17 Temmuz 2022 Pazar

Şakşuka Nasıl Yapılır?

 

Şakşuka Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanların acısını almak için)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yarım demet maydanoz

    Şakşuka Nasıl Yapılır?

  • Şakşuka tarifi için öncelikle patlıcanları alacalı soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
  • Doğradığımız patlıcanları bir kap içerisine alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  • Son olarak tuz da ekleyerek bu şekilde acısının çıkması için 15 dakika kadar bekletelim.
  • Biberlerimizi yıkayarak temizleyelim. Dörde bölerek küçük küçük doğrayalım.
  • Soğanımızı da yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Domatesin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Patlıcanlarımızı tuzlu sudan alalım ve kağıt havlu ile güzelce kurulayalım.
  • Tavaya sıvı yağ alalım ve kızdıralım. Yağ kızdıktan sonra kuruladığımız patlıcanları alalım ve kızartalım.
  • Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Sosu için tavaya sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Ardından biberleri ekleyelim ve bir kaç dakika birlikte kavuralım.
  • Domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekmeye başlayana kadar pişirelim.
  • Salça, toz şeker, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştıralım.
  • Bir kaç dakika kaynayarak suyunu çekmeye başlayan sosumuz hazır.
  • Kızarttığımız patlıcanları sosun üzerine alalım ve karıştıralım.
  • Hazır olan şakşukamızı servis tabağına alarak üzerine kıyılmış maydanoz serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Enfes Tahinli Sütlü Tatlı Tarifi

 

Enfes Tahinli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası)
  • 1 paket vanilya (5 gram)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı tahin

Üzerini

  • Parça fındıkla süsledim

    Enfes Tahinli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sütü alalım. İçerisine şekeri, yumurta sarısını, unu ve nişastayı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Karışım homojen hale gelince ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Pişince ocaktan alalım ve içerisine vanilya ve tereyağı ya da margarini ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından 1 çay bardağı tahini ekleyerek son defa karıştıralım. Damak tadınıza göre tahin miktarını artırıp azaltabilirsiniz.
  • İçini ıslattığımız kase ya da kuplara tatlımızı bölüştürelim.
  • Tatlımız oda sıcaklığına gelinceye kadar üzeri açık bir şekilde soğusun.
  • Sonrasında üzerini kapatarak buzdolabına kaldıralım ve en az 3 saat dinlendirelim.
  • Dilerseniz akşamdan hazırlayıp 1 gece boyunca da dinlendirebilirsiniz.
  • Buzdolabından çıkarınca kasenin kenarlarından hafifçe elimizle hava aldıralım ve servis tabağına tatlımızı ters çevirerek çıkaralım. Çok kolay bir şekilde kaseden ayrılıyor.
  • Üzerini parça fındıkla süsledim ben. Sunumu da lezzeti de harika oluyor. Biz ailecek tahinli lezzetleri çok seviyoruz. Umarım siz de denersiniz ve beğenirsiniz😊 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Biberli Meze (Ekmeği Bandıra Bandıra Yemelik) Tarifi

 

Biberli Meze (Ekmeği Bandıra Bandıra Yemelik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram küçük boy yeşil biber (büyükse ortadan kesebilirsiniz)
  • 1 kase çeri domates (15 tane )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Yoğurdu için;

  • 500 gram süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz

Susamlı sos için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kırmızı

    Biberli Meze (Ekmeği Bandıra Bandıra Yemelik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberi domatesleri yıkayalım kurulayalım.
  • Domatesleri ortadan keselim ,bir kenarda dursun.
  • Tavayı ocağa alın ,üzerine sıvı yağı ilave edin.
  • Üzerine biberleri ekleyin orta ateşte karıştırarak hafif kızartın.
  • Üzerine domatesleri ekleyin kısık ateşte domatesler hafif yumuşayınca üzerine tuzunu, biberlerini kekiğini tereyağını ekleyin çok hafif karıştırın ocaktan alın domatesli biberli sosumuz hazır.
  • Yoğurdu ,sarımsağı ,tuzu birlikte karıştırın servis tabağının ortasına kaşıklaya düzgün bir şekilde yayın .
  • Üzerine domatesli biberli sosu dökün susamı hazırlayalım .
  • Tavayı ocağa alın içine sıvı yağı ilave edin üzerine susamı ekleyin ,susamın kosusu gelince ocaktan alın içine kırmızı biberi ekleyin .
  • Daha sonra susamlı sosu mezemizin üzerine gezdirin veee mezemiz hazır afiyet olsun harika bir lezzet diyorum 

Tavuk Dünyası Körili Menü Tarifi

 



Tavuk Dünyası Körili Menü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için;

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kapya biber
  • 1 kutu krema
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Makarnası için;

    • 1 paket penne makarna
    • 1 kutu krema
    • 1 tatlı kaşığı köri
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Makarnayı haşlamak için;

      • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
      • 1 tatlı kaşığı tuz
      • Su

      Salatası için;

      • Kıvırcık
      • Havuç
      • Şeker domates

        Tavuk Dünyası Körili Menü Tarifi Nasıl Yapılır?

      • Makarnaları haşlamak için tencereye su, tuz ve sıvı yağı koyun. Kaynayınca makarnaları atın ve haşlamaya bırakın.
      • Bir tavaya doğradığınız tavuk göğsünü koyun.
      • Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin.
      • Ardından sıvı yağı ve kapya biberi üzerine atıp karıştırarak pişirmeye devam edin.
      • Altını kapamadan 5 dakika önce krema ve baharatları üzerine koyup karıştırın, biraz kremasını çektirin ve altını kapatın.
      • Makarna haşlandıktan sonra tencereye alın ve altını kapayın.
      • Üzerine krema ve baharatları ekleyerek karıştırın.
      • Salata malzemelerini doğrayıp, yan yana ya da ayrı tabaklarda servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet tavuk suyu ( yada et suyu veya 1 bardak kemik suyuda olabilir.)
  • 6 su bardak sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( ne kadar miktar versemde siz damak tadınıza göre ayarlayın :)

Üzeri için;

  • Tatlı toz biber
  • Tereyağı

    Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencerede tereyağını eritiyoruz ve iri iri doğradığımız soğanı biraz karıştırıyoruz. Ardından havuçlarımı ekliyoruz.
  • Yine biraz karıştırıp, yıkayıp süzdüğümüz mercimekleri de ekliyoruz biraz karıştırarak kavurduktan sonra tuz ve kimyonu da katıp karıştırıyoruz.
  • Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip kaynatıyoruz.
  • Kaynayınca ocaktan alıp içindekilerin yumuşadığından emin olunca blendırdan geçirip iyice pürüzsüzleşene kadar blendırdan geçiriyoruz.
  • En son küçük bir tavada tereyağ ve tozbiberi hafif kavurup çorbaların üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Toz biber
  • Kimyon
  • İsot
  • Limon
  • Nar ekşisi

Arzuya göre

  • Yeşil nane
  • Salatalık
  • Maydanoz
  • Marul
  • Yeşil soğan
  • 2 diş sarımsak(ayrı bir lezzet veriyor)

    Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kap içerisine bulguru koyalım, üzerine sıcak suyu ve domatesi ekleyip karıştıralım ve şişmesi için kenara alalım.
  • Kuru soğanları yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım, üzerine salça ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Pişen soğan ve salçaya baharatlarıda ekleyip ocaktan alalım.
  • Bu arada koymak istediğimiz yeşillikleri doğrayalım. (taze soğan, maydanoz, nane, marul, salatalık).
  • Salçalı soğanı şişmiş olan bulgurumza ekleyip elimizle güzelce yoğuralım.
  • Yeşillikleride ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Son olarak limon suyu ve nar ekşisi ekleyelim.

Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi

 

Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram kıyma
  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 büyük çay bardağı arpa şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su

Üzerine;

  • Maydanoz

    Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağı tenceremize alalım, kıymayı ekleyelim, kıymanın rengi dönünceye kadar birkaç dakika kavuralım.
  • Kıyma kavrulduktan sonra üzerine rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyerek kıyma ile beraber kavuralım.
  • Salçanın kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kadar kavuralım.
  • Suyu ve tuzu ilave edelim. Kaynamaya bırakalım. Yada direk sıcak su koyabiliriz.
  • Kaynayan suya şehriyeleri yavaşça ilave edelim. Ara ara karıştırılarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
  • Pişen çorbaya ince kıyılmış maydanozları ilave edelim, ocağı kapatalım. Afiyet olsun.
  • Ben yıldız şehriye kullandım . İstenilen şehriye çeşidini kullanabilirsiniz. Hepsinde ölçü aynı oluyor.

Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 



Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 200 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yumurta ve şekeri mikserle karıştıralım elinizlede yoğurabilirsiniz.
  • Sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim kıvam alana kadar yoğuralım ve un ekleyelim.
  • Sonra çikolatayı ekleyip, karıştıralım, yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

Puf Puf Üçgen Pişi Tarifi

 

Puf Puf Üçgen Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz(tercih etmeyebilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz
  • Yaklaşık 3 su bardağı un(ölçüler değişiklik gösterebilir, ele yapışmamalı)

    Puf Puf Üçgen Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabının içerisine süt, yumurta ve tuzu ekleyip çırpıyoruz.
  • Rendelenmiş kaşar, beyaz peynir, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
  • Yoğrulun hamuru ikiye bölüyoruz.
  • İlk parçasını un serptiğimiz tezgaha alıp, oklara yardımıyla yarım cm civarında açıyoruz.
  • Daha sonra açılan yuvarlak parçayı 8 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Diğer ikinci parça için de aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Tenceredeki kızgın yağa üçgen parçaları alarak iki taraflı kızartıyoruz.
  • Servis tabağına alıyoruz.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Lezzetiyle Sunumuyla Harika Kağıt Kebabı Tarifi

 

Lezzetiyle Sunumuyla Harika Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et(dana da kuzu da olabilir)
  • 2 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 küçük kavanoz garnitür(eğer evde malzemeniz varsa 2 adet havuç, 1 su bardağı bezelye kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Lezzetiyle Sunumuyla Harika Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ekliyoruz.
  • Üzerine irice doğranmış soğanları ekliyoruz.
  • Ardından etleri de ekliyoruz, etler suyunu salana kadar kapağını kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.
  • Suyunu salan yemeğe önce salça sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Küçük küpler şeklinde doğranmış patates ve domatesleri ekliyoruz.
  • Pişmeye bırakıyoruz.
  • Patatesler piştikten sonra garnitür olarak tercih ettiğim bezelye ve havuçları ilave ettim. Hazır kullanmayacaksanız da yine bu aşamada küçük küp şeklinde doğranmış havuçları ve bezelyeyi ilave ediyoruz.
  • Son olarak baharatları da ilave edip 5 dk kadar kaynatıyoruz, ocaktan alıyoruz.
  • Kare şeklinde hazır olan yağlı kağıdın tam ortasına yemekten (tek kişilik porsiyon şeklinde) ilave ediyoruz.
  • Sağdan, soldan sonrasında alt ve üstten katlıyoruz. Katlı olan yerlerini tepsinin altına gelecek şekilde fırın tepsisine diziyoruz. (et bitene kadar aynı işlemi yapıp, tek tek tepsiye diziyoruz).
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 20-24 dk kadar pişiriyoruz.
  • Servis tabağına alıyoruz.
  • Üst kısımlarını makas yardımıyla keserek servise hazır hale getiriyoruz.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Hatay / Antakya Usulü Humus (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi

 

Hatay / Antakya Usulü Humus (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 / 300 gram önceden haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı haşlanan nohutun suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Yarım limonun suyu
  • 1 veya 2 adet sarımsak (ağız tadınıza göre)
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için,

  • 4 adet siyah zeytin
  • 2 adet yeşil dolgulu zeytin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yaprak maydanoz

    Hatay / Antakya Usulü Humus (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önceden haşlanmış nohutumuzu yarım çay bardağı su ekleyerek yaklaşık 1 dakika kadar tekrar kaynatalım.
  • Kaynattıktan sonra bir kabın içerisine alıp içine kendi suyundan yarım çay bardağı ekleyip blenderdan geçirelim.
  • İyice ezme haline gelen nohutumuzu biraz soğuması için tekrar başka bir kabın içerisine alalım ve üzerine tahinimizi, tuzumuzu ve limon suyumuzu ekleyelim.
  • Sarımsakları rendeleyelim ve üzerine ilave edelim.
  • Hafif karıştırıp servis tabağına alalım.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirelim.
  • Son olarak baharat ve zeytinlerle süslemesini yapalım ve servis edelim. Afiyet olsun.