Malzemeler
- 2 su bardağı tel şehriye
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı ya da margarin
Şerbeti için:
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlayalım.Şeker ve suyu tencereye alalım.Kaynayana kadar ocakta karıştıralım.
- Kaynama noktasına gelince ocaktan alalım.
- Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım.
- Şehriyeleri orta kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
- İstediğimiz rengi alınca şerbeti ilave edelim.
- Şerbetini çekinceye kadar pişirelim.
- 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su (800 ml)
- Yarım limonun suyu
Nasıl Yapılır?
- Limonlu revaninin öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alpı karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- 15 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve karıştırıp 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Son olarak un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek, limonun kabuğunu rendeleyelim. Tüm malzemeyi tekrar çırpalım.
- Orta boy yuvarlak veya kare borcamın tabanını çok az yağlayalım. Ardından hazırladığımız kek harcını boşaltalım.
- Spatula yardımıyla harcımızı eşit bir şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen revanimizi fırından alalım ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
- Oda sıcaklığına gelen revaniyi buzdolabına kaldıralım ve bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revanimizi dilimleyerek süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet salata
- Taze soğan
- Maydanoz
- Yeşil biber (Ben acı kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Nane
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı mayonez
Nasıl Yapılır?
- Kabaklarımızı bir miktar yağla hafif soteleyelim.
- Diğer yeşillikleri doğrayıp, yoğurt mayonez ve kabaklarımızla buluşturup ,salatamızı hazırlayalım💐. Afiyet olsun
Malzemeler
Arasına;
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 4-5 adet patates
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Köri
- İsteğe bağlı pulbiber
- 1 kase kadar kaşar peyniri çeşitleri
- Mayonez
- Ketçap yada dilediğiniz sos çeşitleri
Nasıl Yapılır?
- Önce uygun bir tavaya sıvı yağımızı alalım, üzerine minik minik doğradığımız tavuk göğsümüzü alarak suyunu hafif çekinceye kadar pişirelim çok kurutmadan.
- Ardından tuz ve baharat çeşitlerimizi ekleyerek kenara bırakalım. Ardından patateslerimizi dilimleyip, kızartalım ve kenara alalım dürümlerimizin üzerine soslarımızı ekleyelim.
- Ardından patates ve tavukları ve kaşar peynirlerini ekleyerek dürümleri saralım.
- Önceden ısıtılmış tost makinamızda sağlı sollu üzerlerinde çizgileri iyice belirli olana kadar kızartalım. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 300 gram dana eti(kemik varsa elinizde 1 parça ekleyin lezzet veriyor)
- 1,5 litre su
Terbiyesi için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- Pul biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencereye suyu ve dana etimizi alıp yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanan suyu ayrı derin bi tencereye süzelim.
- İçindeki etleri küçük küçük parçalayalım.
- Kaynayan suya ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Terbiyesi için malzemeleri derin bı kasede güzelce çırpalım.
- Tencereden 2 kepçe et suyundan alıp terbiyeyi hızlıca karıştıralım.
- Ardından tamamını tencereye döküp kaynanana kadar karıştıralım.
- Üzerine tereyağ ve pul biber yakıp dökelim. Servise hazır😍.Afiyet olsun😋.
Malzemeler
- 4 adet salatalık
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yıkadığımız salatalıkları kabuğunu soymadan ince ince dilimleyelim. Mümkün olduğunca ince olsun.
- 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip, kasıkla tuzu tamamen yedirelim.
- Bir süzgecin içine koyup, altına kap ile bekletelim suyu aksın. (1-2saat)
- Bir kaba iki yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, limon suyu, nar eksisi, isot, pul biber, rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştıralım.
- Suyu süzülen salatalıkları ekleyip, karıştıralım ve servis edelim deneyenlere afiyet olsun.
Malzemeler
- 3-4 adet tavuk göğsü (İnce dilimliyoruz 7-8 adet schnitzel elde edebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı,1 tatlı kaşığı kekik
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için;
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 10-12 adet mantar
- 200 gram ıspanak (1 dolu yemek tabağı kadar)
- 10 adet chery domates
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
- Kekik
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Biraz su
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini yoğurt, zeytinyağı ve baharatlarla birlikte karıştırıp, üzeri kapalı şekilde yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.
- Tavada biraz zeytinyağı ile tavuk etlerini arkalı önlü biraz pişirin ve borcuma alın.
- Ardından aynı tavaya soğan ve biberleri koyup kavurun. Sarımsakları da ilave edip kavurmaya devam edin.
- Daha sonra mantarları ekleyip, 2-3 dk pişirin ve azar azar ıspanakları da ilave edin.
- Nişastayı yarım çay bardağı suyla eritin ve tavaya dökün.
- En son baharatları ve domatesleri de ekleyip, kısık ateşte 5 dk pişirin.
- Harcı tavukların üzerine paylaştırın ve üzerine kaşar peyniri serpin.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun ☺️.
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 50 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı tavuk suyu (200 ml)
- 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml)
Pirinci ıslatmak için;
- Sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 su bardağı pilavlık pirinci uygun bir kabın içerisine alalım.
- 1 tatlı kaşığı tuzu ve üzerini geçecek kadar Ilık suyu ekledikten sonra pirinçleri yaklaşık 20 dakika beklemeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pirinçleri birkaç defa iyice nişastasından arınıncaya kadar yıkayalım.
- Diğer taraftan tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım.
- Yağ ısındıktan sonra yarım çay bardağı tel şehriyeyi ilave edelim.
- Şehriyeler kızarıncaya kadar orta ateşte karıştırarak kavuralım.
- Şehriyelerin rengi yeterince koyulaştığında suyu süzülmüş pirinçleri tencereye ilave edelim.
- Birkaç dakika şehriyelerle pirinçleri birlikte kavuralım.
- Bu aşamada üzerlerine 50 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı tavuk suyu ve 2,5 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
- Pilavımızı kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim.
- Üzerine bir kağıt havlu örterek yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Nazikçe karıştırdığımız tel şehriyeli pirinç pilavımız artık servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet yeşil biber
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için uygun bir kap içerisine süt, yumurta ve tuzu ekleyerek güzelce çırpalım.
- Ardından peynirlerimizi, ince ince kıydığımız maydanoz, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur hazırladıktan sonra hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım elimizle bastırarak azcık genişletelim.
- Sonra merdane ile biraz daha açalım.
- Ardından bıçak ile 8 parçaya ayıralım.
- Diğer hamurumuza da aynı işlemi uygulayalım ve kızgın yağda her tarafı kızarana kadar pişirelim.
- Ben 16 adet pişi çıkardım.
- Kızaran pişilerimizi servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 60 gram kuru domates
- 10-12 adet kırma yeşil zeytin
- 1 avuç çeviz
- 1 avuç dereotu
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Birazcık nar ekşisi
- Bir cimdik tuz
- Bir cimdik kekik
Nasıl Yapılır?
- Kuru domatesleri sıcak suda 10dk bekletelim.
- İnce dilimlere keselim.
- Zeytin ve çevizleri kücültüp ekliyelim.
- Diğer kalan malzemeleri ekleyip ekmek üstüne servis edebiliriz. Şimdiden deniyenlere afiyet olsun
Malzemeler
- 3 adet orta boy soğan
- Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 3 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavaya bir miktar zeytinyağı ilave edin.
- Soğanları incecik ay şeklinde doğrayın ve tavaya ilave edin.
- Soğanların rengi değişene kadar kavurun.
- Tereyağını ekleyip karıştırın.
- Baharat ve tuz ekleyin.
- Yumurtaları kırın.
- 2-3dk yumurtalar pişince ocaktan alın.Afiyet olsun.
Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 40 gram beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz borcama kek harcını ekleyip yayalım önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk iyice pembeleşene kadar pişirelim.
- Kek pişip soğuduktan sonra ters çevirelim ve yağlı kağıdı sıyıralım.
- Keki ortadan enine doğru kesip ikiye ayıralım.
- Krema için sos tenceresine süt, un ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim, krema pişip ocaktan aldıktan sonra tereyağ, çikolata ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Keki pişirdiğimiz borcama alalım süt ile ıslatalım hazırladığımız kremanın hepsini döküp yayalım. 2. Kat kek ile üzerini kapatıp tekrar süt ile ıslatalım.
- En son üzerine hindistan cevizi ilave edip buzdolabında 4-6 saat sonra dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.