Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dolusu un
Kreması için ;
- 750 gram guark
- 400 gram mascarpone
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Sosu için;
- 1 büyük kase konserve mandalina
- 15 gram agar agar
- 1,5 yemek kaşığı şeker
Nasıl Yapılır?
- Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara alıyoruz. Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
- Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ilave ediyoruz,.
- Spatula yardımıyla beyazını içine ilave edip karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz (26 cm).
- 180 derece fırında 25-30 dk kontrollü şekilde pişiriyoruz.
- Kreması için; malzemeleri karıştırma kabına alıp, mikserle çırpıyoruz. İçine haşhaş ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz dolapta soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimizi pasta çemberine alıyoruz, üzerine kremamızı koyuyoruz.
- Sosu için mandalinaları robottan geçiriyoruz, tencereye koyup içine agar agar ve şekeri ekleyip karıştırarak 15 dk kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz, sıcağının çıkmasını bekliyoruz, sıvı ve akışkan olacaktır dolaba girdiği anda donar tutmadı zannetmeyin ☺️
- Pastamızın üzerine dikkatlice döküyoruz, dolapta 2-3 saat dinlendirip, pasta çemberinden çıkarabilirsiniz, üzerini mandalina ile süsleyip, servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun.
Not:
1-Guark (Yoksa tuzsuz labne kullanın.
2-1 büyük kase konserve mandalina yerine 3 adet küçük konserve kullandım.
3-Agar agar bitkisel jelatindir, bulamazsanız 2 yemek kaşığı nişasta ile de yapabilirsiniz.