17 Temmuz 2022 Pazar

Semizotu Salatası Tarifi

 

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Semizotu
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet salatalık
  • 1/2 (yarım) limon
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar ekşisi

    Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle güzelce sirkeli suda yıkadığımız semuzotunu salata kasesine alıyoruz.
  • Üzerine sırasıyla domates salatalık kuru soğanı doğruyoruz.
  • En son üzerine limon zeytinyağı nar eksisi ve tuzunu döküp afiyetle servis ediyoruz yapacaklara şimdiden afiyet olsun.




Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi

 

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 bütün brokoli
  • ️2 yumru patates
  • ️150ml krema
  • 1 sebze bulyon
  • ️1 yemek kaşığı tereyağ
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • ️600ml su

    Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoli ve patatesleri küçük doğrayın ve bir tencereye koyun. Üstüne 600ml su ekleyip yaklaşık 15-20 dakika kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra aynı suda rondo ile püre haline getirin. Kremayı ve tereyağını ekleyip tuz ile tatlandırın.
  • Eğer çorba çok sıvı olduysa, içine biraz nişasta ile su karışımı katıp koyulaştıra bilirsiniz.
  • Opsiyonel olarak üzerine kruton veya kurutulmuş soğan da ekleyebilirsiniz.

Kadayıflı Muhallebi Ölçülü Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Ölçülü Tarifi İçin Malzemeler

  • Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı ve 1 paket krema
  • 600 gram doğranmış kadayıf
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz.
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı margarin

    Kadayıflı Muhallebi Ölçülü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için; öncelikle bütün malzemeleri derin bir tencerede karıştıralım ve yavaş yavaş çırpıcı ile kaynayana kadar çırpalım koyu bir kıvam olunca ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım.
  • 15 dakika dinlenen muhallebiye krema eklenerek mikser ile 2 dakika daha çırpalım köşeye alalım.
  • Geniş bir tavayı ocağa alalım ve margarini ilave edelim daha sonra doğranan kadayıf eklenerek şeker de ilave edilir kızarana kadar karıştırılır, en son kızaran harca ceviz eklenip, 3 dakika daha kavrulur ve ocaktan alınır.
  • Kaselerimizi ilk alt kısmına kavrulan kadayıf katılır, ortasına istenilen miktarda muhallebi dökülür ve üzerine yine kavrulan kadayıf kapatılarak dolaba kaldırılır.
  • 2 saat sonra servise hazırdır 

Tam Kıvamında Sufle Tarifi

 

Tam Kıvamında Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket çikolata

    Tam Kıvamında Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos tavasının içerisine sıvı yağını ekliyoruz.
  • Üzerine parçalandığımız paket çikolataları ekliyoruz.
  • Eriyen kadar altı kısık olarak bırakıyoruz.
  • Karıştırma kabının içerisine yumurta ve şekeri ekleyip şeker iyice eriyene kadar güzelce çırpıyoruz.
  • Unu da ekleyip karıştırdıktan sonra eriyen çikolatayı üzerine döküyoruz.
  • Yavaşça karıştırdıktan sonra yağladığımız sufle kaplarına paylıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede !!!8 en fazla 9 dakika tutuyoruz!!!çıkardıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip istediğimiz şekilde süslüyoruz.Tam kıvamında bu harika lezzeti deneyen herkese şimdiden

16 Temmuz 2022 Cumartesi

Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi

 



Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram kıyma
  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 büyük çay bardağı arpa şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su

Üzerine;

  • Maydanoz

    Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağı tenceremize alalım, kıymayı ekleyelim, kıymanın rengi dönünceye kadar birkaç dakika kavuralım.
  • Kıyma kavrulduktan sonra üzerine rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyerek kıyma ile beraber kavuralım.
  • Salçanın kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kadar kavuralım.
  • Suyu ve tuzu ilave edelim. Kaynamaya bırakalım. Yada direk sıcak su koyabiliriz.
  • Kaynayan suya şehriyeleri yavaşça ilave edelim. Ara ara karıştırılarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
  • Pişen çorbaya ince kıyılmış maydanozları ilave edelim, ocağı kapatalım.

Galeta Unlu Poğaça Tarifi

 


Galeta Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı içine beyazı üstüne
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Aldığı kadar un ( yumuşak bir hamur elde edilir )

iç harcı :

  • Peynir
  • Patates veya zeytin (istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz)

    Galeta Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce sıvı malzemeleri karıştırıp mayayı içinde eritiyoruz.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Üzerini kapatıp 30 dk mayalandırmaya bırakıyoruz. Avucumuza sığacak kadar parçalar koparıyoruz. İç malzemesini koyup yuvarlıyoruz.
  • Üzerini yumurta beyazına batırıyoruz, sonra galeta ununa bulayıp tepsiye diziyoruz.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Hatay Kömbesi, Çok Beğenilen Tarifi

 

Hatay Kömbesi, Çok Beğenilen Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı şeker (su bardağı ölçüsü 200 ml dir)
  • 1 kahve fincanı su
  • 1,5 su bardağı buğday nişastası
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
  • 2 yemek kaşığı kömbe baharatı
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz ( kırılmış )

Batırmak için

  • Kavrulmuş susam

    Hatay Kömbesi, Çok Beğenilen Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabımıza tereyağı zeytinyağı şeker nişasta tarçın su konur kömbe baharatı vanilin kabartma tozu konur karıştırılır.
  • Azar azar kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar un ilave edilir.
  • Kıvama geldikten sonra ceviz eklenir tekrar yoğurulur.
  • Saklama poşeti açılarak hamur konur ve rulo yapılıp bıçakla 1 cm enliğinde kesilir.
  • Susama batırılıp tepsiye dizilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirilir.
  • İsterseniz kömbe kalıbınız varsa onunlada yapabilirsiniz 

Kolay Oturtma Tatlısı Tarifi

 

Kolay Oturtma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 22 adet baklavalık yufka
  • 1 bardağı sıvı yağ
  • 125 gram margarin veya tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

İç harcı

  • Ceviz
  • Badem
  • Fındık

    Kolay Oturtma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak serbetimizi hazırlayalım.
  • Tencereye su ve şekeri alıp 10 dakika orta ateşte pişirelim.
  • Sonra limon suyunu ilave edip 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Soğumaya bırakalım 👍.
  • Daha sonra margarimizi tavaya alıp eritelim ocaktan alalım.
  • İçine sıvı yağı karıştırıp kenarda bekletin.
  • İlk yufkayı tezgaha serelim.
  • Fırça yardımıyla yağ sürelim.
  • Çekilmiş ceviz içi serpelim.
  • Ucunu 2 cm kadar katlayıp oklavaya sıkıca dolayalim kenarda bekletin.
  • 2. Yufkayı da alıp ilk yağlayın ceviz içi serpelim tekrar yufkayı oklavadaki yufkamizin üzerine saralım.❗ben 2 kat yufka yaptım👍.Siz isterseniz 3 kat olarak da hazırlayabilirsiniz 👍.
  • 2 kat yufka dolamış olduk.
  • Enine 3 cm olucak şekilde keselim.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Hepsini aynı şekilde hazırlayalım.
  • En üstüne kalan yağı gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim👍 tatlımızı ılımaya bırakalım.
  • Tatlımız ılık serbetimizi soğuk dökülecek üzerine 2 saat dinlendirelim 👍.
  • Şerbetini çektikten sonra servis tabağına alalım 

Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi

 

Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı acı biber ya da pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dilim kaşar peyniri rendesi
  • 8-10 dilim bayat ekmek

    Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
  • Uygun bir karıştırma kabında yumurtaları kırın, kaşar hariç tüm malzemeleri iyice çırpın.
  • Kaşarın yarısını da koyarak tekrar karıştırın. Dilerseniz harcın artması için süt ilavesi yapabilirsiniz.
  • Dilimlediğiniz ekmeklerin her iki tarafını da batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • En son kaşarlarını serpiştirin 230 derece sıcak fırına verin. Bu aşamada fırının derecesi fırından fırına değişebilir. Siz kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
  • Kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Kaşarları güzelce eriyen ve kızaran fırında yumurtalı ekmekler servise hazır.

Manca (Köz Patlıcan Biber Salatası) Tarifi

 

Manca (Köz Patlıcan Biber Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı (Közlenmiş)
  • 4 adet kırmızı kapya biber (Közlenmiş)
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan (Yemeklik doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 4 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Manca (Köz Patlıcan Biber Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve biberleri fırında veya közmatikte ya da imkanınız varsa gerçek kor üzerinde, ki en nefis öyle olur, közleyin. Birkaç tane yeşil biber de közleyebilirsiniz, ben bu seferlik eklemedim. Eğer bostan patlıcanı yerine normal patlıcan kullanacaksanız 3 adet kullanabilirsiniz.
  • Soğanı yemeklik doğrayın ve bir çimdik tuz ile ayrı bir tabakta ovun. Güzelce ovduktan sonra bir süzgeç içerisine alarak sudan geçirin. Bu işlemle soğanlarınızın acılığı gitmiş olacak.
  • Sarımsağı havanda bir çimdik tuz ile iyice dövün.
  • Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyarak, kesme tahtasında bıçakla küp küp kıyın.
  • Domateslerin kabuklarını soyarak, küp küp doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın.
  • Tüm malzemeleri (patlıcan, biber, soğan, sarımsak, maydanoz, domates) uygun bir kapta, bir araya getirin.
  • Sirke, zeytinyağı ve tuz ilavesini yapın ve salatanızı servis tabağına alın. Sirke, zeytinyağı ve tuz miktarlarını damak zevkinize uygun şekilde ayarlayabilirsiniz.

Atom Kurabiye (Kıyır Kıyır Nefis Lezzet) Tarifi

 

Atom Kurabiye (Kıyır Kıyır Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İç dolgusu için;

  • 5 adet kuru incir
  • 8 adet kuru kayısı
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Atom Kurabiye (Kıyır Kıyır Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • İç dolgusu için incirleri,kayısıları minik minik doğrayıp bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine kuru üzümü,damla çikolatayı ve doğranmış cevizi koyup harcımızı karıştırıyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp streç film geçirdiğimiz limon sıkacağı kapağına yerleştiriyoruz.
  • Baş parmağımızla bastırarak inceltip oyar gibi şekil veriyoruz.
  • Orta kısma iç harcından koyup hamurdan çok az bir parça alarak kapak yapıp üzerine kapatıp bastırıyoruz.
  • Limon sıkacağını ters çevirip hamuru çıkarıyoruz.
  • Hamurları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyeler soğuduğunda üzerlerine isteğe bağlı pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.



Kaşık Salatası (veya Gavurdağı Salatası) Tarifi

 

Kaşık Salatası (veya Gavurdağı Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

Kaşık Salatası için malzemeler

  • 3 adet olgun domates (orta boy)
  • 2 adet salatalık
  • 1 küçük boy soğan (kırmızı soğan da olur)
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet sivri biber
  • 10-15 adet ceviz içi (ince kıyılmış)
  • Zeytinyağı
  • Nar Ekşisi (üzüm sirkesi de olur)
  • Tuz

    Kaşık Salatası (veya Gavurdağı Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi güzelce yıkadıktan sonra bıçak ile incecik doğrayalım.
  • Tuzu, cevizi, zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyerek karıştıralım.
  • Salatanızı sulu seviyorsanız üzerini streç film ile kapatıp dolaba kaldırabilirsiniz. Böylece salatanın tüm tatların birbirine geçmesini sağlayarak daha lezzetli olmasını sağlamış oluruz.  Dilerseniz de hemen servis edebilirsiniz.
  • Deneyecek herkese afiyet olsun.

El Açması Sanılan Sodalı Buzluk Böreği Tarifi

 

El Açması Sanılan Sodalı Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı soda
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için

  • Beyaz peynir
  • Kıyılmış maydanoz

    El Açması Sanılan Sodalı Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosu için soda ve sıvağı derince kaba alarak çırpalım.
  • İlk yufkamızı sererek bol sosunu sürerek d şeklinde katlayalım.
  • 8 eşit parçaya bölerek geniş olan tarafa peynirli harcımızı koyarak yanları içe katlayarak saralım.
  • Diğer yufka içinde aynı işlemi uygulayalım.
  • Kalan sosumuza batırarak tepsiye dizerek 200 derece kızarana dek pişirelim.
  • Dilerseniz buzluk poşetine aralıklı olarak sosa batırmadan koyabilir daha sonra kullanınca aynı şekilde sos yaparak kullanabilirsiniz.