kıvama gelen ciğerimizin altını kapatalım.
  • Üzerine kızarttığımız patatesleri ekleyerek çok hafif karıştıralım ister soslarla ister salatayla servis edebilirsiniz.
  • Şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Karnıyarık Tarifi

 

Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

İç harcı için;

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Tavuklu Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Ortadan ikiye bölüp üzerine bıçakla çizikler atıp zeytinyağ ve tuz ekleyip fırında fırına veriyoruz.
  • Üzeri kızarıp yumuşayınca fırından alıyoruz.
  • İç harcı için tavukları küp küp doğrayıp zeytinyağ ile ısıttığımız tavada kavuruyoruz.
  • Baharatlarını ve salçasını ekleyip güzelce karıştırıyoruz pişince ocaktan alıyoruz,.
  • Patlıcanların üzerine 2-3 yemek kaşığı harcımızdan koyuyoruz.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca sıcak servis edebilirsiniz ✨👌🏻deneyeceklere afiyet olsun 

Islak Kek Tarifi

 



Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • Sosu için;

    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • Sosun yarısı için ;

      • 25-30 gram çikolata

        Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

      • Yumurta ve şeker köpürene kadar 5 dakika çırpılır.
      • Sıvı malzemeler ilave edilir karıştırılır.
      • Üzerine kuru malzemeler ilave edilir ve karıştırılır.
      • ❗Normal kek harcından baya cıvık oluyor kesinlikle bu aşamada daha fazla un ilave etmeyin.
      • Yağlanmış borcama kek harcını dökelim ve tezgaha bir kaç kez vuralım.
      • Önceden ısıtılmış 180° derecelik fırında (alt/üst ayarda) pişirmeye bırakalım. (30-35 dakika).
      • Sos hazırlama; çikolata hariç bütün sos malzemelerini bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim kaynadıktan sonra kapatalım.
      • Fırından yeni çıkmış keki keselim ve kürdan batırıp küçük delikler açalım.
      • ❗Sosun yarısını sıcakken, sıcak keke dökelim.
      • ❗Sosun diğer yarısına çikolata ekleyelim ve eritelim daha sonra kekin üzerine dökelim. Afiyet olsun

Un Yok! Şekersiz! 2 Malzemeli Tatlı Dilimler Tarifi

 

Un Yok! Şekersiz! 2 Malzemeli Tatlı Dilimler Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet muz
  • 200 gram sütlü ya da bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

    Un Yok! Şekersiz! 2 Malzemeli Tatlı Dilimler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muzları robotta çekelim püre haline getirelim.
  • Olgunlaşmış muzlarınızı da çatalla güzelce ezerek kullanabilirsiniz.
  • Çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Muz püresine ekleyelim.
  • 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştıralım.
  • Tarçın güzel bir lezzet katıyor ama kullanmanız şart değil.
  • Uygun bir kaba yağlı kağıt serelim.
  • Hazırladığımız karışımı içine boşaltıp üzerini düzleyelim.
  • Kapağını kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletelim.
  • 4-5 saatte mus kıvamı alıyor köpük köpük oluyor. Daha fazla bekletirseniz biraz daha sertleşip kesme dondurma kıvamında oluyor.
  • Nasıl severseniz o şekilde dondurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyetle

Fırında Patates Mücver Tarifi

 

Fırında Patates Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı un
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Fırında Patates Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırında patates mücveri için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyarak bir kenara alalım.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  • Ardından karıştırma kabına yumurta ve sıvı yağı alarak çırpalım.
  • Üzerine un, kabartma tozu, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Doğradığımız soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
  • Son olarak rendelediğimiz patateslerin suyunu sıkalım ve karışımımıza ekleyerek güzelce karıştıralım. Bu aşamada patateslerin suyunu mutlaka sıkmalısınız. Aksi halde harcın içerisinde sulanacak ve kıvamını bozacaktır.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim ve hazırladığımız harcı boşaltarak eşit bir şekilde yayalım.
  • Her yerini güzelce düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve ilk sıcağı çıkan fırında patates mücveri dilimleyelim ve yanında çırpılmış yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun!

