24 Temmuz 2022 Pazar

Köfte (Bu Köfteyi Yapmadan Köfte Yaptım Demeyin) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg dana kıyma
  • 3 yemek kaşığı köfte harcı
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük soğan rendelenmiş suyu sıkılmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • 2 diş sarımsak rendeleyin.
  • Kıymaya diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun ,şekil verip buzdolabında dinlendirin.
  • İster az yağda kızartın veya ızgara tavanız varsa pişirebilirsiniz .Hatta mangal bile olur yada fırında tamamen tercihinize göre pişirip afiyetle yiyin.

Patates Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • Yarım göbek salatası
  • 1 tane orta beyaz soğan
  • 5 dal yeşil soğan
  • 5 dal maydanoz
  • 1 tane havuç

İsteye bağlı;

  • Çiçek yağ
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri güzelce ilk adım ve kabuklu olarak tuzlu suda haşladım (1 yemek kaşığı tuz ile) Soğumasını beklettim. Sonra doğradım.
  • Üzeri rendelenmiş havucu, jülien şekli doğranmış beyaz soğan ve diğer doğranmış malzemeleri ekledim.
  • Tümünü harmanladım ve isteğe bağlı baharatları ve sızı malzemeleri ekledim. Güzelce karıştırdım. Afiyet olsun!.

Fırında Mücver Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 büyük yada 2 orta boy kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz dereotu
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan, patates ve kabak rendelenip, suyu sıkılır.
  • İçine tüm malzemeler konulup, karıştırılır. Homojen bir kıvam elde edilir.
  • Uygun bir tepsiye dökülür. Ben en son üstüne susam serpiştirdim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Benim fırınım 45 dk da pişirdi. Kontrollü pişirmenizi öneririm.

Mandalinalı Pasta Tarifi

 



Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dolusu un

Kreması için ;

  • 750 gram guark
  • 400 gram mascarpone
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

Sosu için;

  • 1 büyük kase konserve mandalina
  • 15 gram agar agar
  • 1,5 yemek kaşığı şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara alıyoruz. Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
  • Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
  • Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ilave ediyoruz,.
  • Spatula yardımıyla beyazını içine ilave edip karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz (26 cm).
  • 180 derece fırında 25-30 dk kontrollü şekilde pişiriyoruz.
  • Kreması için; malzemeleri karıştırma kabına alıp, mikserle çırpıyoruz. İçine haşhaş ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz dolapta soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekimizi pasta çemberine alıyoruz, üzerine kremamızı koyuyoruz.
  • Sosu için mandalinaları robottan geçiriyoruz, tencereye koyup içine agar agar ve şekeri ekleyip karıştırarak 15 dk kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz, sıcağının çıkmasını bekliyoruz, sıvı ve akışkan olacaktır dolaba girdiği anda donar tutmadı zannetmeyin ☺️
  • Pastamızın üzerine dikkatlice döküyoruz, dolapta 2-3 saat dinlendirip, pasta çemberinden çıkarabilirsiniz, üzerini mandalina ile süsleyip, servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun.
  • Not:

    1-Guark (Yoksa tuzsuz labne kullanın.

    2-1 büyük kase konserve mandalina yerine 3 adet küçük konserve kullandım.

    3-Agar agar bitkisel jelatindir, bulamazsanız 2 yemek kaşığı nişasta ile de yapabilirsiniz.

Çıtır Çıtır Tava Böreği (Su Ve Yağ İle) Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 tane yufka

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su(büyük çay bardağı kullandım)

İçi için;

  • İsteğe göre iç malzemesi (Sosis-kaşar kullandım evde ne varsa kullanabiliriz)

Tepsiyi ve böreği yağlamak için:

  • Sıvıyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Tavamızı ya da benim kullandığım gibi karnıyarık tenceresini yarım çay bardağı yağla yağlayıp yufkamızın ilk katını serelim.
  • Sıvıyağ ve suyu karıştırıp 2-3 yemek kaşığı serpelim. 2. Kat yufkayı serip aynı işlemi yaptıktan sonra iç malzememizi ekleyip 3.
  • Kat yufkamızı serelim. Kalan yağlı suyumuzu serpip elimizle biraz bastırarak böreğimizi kalıplaştıralım. Orta ateşli ocağa alıp kontrollü olarak altı kızarana kadar pişirip çevirelim. Yağı kalmamışsa 1-2 yemek kaşığı yağ ile yağsız tarafı yağlayıp kızartalım.
  • Sunum tabağımıza çevirip dilimleyerek sıcak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun 😋

Bol Malzemeli Patates Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 10-11 tane küçük patates
  • 1 kutu mexika fasulyesi
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 1 kutu bezelye havuç karışımı
  • 6-7 tane kornişon turşu
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 paket salata tozu
  • Dereotu
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 8-9 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri kabuklarıyla haşlayın, soğutun. Patateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın.
  • Ayrı bir kabın içine yoğurt, mayonez tüm baharatlar ve diğer malzemelerini güzelce karıştırıp, en sona patatesleri ilave edin.
  • Alttan üste doğru karıştırın, patatesler ezilmesin. 1 saat dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.

