Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyelim, mikser yardımıyla şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Ardından yumurtanın bir tanesini ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Yumurta tamamen karıştığında 2. yumurtayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim, kaşık veya spatula yardımıyla karıştıralım.
- Kıvam alan hamurumuzun üzerini streçleyelim, 1-1,5 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzun üzerindeki streç filmi çıkartalım, hamurdan kaşık yardımıyla alalım ve elimizde yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız hamuru bolca pudra şekerine batıralım, fırın tepsisine dizelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemleri sırası ile tekrarlayalım.
- Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen çatlak kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!