25 Temmuz 2022 Pazartesi

Tel Şehriye Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 50 gram tereyağı ya da margarin

Şerbeti için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayalım.Şeker ve suyu tencereye alalım.Kaynayana kadar ocakta karıştıralım.
  • Kaynama noktasına gelince ocaktan alalım.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım.
  • Şehriyeleri orta kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
  • İstediğimiz rengi alınca şerbeti ilave edelim.
  • Şerbetini çekinceye kadar pişirelim.
  • 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Limonlu Revani Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Yarım limonun suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Limonlu revaninin öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alpı karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • 15 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve karıştırıp 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  • Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Son olarak un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek, limonun kabuğunu rendeleyelim. Tüm malzemeyi tekrar çırpalım.
  • Orta boy yuvarlak veya kare borcamın tabanını çok az yağlayalım. Ardından hazırladığımız kek harcını boşaltalım.
  • Spatula yardımıyla harcımızı eşit bir şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen revanimizi fırından alalım ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
  • Oda sıcaklığına gelen revaniyi buzdolabına kaldıralım ve bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revanimizi dilimleyerek süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Efsane Kabak Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet salata
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Yeşil biber (Ben acı kullandım)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Nane
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez

    Nasıl Yapılır?

  • Kabaklarımızı bir miktar yağla hafif soteleyelim.
  • Diğer yeşillikleri doğrayıp, yoğurt mayonez ve kabaklarımızla buluşturup ,salatamızı hazırlayalım💐. Afiyet olsun

French Takos Çocuklar Buna Bayılıyor Tarifi

 


Malzemeler

  • Bir kaç adet lavaş

Arasına;

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 4-5 adet patates
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Köri
  • İsteğe bağlı pulbiber
  • 1 kase kadar kaşar peyniri çeşitleri
  • Mayonez
  • Ketçap yada dilediğiniz sos çeşitleri

    Nasıl Yapılır?

  • Önce uygun bir tavaya sıvı yağımızı alalım, üzerine minik minik doğradığımız tavuk göğsümüzü alarak suyunu hafif çekinceye kadar pişirelim çok kurutmadan.
  • Ardından tuz ve baharat çeşitlerimizi ekleyerek kenara bırakalım. Ardından patateslerimizi dilimleyip, kızartalım ve kenara alalım dürümlerimizin üzerine soslarımızı ekleyelim.
  • Ardından patates ve tavukları ve kaşar peynirlerini ekleyerek dürümleri saralım.
  • Önceden ısıtılmış tost makinamızda sağlı sollu üzerlerinde çizgileri iyice belirli olana kadar kızartalım. Afiyet olsun. 

Düğün Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gram dana eti(kemik varsa elinizde 1 parça ekleyin lezzet veriyor)
  • 1,5 litre su

Terbiyesi için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tencereye suyu ve dana etimizi alıp yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlanan suyu ayrı derin bi tencereye süzelim.
  • İçindeki etleri küçük küçük parçalayalım.
  • Kaynayan suya ekleyip pişirmeye devam edelim.
  • Terbiyesi için malzemeleri derin bı kasede güzelce çırpalım.
  • Tencereden 2 kepçe et suyundan alıp terbiyeyi hızlıca karıştıralım.
  • Ardından tamamını tencereye döküp kaynanana kadar karıştıralım.
  • Üzerine tereyağ ve pul biber yakıp dökelim. Servise hazır😍.Afiyet olsun😋.

Salatalık Mezesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet salatalık
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yıkadığımız salatalıkları kabuğunu soymadan ince ince dilimleyelim. Mümkün olduğunca ince olsun.
  • 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip, kasıkla tuzu tamamen yedirelim.
  • Bir süzgecin içine koyup, altına kap ile bekletelim suyu aksın. (1-2saat)
  • Bir kaba iki yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, limon suyu, nar eksisi, isot, pul biber, rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştıralım.
  • Suyu süzülen salatalıkları ekleyip, karıştıralım ve servis edelim deneyenlere afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Schnitzel Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet tavuk göğsü (İnce dilimliyoruz 7-8 adet schnitzel elde edebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı,1 tatlı kaşığı kekik
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 10-12 adet mantar
  • 200 gram ıspanak (1 dolu yemek tabağı kadar)
  • 10 adet chery domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Biraz su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini yoğurt, zeytinyağı ve baharatlarla birlikte karıştırıp, üzeri kapalı şekilde yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Tavada biraz zeytinyağı ile tavuk etlerini arkalı önlü biraz pişirin ve borcuma alın.
  • Ardından aynı tavaya soğan ve biberleri koyup kavurun. Sarımsakları da ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra mantarları ekleyip, 2-3 dk pişirin ve azar azar ıspanakları da ilave edin.
  • Nişastayı yarım çay bardağı suyla eritin ve tavaya dökün.
  • En son baharatları ve domatesleri de ekleyip, kısık ateşte 5 dk pişirin.
  • Harcı tavukların üzerine paylaştırın ve üzerine kaşar peyniri serpin.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun ☺️.

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 



Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 50 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu (200 ml)
  • 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml)

Pirinci ıslatmak için;

  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 su bardağı pilavlık pirinci uygun bir kabın içerisine alalım.
  • 1 tatlı kaşığı tuzu ve üzerini geçecek kadar Ilık suyu ekledikten sonra pirinçleri yaklaşık 20 dakika beklemeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pirinçleri birkaç defa iyice nişastasından arınıncaya kadar yıkayalım.
  • Diğer taraftan tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım.
  • Yağ ısındıktan sonra yarım çay bardağı tel şehriyeyi ilave edelim.
  • Şehriyeler kızarıncaya kadar orta ateşte karıştırarak kavuralım.
  • Şehriyelerin rengi yeterince koyulaştığında suyu süzülmüş pirinçleri tencereye ilave edelim.
  • Birkaç dakika şehriyelerle pirinçleri birlikte kavuralım.
  • Bu aşamada üzerlerine 50 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı tavuk suyu ve 2,5 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Pilavımızı kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim.
  • Üzerine bir kağıt havlu örterek yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Nazikçe karıştırdığımız tel şehriyeli pirinç pilavımız artık servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Oldukça Kolay Mayasız Çıtır Pişiler Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuz için uygun bir kap içerisine süt, yumurta ve tuzu ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Ardından peynirlerimizi, ince ince kıydığımız maydanoz, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur hazırladıktan sonra hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım elimizle bastırarak azcık genişletelim.
  • Sonra merdane ile biraz daha açalım.
  • Ardından bıçak ile 8 parçaya ayıralım.
  • Diğer hamurumuza da aynı işlemi uygulayalım ve kızgın yağda her tarafı kızarana kadar pişirelim.
  • Ben 16 adet pişi çıkardım.
  • Kızaran pişilerimizi servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Kuru Domates Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 60 gram kuru domates
  • 10-12 adet kırma yeşil zeytin
  • 1 avuç çeviz
  • 1 avuç dereotu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Birazcık nar ekşisi
  • Bir cimdik tuz
  • Bir cimdik kekik

    Nasıl Yapılır?

  • Kuru domatesleri sıcak suda 10dk bekletelim.
  • İnce dilimlere keselim.
  • Zeytin ve çevizleri kücültüp ekliyelim.
  • Diğer kalan malzemeleri ekleyip ekmek üstüne servis edebiliriz. Şimdiden deniyenlere afiyet olsun

Osmanlı Mutfağından Lezzetli Mi Lezzetli Soğanlı Yumurta Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet orta boy soğan
  • Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3 adet yumurta

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavaya bir miktar zeytinyağı ilave edin.
  • Soğanları incecik ay şeklinde doğrayın ve tavaya ilave edin.
  • Soğanların rengi değişene kadar kavurun.
  • Tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Baharat ve tuz ekleyin.
  • Yumurtaları kırın.
  • 2-3dk yumurtalar pişince ocaktan alın.Afiyet olsun. 

Pamuk Beyaz Pasta Tarifi

 



Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 40 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz borcama kek harcını ekleyip yayalım önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk iyice pembeleşene kadar pişirelim.
  • Kek pişip soğuduktan sonra ters çevirelim ve yağlı kağıdı sıyıralım.
  • Keki ortadan enine doğru kesip ikiye ayıralım.
  • Krema için sos tenceresine süt, un ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim, krema pişip ocaktan aldıktan sonra tereyağ, çikolata ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  • Keki pişirdiğimiz borcama alalım süt ile ıslatalım hazırladığımız kremanın hepsini döküp yayalım. 2. Kat kek ile üzerini kapatıp tekrar süt ile ıslatalım.
  • En son üzerine hindistan cevizi ilave edip buzdolabında 4-6 saat sonra dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.