10 Dakikada Hazır Nohut Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım salatalık
  • 1 adet soğan
  • 10 dal yeşil soğan
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase mısır (150 gram)
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 dolu çay kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • 2 su bardağı haşlanmış nohudu kaseye alın.
  • Üzerine küçük küçük doğradığınız soğanı, salatalğı, közlenmiş biberi, ince ince kıydığınız dereotunu, yeşil soğan, mısırı ekleyerek karıştırın.
  • Ardından limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Artık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hem Lezzet Hemde Vitamin Dolu Kremalı Brokoli Tarifi

 



Malzemeler

  • 400gr brokoli
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 200ml krema
  • 400ml süt
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu justspices
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı muskat rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Çok az süt

    Nasıl Yapılır?

  • Krema ve sütü tavaya koyup baharatlarınıda ekleyin.
  • Havuç ve patatesleri iri küp halinde doğrayıp, tavaya ekleyin.
  • Sebzeler hafif yumuşayana kadar pişirin yaklaşık 20 dk.
  • Brokoliyi çiçeklerinden ayırıp yıkayın, yumuşayan sebzelerin arasına yerleştirin.
  • Nişastayı biraz sütle açıp, sebzelerin üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp, brokoli yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Granola Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım su bardağı iri ufalanmış badem
  • Yarım su bardağı kabuksuz badem
  • Yarım su bardağı iri ufalanmış muz kurusu
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı iri ufalanmış kaju
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı

    Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kap içerisinde önce kuru malzemeleri daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Fırın tepsisine yayıp bastırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına sürüp, bir 10 dk sonra fırını açıp karıştırıyoruz. Tekrar fazla kararmayacak şekilde 10-15 dk kadar daha pişiriyoruz.

En Lezzetli Taş Kadayıf Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığının ucu ile tuz

İçi için;

  • İri doğranmış ceviz
  • Tarçın

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Antep fıstığı
  • Fındık

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar karıştırıp ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynayan şerbete çeyrek limonun suyunu ilave edelim ve 4-5 dakika kadar daha kaynatalım. Ardından şerbeti soğuması için bekletelim.
  • Sonra tatlımızın hamuru için, süt, su, kuru maya, şeker, tuz ve unu uygun bir kaba alalım. Hiç topak kalmayıncaya kadar güzelce karıştıralım.
  • Harcımızın mayalanması için üzerini streç filmle veya temiz bir bezle kapatalım ve 10 dakika bekletelim. Daha sonra iyice ısıttığımız tavaya hamurdan bir kepçe dökelim.
  • Hamurun sadece alt kısmını pişirelim, üstü göz göz olup altı da kızarınca tavadan alalım (Ocağı orta ateşte tutalım eğer altı çok yada az kızarırsa ona göre ocağın altını kısıp veya arttıralım)
  • Pişen hamurlarımızı temiz bir beze alalım ve tüm hamurumuzu bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
  • Cevizli karışımımızı hamurların pişmeyen orta kısmına bolca yerleştirelim. Ardından hamurumuzu güzelce kapatalım. Kenarlara iyice bastıralım ki açılmasınlar.
  • Tüm hamurlara aynı şekilde, bolca iç harç yerleştirip güzelce kapatalım. Tavamızı ocağa alalım ve yağı tavaya alalım. Yağ tamamen kızınca kadayıfları içine alalım.
  • Kadayıfları önlü arkalı güzelce kızartalım. Kadayıflarımızı dışı iyice koyulaşana kadar, arkalı önlü kızartalım. Soğuk şerbetimizi uygun bir borcama dökelim.
  • Şerbetimizin soğuk, tatlımızın sıcak olması gerekiyor. Kızaran tatlılarımızı direkt soğuk şerbetin içerisine aktaralım. Birkaç dakika şerbetin içinde beklettikten sonra servis tabağına alalım.
  • Tüm kadayıfları kızartıp şerbetledikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Bu tariften 14 adet taş kadayıf çıkıyor.

Terbiyeli Yeşil Fasulyeli Pirinç Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 küçük kase haşlanmış yeşil fasulye
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1.5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 4 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

    Nasıl Yapılır?

  • Yeşil fasulye minik doğranır ve haşlanır. Pirinçler haşlanır.
  • Tencereye yoğurt, yumurta ve un alınarak çırpılır. Üzerine soğuk su eklenir ve ocağın altı açılır.
  • İçine haşlanan pirinç ve fasulye eklenir. Tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  • Tereyağı, toz biber ve nane yakılır. Kaynayan çorbaya atılarak servis edilir. Afiyet olsun 

23 Temmuz 2022 Cumartesi

Beş Dakikada Ezme Tarifi

 

Malzemeler

Sebzeler;

  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 adet salatalık
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tutam nane

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 cay kaşığı pul biber

     Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri yıkayıp doğradım.
  • İki posta halinde blenderdan geçirdim.
  • 5-10 dk. Kadar süzgeçten suyunu süzdürdüm.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kapta güzelce karıştırıp, suyu süzülen sebzelerin üzerine ekledim iyice karıştırdım.
  • 5dk. Lık ezme hazır 👌.Afiyet olsun.