Günlerce Bayatlamayan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tarifi

 

Günlerce Bayatlamayan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet iri boy elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Dilerseniz ceviz

    Günlerce Bayatlamayan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır

  • Öncelikle iç harcınızı hazırlayın. Rendelenmiş elma, toz şekeri yapılmaz bir tavaya alın, suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun. (tamamen suyunu çekip kıvam alsın,sulu kalırsa hamuru yumuşatır)
  • Kavurduktan sonra tarçın ve cevizi ekleyip soğuması için kenara alın.
  • Hamur için derin bir kabın içerisine un hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştırın, unu yavaş yavaş ilave edip yoğurma ya başlayın.
  • Yumuşak bir hamur elde edin.
  • Portakal büyüklüğünde bir parça koparıp streç ile sarıp dondurucuya kaldırın.
  • Kalan hamurunuzu yuvarlak borcama alın ve elinizle her yerine eşit gelecek şekilde yaydırın.
  • Üzerine soğuyan elmalı harcınızı dökün ve yaydırın.
  • Ardından donmuş olan hamurunuzu harcın her yerine gelecek şekilde rende ile rendeleyin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tarifi

 



Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yoğurt ve tuzu ekleyip tuz eriyinceye kadar biraz karıştıralım. Ardından öncelikle 1 bardak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Geriye kalan unu yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamda hafiften ele yapışır kıvamda olsun ama öyle çok yapış yapış olmasın tabiki.
  • 3 -4 dakika yoğurduğumuz hamuru hiç beklemeden tezgah üzerine alıp 8 eşit parçaya bölelim.
  • Herbir parçayı elimizde yuvarlayıp beze yapalım. Hamuru açacağımız zemini biraz unlayıp 1 adet bezeyi alalım. Üzerine un serpip merdane ile tatlı tabağı büyüklükte açalım.
  • Üzerindeki fazla unu silkeleyelim çünkü un pişerken yanıp kötü bir görüntü ve duman çıkarıyor.
  • Açtığımız hamuru bir bez üzerine bırakıp üzerinin kurumaması için örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu şekilde açalım.
  • Açma işlemi bitince orta ateşte yağsız kızdırılmış tavaya 1 adet açtığımız hamuru bırakalım üzerinde minik baloncuklar oluşmaya başlayınca yaklaşık 20 saniye sonra diğer yüzünü çevirelim ve kabarmasını bekleyelim.
  • 20 saniye aralıklarla kabarıncaya kadar ara ara çevirebilirsiniz her bir lavaş yaklaşık 2 dakika da pişiyor.
  • Pişen lavaşın üzerine temiz bez örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu şekilde pişirelim lavaşları ister dürüm ister kahvaltıda istediğiniz alanda kullanabilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.

Buğdaylı Süzme Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Buğdaylı Süzme Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 dolu kase süzme yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 küçük fincan sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Buğdaylı Süzme Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı bir gece önce ıslatıp bekletiniz.
  • Ertesi gün şişen buğdayları güzelce yıkayıp haşlayınız.
  • Haşlanan buğdayları süzüp soğuması için bekleyiniz.
  • Bu sırada derin bir tencere de un,su ve yoğurdu alıp güzelce karıştırın.
  • Daha sonra içersinde buğdayla yumurtayı ekleyiniz.
  • Harcımızı güzelce karıştırıp ocağa alınız.
  • Kaynayıncaya kadar güzelce karıştırın.
  • Fokurdamaya başladığında karıştırmayı bırakın.
  • Çorbamız piştiğinden kenara alın.
  • Bu sırada bir tava da nane ve yağı güzelce kızdırın.
  • Çorbanın ilk sıcaklığı çıkınca tuzu ilave edin.
  • Hazır olan nane sosumuzu da çorbanızın üzerine dökün.Bir iki tur karıştırın.
  • İsterseniz ılık isterseniz soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun