Şakşuka Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanların acısını almak için)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Yarım demet maydanoz
Şakşuka Nasıl Yapılır?
- Şakşuka tarifi için öncelikle patlıcanları alacalı soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
- Doğradığımız patlıcanları bir kap içerisine alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
- Son olarak tuz da ekleyerek bu şekilde acısının çıkması için 15 dakika kadar bekletelim.
- Biberlerimizi yıkayarak temizleyelim. Dörde bölerek küçük küçük doğrayalım.
- Soğanımızı da yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Domatesin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Patlıcanlarımızı tuzlu sudan alalım ve kağıt havlu ile güzelce kurulayalım.
- Tavaya sıvı yağ alalım ve kızdıralım. Yağ kızdıktan sonra kuruladığımız patlıcanları alalım ve kızartalım.
- Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
- Sosu için tavaya sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Ardından biberleri ekleyelim ve bir kaç dakika birlikte kavuralım.
- Domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekmeye başlayana kadar pişirelim.
- Salça, toz şeker, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştıralım.
- Bir kaç dakika kaynayarak suyunu çekmeye başlayan sosumuz hazır.
- Kızarttığımız patlıcanları sosun üzerine alalım ve karıştıralım.
- Hazır olan şakşukamızı servis tabağına alarak üzerine kıyılmış maydanoz serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!